Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem bírok az anyósommal! Mind...

Nem bírok az anyósommal! Mindent is ő szeretne irányítani az életünkben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nem bírom tovább magamban tartani hogy kikészít az anyósom. Nemrég költöztünk arra a településre ahol ők is laknak, ráadásul szinte a szomszédban dolgozik. Eleinte próbáltam magam meggyőzni hogy jobb lesz a helyzet de nem. Minden nap itt pakolja le a motyóját amivel jön dolgozni és mikor végez akkor mindig benéz hozzánk. Ezzel még nem is lenne bajom, de egyfolytában rendezkedik itt. Kulcsa van a kapuhoz és kérdés nélkül jön-megy az udvaron és ilyenkor kb mindig be is jön a házba hozzánk szó nélkül. Se egy telefonálás hogy jövök, se egy kopogás az ajtón. Csak nyit be és már jön is befelé. Ez engem baromira zavar mert semmi magánéletünk nincs így mivel állandóan be vagyok feszülve hogy éppen mikor nyit be. Ráadásul most született meg a kisbabánk és nyilván őt is látni akarja, ezért ha épp nem azért jön be mert hozott valamit, akkor azért megy be hátra a hálónkba, mert ránéz a gyerekre. Mikor hazahoztuk a kórházból direkt szerettem volna hármasban lenni a férjemmel és a kicsivel, erre este beállított a sógornőmmel hogy ők jöttek megfürdetni. Meg se kérdeztek hogy akarjuk e, csak felvették a gyereket és már vitték is. Ez nekem nagyon kiakasztó! A férjemnek meg tök normális mivel ő így nevelkedett hogy a házuk egy átjáróház. Náluk is mindig mindenki kopogás nélkül jön megy. Nagyon hálás vagyok a sok segítségért pl hogy rendezi a kertet meg a költözéssel is rengeteget segítettek de ezzel az átjárással kikészít. Ja és hab a tortán hogy mindent úgy kell csinálni ahogy ő akarja. Most pl a bútorokat akarja átrendezni mert hogy az úgy “nem jó helyen van” és rendesen minden nap elmondja és kb befenyíti a férjemet hogy rendezze át mert különben elviszi a bútort. (Régebben az övéké volt csak mi megkaptuk)

Mit tegyek hogy ennek vége legyen???

2022. okt. 5. 10:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
100%
Én egy faluban lakók anyósékkal és már a gyerek születése előtt leszögeztem hogy bejelentés nélkül senki sem jön. Kapu zárva, biztos nem is kapnak az életben kulcsot. Már csak az hiányozna. Az elején le kell őket állítani, mielőtt még túl késő. Utána már nem lehet kedvesen és vita nélkül. Állj a sarkadra és cseréljétek le a zárat. Ennyi az egész.
2022. okt. 9. 00:15
 72/73 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sógornőm költözött ugyanabba a városba, mint mi. Egyszer csak telefonált a férjemnek, hogy na itt van az utcában. Erre mondtam, hogy na és? Férjem lement, beszélt vele kicsit, aztán azóta se jelent meg így szerencsére. Mégis mit képzelt....Az elején kell az ilyeneket lereagálni, de ha hozzátok már bejáratos, akkor sincs minden veszve. Kulcsát elvenném, nem igazán értem, hogy pontosan mit pakol le nálatok minden nap, de oldja meg nélkületek a munkahelyre való bejárást. Csak annyit mondj indoklásként, hogy szeretnétek nyugodtan pihenni. Azért ne legyél vele túl szigorú, én úgy örülnék egy kis segítségnek a baba mellé néha, de nekem senki se jön :(
2022. okt. 9. 09:49
 73/73 Wycara ***** válasza:
81%

Teljesen aterzrn a helyzeted. Anyósom annyiban más, hogy ő alapvetően kedvesen adja elő magát, tanácsokkal el. Elmondja ha úgy van 10ezerszer és minden témában. Elég sokat voltunk nála vidéken, én nem megyek már annyit mert besokkaltam tőle. Férjem megértette, hogy mi a helyzet. Sikerült megbeszélni, szerintem nálatok is sikerül majd. Ha a férjed ertetlenkedik akkor egyszerűen mond meg neki,hogyha arra "kényszerülsz" hogy évekig elviseli egy olyan állapotot ami téged nem tesz boldoggá,idővel megerzodik akjd a mentális allapotodon és tuti nem akar egy hazisarkanyt. Hibáztatni pedig nem lehet senkit amiatt hogy feszkos ha közbe a saját otthonában nem lehet otthon. Nekem is kell a saját közeg.

A sok "azonnal verd ki a balhét" típusú tanács szerintem azért nem jó mert ha nagyon osszebalheztok akkor a gyerek ossza meg a levét hisz elveszti a nagyit, később suli, ovi miatt kellhet a segítség plusz nem egy normális hozzáállás hogy elmergesitem a családi viszonyokat. Valami arany kozeput kell, ami előre visz afelé hogy komfortos legyen az élettel, de nem márka el túlságosan a családot.

A sok savanyú, magányos ember meg talán gondolja át a hozzáállását, elképzelhető talán hogy a kiváló természete miatt van egyedül...

2022. nov. 3. 07:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!