Hogyan tudnám kezelni könnyebben anyósomat?
Jönnek az ünnepek, ilyenkor anyósom még jobban elviselhetetlen. Neki kell, hogy igaza legyen mindenben, hozzá kell igazodni ( vagy rosszabb esetben a kedvenc első szülött fiához). Mindig panaszkodik, kipletykál minket egymásnak és nagyon harsány. Ha pedig esténként ráiszik, akkor még dilis is.
Lassan 3 éve próbálok jó pofát vágni hozzá, de azt érzem h az idén a maradék türelmem is elfogyott. Főleg, hogy gyakran kosz és igénytelenség van nála (5 macska él bent velük).
Legalább havonta hazajárunk, minden munkába besegítünk, de valahogy ez se elég.
Nagyon szeretem a páromat, őt nem bántanám meg azzal, hogy nem megyek vele haza, vagy, hogy bántsam az anyját.
De így azt érzem én fogok megörülni.
8.
Nem kell. Te akarsz. Saját döntésed.
"Ha nem akarsz menni azzal fenyegetozik hogy tesz magaval valamit."
Mondanám neki, hogy hála istennek, legalább csurran-cseppen egy kis örökség.
Komolyan titeket lehet ilyenekkel manipulálni? Hát jó hülyék vagytok.
Nekem erről az a véleményem, hogy mindenki azt kapja a másiktól, amit megenged neki. Ha te megengeded az anyósodnak és eltűröd neki, hogy így viselkedjen, akkor semmi nem fog változni, sőt egyre elviselhetetlenebb lesz. Javasolnám, hogy beszélj a pároddal elsősorban, mondd meg neki, hogy ez neked ez nem oké. Másodsorban pedig nyugodtan szólj rá az anyósodra. Próbálj meg udvariasan közelíteni a szituációhoz. Pl:
Miért harsánykodsz, kiabálsz? Kiabálás nélkül is megértem, amit mondasz.
Kedves Anyósmama szeretnék leülni a családi asztalhoz, de kosz és igénytelenség van az asztalon, tessék már letakarítani az asztal mielőtt jövünk. Máskülönben nem fogok leülni az asztalhoz.
Ezeket a konfliktusokat azért kell átélni és belemenni, mert ha gyáva vagy kimondani és folyamat jópofit vágsz hozzá a feszültség csak gyülemlik anyóka meg még több dolgot megenged majd magának, mert te megengedted neki hogy így viselkedjen veled. Ne vágj jópofát, állj a sarkadra és menj bele nyugodtan ezekbe a konfliktusokba.
Javasolnám, hogy amikor ilyen helyzetbe kerülsz maradj rettentő higgadt és indulat nélkül mondj el mindent a kulcs mindig az, hogy higgadtan legyél még akkor is, ha a másik nem az.
Vegyél neki egy új seprűt
Egy új járgány karácsonyra szerintem elég ütős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!