Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálják ezt? Mire jó...

Miért csinálják ezt? Mire jó ez nekik?

Figyelt kérdés

A férjem családja soha nem volt oda értem, bár nem igazán adtam okot nekik rá, vagyis én nem tudok felsorolni semmit, a férjemnek sincs ötlete. Na mindegy is, annyira nem foglalkoztam vele, elviseltük egymást amikor kellett és kész.

Most született nem rég egy gyerekünk. A gyerek majdnem teljesen rám hasonlít, de tényleg, mindenki azt mondja.

Na most a férjem családja, főleg anyósom minden alkalommal elmondja hogy senkire se hasonlít ez a gyerek, vajon kire hasonlíthat? Kérdezget a családomból hogy nem véletlenül apámra, nagyapámra stb hasonlít? Mert szerinte nem hasonlít senkire.

Őszintén engem annyira nem érdekel kire hasonlít, ha a férjemre hasonlítana akkor is ugyanígy szeretném. Nem tudom ebből miért csinálnak ekkora ügyet, de már kezd idegesíteni. Olyan érzésem van mintha direkt csinálnák ezt hogy nehogy már rám hasonlítson a gyerek.

Miért jó ez neki? Vagy nekik? Miért olyan fontos hogy bárkire is hasonlítson a gyerek?

2022. nov. 14. 14:30
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%
" Olyan érzésem van mintha direkt csinálnák ezt hogy nehogy már rám hasonlítson a gyerek." - megválaszoltad a saját kérdésed, teljesen jó a megérzésed! Az ilyen emberek elfelejtik, hogy a gyereknek vannak NAGYSZÜLEI, DÉDSZÜLEI, ÜKSZÜLEI, akikre szintén hasonlíthat, attól mert valaki csinált egy gyereket, nem kell annak a gyereknek csak és kizárólag rá hasonlítania. Ez csak egy újabb indok, hogy csesztessen. Próbáld elengedni. Megsértődik? Kit érdekel! Nem ő fizeti a villanyszámlát, mit aggódsz? Az a kérdés, a férjed ezekre hogy reagál? Kinek az oldalán áll? Meg szokott védeni, mikor ok nélkül bántanak?
2022. nov. 14. 15:08
 12/37 anonim ***** válasza:
97%

A csecsemők leginkább más csecsemőkre hasonlítanak.

Miért csinálja ezt? Mert úgy érzi, valamit mondania kell, ráadásul rosszindulatú is, és ez elég rossz párosítás.

2022. nov. 14. 15:09
 13/37 anonim ***** válasza:
63%
Hogy miért csinálják? Mert ki akarják jelölni a helyedet a családi rangsorban. Helyed: a kutya után közvetlenül. Ilyen gagyi emberektől nem kell kérdezgetni, te is tudod, jön a nyivákolás, hogy micsoda kis túlérzékeny vagy, te mindent támadásnak veszel. Nincs itt más baj "csak" az, hogy a férjed nem áll eléd, nem véd meg. Én a helyedben "viccesre" venném a figurát. Mikor legközelebb valami nem tetszik, a babádhoz beszélve reagálj. Jaj kicsim, ez a mami ki nem mondaná, hogy pont olyan szép vagy mint az anyukád. Na babám, legközelebb az én apukám majd jól elpakolgatja apukád horgászcuccait. Aztán ha felhúzzák az orrukat, jöhet a: hát kicsim, ez a rokonság micsoda túlérzékeny, talán mire nagyobb leszel kinövik. Ha ők így, te is így. Mindenkivel a saját szintjén lehet megértésre lelni. Ha a férjed hisztizik ha elmennek le tudtok ülni egyeztetni. A hogyan tovább majd azután derül ki.
2022. nov. 14. 15:11
 14/37 anonim ***** válasza:
57%

"Csak megint sértődés lenne belőle szerintem. Mert ha ilyeneket kérdezek tiszteletlen vagyok szerintük. Anyósom is múltkor megsértődött mert minden áron ő akarta pakolni a babaruhát és megkértem hogy ne tegye mert én tudom mit hova szoktam ő meg nem oda rakta."

. Szóval az a jó alternatíva, ha csak Te sértődsz meg. Végülis utilitarista szempontból védhető álláspont...

2022. nov. 14. 15:11
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
És ha csak te látod úgy, hogy rád hasonlít? AMúgy egy újszülött leginkább még senkire sem hasonlít, csak a szülők képzelik bele.
2022. nov. 14. 15:12
 16/37 anonim ***** válasza:
82%

"Hogy miért csinálják?"

Mert te is csinálod. A te rokonságod szerint rád hasonlít, a párodé szerint nem. Inkább te miért csinálsz ebből ügyet?

2022. nov. 14. 15:23
 17/37 anonim ***** válasza:
90%

Ez arra megy ki, hogy azt lebegtessék meg: nem az ő fiuktól van a gyerek. Téged annyira utál, hogy észre sem akar venni. Mereven a gyerek és a saját fia közti hasonlóságra fókuszál. Ha ilyen nincs, akkor nem is hasonlít senkire ez a gyerek. Bár logikus, te egy senki vagy a számára.

Hozd kínos helyzetbe: amikor felhozza, hogy senkire nem hasonlít a gyerek, szólj rá, hogy akkor téged egy senkinek nevez? Ugyanis mások szerint kifejezetten rád hasonlít. És sértődj meg.

2022. nov. 14. 15:59
 18/37 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy egyáltalán nem kell, hogy kapcsolatot tartsál anyósodékkal, ez tévedés. A férjed tarthat vele kapcsolatot, viheti a gyereket is.
2022. nov. 14. 16:14
 19/37 anonim ***** válasza:
74%

Miért kell támadni? Miért baj az hogy szeretné olyanokkal megosztani akik nem elfogultak és kívülállóként mondanak véleményt?

Szerintem anyósod egy gonosz rossz ember, mint az enyém. Keresi az alkalmat és a fogást ha már túl jól mennek a dolgok vagy ő túlzottan unatkozik vagy szimplán mert rossz szándék vezérli, veszekedést szomorúságot akar és akkor kerül t

2022. nov. 14. 16:17
 20/37 anonim ***** válasza:
72%
*akkor örül
2022. nov. 14. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!