Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tudnátok ezeket nyugodtan...

Tudnátok ezeket nyugodtan kezelni?

Figyelt kérdés

Alapból egy nyugodt ember vagyok, utálom a vitákat. Anyosomat nagyon szeretem, de mióta megszületett a gyermekem az agyamra megy az okoskodással. Igazából egyik sem nagy dolog, csak folyamatosan már elég bosszantó. Pár példa: náluk vagyunk, viszünk a gyereknek vizet, de ő azt kionti, és ad helyette valami ,,gyomolcs " levet, mert állítólag nem itta a vizet. Amikor elkezdett pohárból inni a kicsi, az nem volt jó, mindig varialt, hogy szivoszalat adott neki vagy műanyag flakonbol. Etetesnel volt, hogy lenyalogatta a gyerekem összes ujját. Mikor nála volt, direkt vittem olyan kaját, amit tudom, hogy szeret, erre aztán mondja, hogy jaaa nem azt adtam neki, csináltam mást(amit nem evett a gyerek). De a legjobban az zavar, mikor helyettem válaszol valamire a gyerekkel kapcsolatban. Pl ehet már ilyet? Erre ő: miért ne ehetne?? Mellesleg nem ehetett. Vagy amikor szó van róla, hogy valamiért sírt a kicsi, az a válasza, hogy jajj hát a mama biztos megvigasztalta volna.

Nem szeretnék vele bunkó lenni, mert tudom, hogy nem rosszindulatbol csinálja, csak nem veszi észre, hogy néha egy kicsit túl buzgó. Én meg csak finoman közlöm vele a dolgokat, nem akarom megbántani, de ma pl megint felidegesített.

2023. jan. 4. 22:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
28%
Ha nincs mas valasztas, persze.
2023. jan. 5. 01:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen értem. A gyerek ott marad az anyósnál, nélküled?

Akkor ne csodálkozz.

Ha meg veled együtt vagytok anyásnál, akkor nem bízod rá, hogy enni vagy inni adjon neki bármit is. Lehet mondani nemet is. Hangosan is akár, hogy NEM!!!!!

Mert ez csak rosszabb és rosszabb lesz. Nála nem kell majd fogat mosni, viszont lehet enni öt tábla csokit vacsora előtt, és hasonlók.

2023. jan. 5. 03:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a fele elég lenne, hogy elküldjem a picsbe, de ez én vagyok.
2023. jan. 5. 08:31
 14/16 anonim ***** válasza:
88%

Átérzem a dolgot, egy éves a kislányunk.

Anyámmal épp karácsony táján vesztem össze, miután századjàra megkértem, hogy ne adjon kéretlen tanácsokat. Felnőtt nő vagyok, aki megoldja az életét.

De ő csak segíteni akar!

Nem kértem.

De ez a világ rendje, hogy az anyák átadják a tudást a gyereknevelésről a lányaiknak!

Nem érdekel, nem kértem kritikát és kioktatást. Én nevelem ezt a gyereket. Megoldom.

Szóval akkor több száz éves hagyományokat akarok felrúgni, mert azt hiszem, jobban tudom az életet, mint az előttem lévő generációk?!

Igen.

Szerintem anyám azt gondolja, teljesen megbolondultam. Én meg azt gondolom, nulla önismerettel es nulla önreflexióval rendelkezik és 65 évesen ez nem is fog változni. Nekem pedig tele van a hócipőm a kádárista nevelési rendszerrel és nem vagyok hajlandó részt venni benne.

Hát ez van. Újra meg újra fel fog jönni valószínűleg a probléma, akkor majd újra lemeccseljük a dolgot.

Anyós messze lakik, vele nem találkozunk annyit, de már most is látszik, hogy ő is erőszakos lesz gyereknevelésben. Egyelőre nem kellett kiosztanom, de ha kell majd, megteszem. Vagy a férjem teszi meg.

Hogy valami konstruktívat is írjak: ha valahogy le akarod reagálni, akkor szerintem tárgyilagosan, higgadtan érdemes, asszertíven, én-központúan. Tehát ne őt minősítsd, hanem mondd el neki, hogy neked hogy esik az egész, te mit érzel és mit szeretnél.

Mikor pl. olyan kaját akár adni a gyereknek, amit te nem szeretnél, akkor mondd neki, hogy "Én efeléképpen szeretném nevelni a gyermeket, így ami ettől eltér, azt legyen kedves anyuka mellőzni." Ha jön a kifogásokkal, higgadtan ismételd meg. "Az én gyermekem, én így szeretném nevelni."

Csak keményen. ;)

2023. jan. 5. 09:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ilyesmi nem jellemző, de anyukám azzal azért meg tud ingatni, amikor tesómékkal bezzegel. Közel ugyanolyan korú 2 ev körüli gyerekeink vannak. Az övék percre pontosan eszik, mindig mindent, zöldseg stb, nagy mennyiséget. A mienk válogat es neha nem éhes, akkor nem erőltetem. Az övéket lerakod az agyba és alszik. A mienket még mindig ringatni kell. Es anyám állandóan beszólogat és nem birja ki, hogy latod, az Izéke milyen szépen csinálja az akármit, én elrontottam, csináljam úgy, ahogy ők. Szerencsére a tesóm az én pártomat fogja, mert nem hülye és tudja, hogy tök másmilyenek a gyerekeink, de tényleg, az első perctől, gyakran láttuk egymást, végignéztük, meg is beszéltük a dolgainkat, tisztában van vele, hogy az en gyerekem nagyon más személyiség, mint az övé, es ilyenkor raszól anyamra, akár erélyesebben is. Neked is jó lenne, ha lenne olyan családtag, aki veled ért egyet es melléd áll, hogy ne te legyél egyedül a véleményeddel.
2023. jan. 5. 10:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem. Viszont én feleségként amennyiben a legapróbb mértékben is úgy érzem hogy a férjemet mint a gyerekem apját lenyomják a szerepében a szüleim akkor kötelességemnek érzem megvédeni. Előfordult már sajnos hogy helyre kellett tennem édesapámat. Ugyanezt várom el a férjemtől. Meg is teszi, az ő szülei is roppant erőszakosak. Mindenki kezelje a saját családját. Sajnos van ilyen típus aki uralkodni akar a friss családon. Ez van, de nem az a megoldás hogy el kell tűrni meg nyelni kell mert ő a férjed anyja, ez már nem az 1800-as évek. Miért nem kezeli a helyzetet a férjed ha az ő anyja az agresszor?

Nem kell ennyit látogatni sem ha ennyire terhes. Nem is értem miért hiszik azt a menyek hogy az ő feladatuk szórakoztatni a mamát. Szerinted hova vezet majd a sok évnyi elfojtott gyűlölet? Mérgezed magad.

2023. febr. 8. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!