Miért csinálják ezt? Mire jó ez nekik?
A férjem családja soha nem volt oda értem, bár nem igazán adtam okot nekik rá, vagyis én nem tudok felsorolni semmit, a férjemnek sincs ötlete. Na mindegy is, annyira nem foglalkoztam vele, elviseltük egymást amikor kellett és kész.
Most született nem rég egy gyerekünk. A gyerek majdnem teljesen rám hasonlít, de tényleg, mindenki azt mondja.
Na most a férjem családja, főleg anyósom minden alkalommal elmondja hogy senkire se hasonlít ez a gyerek, vajon kire hasonlíthat? Kérdezget a családomból hogy nem véletlenül apámra, nagyapámra stb hasonlít? Mert szerinte nem hasonlít senkire.
Őszintén engem annyira nem érdekel kire hasonlít, ha a férjemre hasonlítana akkor is ugyanígy szeretném. Nem tudom ebből miért csinálnak ekkora ügyet, de már kezd idegesíteni. Olyan érzésem van mintha direkt csinálnák ezt hogy nehogy már rám hasonlítson a gyerek.
Miért jó ez neki? Vagy nekik? Miért olyan fontos hogy bárkire is hasonlítson a gyerek?
Karácsonyra ajándékozd nekik az alábbi könyvet:
Kicsit régi ugyan, de képeken mutatja be Mendel kísérleti eredményei. Mendel brünni szerzetes a 19. század közepén végezte átöröklési kísérleteit a kolostor kertjében különböző virágszínű borsókkal.
A kísérletekből egyértelművé vált, hogy a nagyyszülők valamelyikére hasonlít legjobban az unoka (Mendel F2 nemzedéknek jelölte az unoka nemzedéket). Finoman nekik is felhozhatod, hogy ha legalább középiskolát végeztek, akkor ezekkel nekik is tisztában kellene lenniük.
Nem csak én látom így, a családomon kívülálló emberek is ezt mondták, pedig nem én kérdeztem. Engem annyira nem érdekelt ez a dolog amíg nem kezdte el mondani anyósom minden áldott alkalommal. Persze csak akkor mondja amikor nincs ott a férjem. Legutóbb is megvárta amíg kimegy a szobából és akkor kezdte el mondani. A férjem szerint is rám hasonlít egyébként, csak a lábfeje olyan mint az övé. :D
Csak a gond az hogy anyósomék jönnek ide, akkor hogy ne tartsam velük a kapcsolatot? Menjek el ha jönnek?
Amúgy nem nagyon szeretem a konfliktust, nem szeretek veszekedni ha nem muszáj,ezért se értem hogy miért nem kedvelnek az elejétől fogva... Lehet ez a bajuk? Nem tudnak velem veszekedni? :D
Mondtam a férjemnek, de őt annyira nem érdekli, azt mondta hogy hát pedig szerinte is rám hasonlít.
Hát pedig a lába olyan, ha már a többi része nem igazán. :D
Mondjuk ha azt mondanám hogy nem az övé a gyerek lehet nem zaklatnának többé. Nem is rossz ötlet. :D
Komolyan mondom, a hajamat tépem az ilyen sztoriktól.
Tipikus: boszorkány anyós, puhapöcsű kényelmes férj, mindent benyelő feleség.
Soha nem lett volna szabad hozzámenned ehhez a tutyimutyi ócska alakhoz, pláne gyereket szülni neki. Én be sem engedném őket, mire fel mászkál bárki az én lakásomba???? A gyerekkel is csak a gondjuk van, láthatóan úgy gondolják, hogy nem is a férjedtől van, akkor minek jönnek nézegetni? Maradjanak csak szépen otthon!
Nem mondták hogy szerintük nem a férjemtől van. Meg ha így is gondolnák, attól miért ne mondanák hogy rám hasonlít? Szerintem akkor inkább azt hangoztatnák hogy a férjemre nem hasonlít csak rám.
Amúgy nem nyelek be mindent, de hülyékkel nem szívesen vitatkozok mert általában nem sok értelme van. Nem csak az én házam hanem a férjemé is... Én sem értem miért törekednek ide állandóan nézni a gyereket amikor engem ki nem állhatnak, persze amikor terhes voltam elkezdtek jópofizni, de annyira nem voltam vevő rá, inkább ignoráltam amennyire lehetett. Nem szeretem ha valaki ilyenek miatt kezd el normálisan viselkedni, előtte meg szóba se nagyon akart állni velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!