Miért van az, a felnőtt férfi ,,anyuci pici fiának” titulálva, akinek jó kapcsolta van az édesanyjával?
Tudom, hogy nagyon sok olyan férfi van, akit az anyja felnőttként is irányít, de itt most azokra a férfiakra gondolok, akiknek van saját életük ès az anyjának is ugyanúgy megvan a saját élete csak jól kijönnek egymással.
Sokszor látom, azt ezen az oldalon, hogy már az is gáz, ha egy férfi pár naponta beszél 10 percet az anyjával. Vagy mondjuk az anyja már öreg ès elmegy neki segíteni össze vágni a tűzifát.
Az persze teljesen oké, ha egy nő meg elmegy vásárolgatni az anyjával mert az anyja lánya program az menő, viszont néha az érzem, hogy a legtöbb nő azt várja el a párjától, hogy konkrétan felejtse el az édesanyját.
És ezt nőként írom. Nálunk alap, hogy tartjuk a kapcsolatot a szüleinkkel, segítünk nekik. Meg se fordult még a fejemben, hogy ezért csesztessem a páromat, mèg akkor sem, amikor összekaptak valamin anyósommal. Azon voltam, hogy rendezzék a dolgokat.
"naponta félórákat beszélgetnek"
Az miéert probléma, ha a nap 24 órájából fél óra jut a szüleire? Ha nem az anyjával, hanem az apjával beszélgetne, akkor is így gondolnád?
"Nincs napi félórányi beszélnivaló"
Nyilván van, ha beszélnek. A kérdés az, hogy miért zavar(na) ez téged? Rád nem jut elég idő? A te dolgaidra nem kíváncsi? Nem segít eleget? Nem figyelmes veled?
"Nincs napi félórányi beszélnivaló"
Egy felnőtt férfinek (és nőnek is) legyen már annyi igénye a lelki önállóságra, hogy ne akarjon mindent elmondani a szüleinek, és ne kérje ki mindenhez a véleményüket. És ha nincs párkapcsolata akkor se. Ez nem arról szól, hogy rám még mennyi ideje jut, hanem hogy milyen ember is ő.
27,
26 voltam. Talán nem voltam elég pontos, nem írok minden szarra vissza neki. Én nem vagyok hajlandó kiszolgálni ezt az igényt, de nem is bántom meg. Abszolút nem rosszindulatú, csak nem tud leválni a felnőtt fiáról meg az unokáról. Nem is tudom mit tehetnék hogy ne is sértsem meg végleg de mégis megértse hogy nem normális mértékben akár részt az életünkből. Itt a férjem a tangóból a másik táncos. Egyszer felháborodik és nem válaszol, aztán megsajnálja és minden elölről. Tehát abszolút nem következetes. Talán egy terápia segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!