Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért viselkedik ilyen furcsán...

Miért viselkedik ilyen furcsán az apósom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal 8 éve vagyunk együtt, 1 éve vagyunk házasok. Mivel éppen építkezünk, ezért a Párom szüleinek a házában lakunk, párom viszont csak hétvégén van itthon, külföldön dolgozik.

Anyósommal alapvetően nem is lenne probléma (elvétve vannak beszólásai, de ezek nem felém irányulnak), na de az apósom. Alapjában sem egy szószátyár, nem beszél sokat, de velem egyáltalán semmit. Most az utóbbi hetekben pedig voltak elég bunkó beszólásai, én pedig nagyon lelkis vagyok, így gondolhatjátok mit éreztem... Aztán a másik dolog, párom mondta, hogy édesapjának le kellene vágni a haját (én szoktam neki megcsinálni), mondtam is páromnak, hogy rendben majd szóljon az apuka, hogy mikor csináljuk meg. Nem szólt… aztán láttam, hogy volt fodrásznál. Szóval inkább elment fodrászhoz, mint, hogy szólt volna nekem. Mikor csinált kaját, párommal ketten voltunk a nappaliban, és apósom jött, de csak a páromnak szólt, hogy “gyere egyél belőle”, ez akkor kicsit szíven ütött. A páromnak hiába mondom ezeket, ő annyival lerendezte, hogy “tudod milyen apa, hogy nem szokott beszélgetni nagyon..”. Viszont ezekből mind úgy érzem, hogy számára nem vagyok teljes értékű családtag. Mikor ideköltöztem megbeszéltük a költségeket is, még azt sem tudom mondani, hogy ők tartanak el. Ez az utóbbi időben tört elő ennyire, én egyből arra tudtam gondolni, hogy lehet azért, mert nem dolgozom jelenleg. 3 hónapja vagyok itthon, tanulás miatt kellett a munkámat ott hagynom. Előtte viszont folyamatosan dolgoztam, nem voltam így, mint most itthon sosem. Lehet azt gondolja, hogy lusta vagyok, és a fia pénzel engem? Ez nem így van, de ha így lenne se lenne köze hozzá, elvégre házasok vagyunk, vannak közös kiadásaink, “közös kasszán” is vagyunk.

Ti mit gondoltok? Volt már valaki ilyen helyzetben?

Bocsi, ha kusza lett, próbáltam mindent leírni😄

2022. szept. 29. 14:25
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó hozzászóló! Tudnék veled vitatkozni, de nem szeretnék, felesleges, hisz mindenkinek van egy véleménye, amit, mivel feltettem a kérdést, szabadon kinyilváníthat.😊 De tudod mi az igazán gáz? Sógornőm 35 évesen még mindig itthon él, Ő nem ad bele semmibe, anyósom főz rá, mos rá. A családi autót használja, és még csak nem is Ő tankolja. Ha a konyhára vásárol, azt sem a saját pénzéből teszi, holott dolgozik, és jól is keres. Neki sosem szóltak, semmiért. Na ez szerintem gázabb, mint az én helyzetem, de kinek mi. 😊
2022. szept. 29. 15:56
 12/21 anonim ***** válasza:
51%
átmeneti állapot... most csak élj túl! ha nagyon rossz, akkor legyél ott kevesebbet.
2022. szept. 29. 16:20
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Nem kell vele foglalkozni.
2022. szept. 29. 16:40
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

Ha annyira büszke vagy magadra, hogy téged sosem kellett eltartani, akkor most ne más házában tartsd el magad, hanem menj albérletbe vagy sajátba!

Na, majd akkor fogod eltartani magad!

Addig max. fedezed a rezsidet és az ételedet, de a lakhatásod ugyan nem!

A sógornőddel meg ne hasonlítsd össze magad, te nem vagy a gyerekük!

2022. szept. 29. 16:49
 15/21 anonim ***** válasza:
61%

14: ez azért nagyon durva megközelítés.....

Ha a férje úgy döntött, hogy ott fognak lakni, nyilván befogadták őket a férj szülei. Megállapodtak a feltételekben is.

Miért külön a kérdezőt piszkálod? Egy házasság vagyonközösség. Nincs külön feleség meg férj pénze... Jól is néznénk ki, ha külön TŐLE kérnének még plusz pénzt...

2022. szept. 29. 16:51
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

14-es

Akkor próbálj meg a dolgokat az após szemével nézni:

A fia elmegy külföldre dolgozni -valószínű a pénz miatt- addig a kedves feleség ott marad náluk, aki nekik idegen.

Amíg a férj keresi a pénz kettőjüknek külföldön, addig a feleség felmond a munkahelyén és hónapok óta otthon van és még csak a főzést is csak magának oldja meg!

Lehet, hogy a feleségnek van annyi pénze, amennyit kell fizetni az apóséknak, de talán azt a pénzt az építkezésre kellene költeni, hiszen a férj is azért van távol a családjától, hogy tudjanak építkezni!

Nagyon megértem az apóst, hogy nem tetszik neki, hogy a fia külföldön robotol, addig a felesége hónapok óta munka nélkül van!

2022. szept. 29. 17:01
 17/21 anonim ***** válasza:
44%

Utolsó, teljesen egyetértek. Gondolom, a férj kivan, mint a liba, külföldön meló, itthon építkezés, madam pötyiő meg mereszti a s.ggét otthon, meg tanulgat, ahelyett, hogy segítene a férjének pénzt keresni. Ha Bivalybasznádon nincs meló, miért nem költözik Pestre, egy szobába, ahová a férje is mehetne, ha hazajön. Ott dolgozhatna. Persze kényelmesebb a sógornőre mutogatni, hogy mekkora gáz, és észre se venni a saját maga élősködését a férjén, meg annak családján.

Az apósnak valószínűleg ez a baja, de a fia miatt hallgat.

2022. szept. 29. 19:28
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Lehet apósnak nem sok beleszólása volt abba hogy odaköltözzenek. Nem szól ezért de néha kiadja így a feszkót.
2022. szept. 29. 20:52
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

Amíg fizetem a lakhatásért a megbeszélt összeget, addig szerintem sincs köze hozzá - már hogyne lenne! Te NEM laksz ott, nem vagy bejelentve, ergo bármikor dönthet úgy, hogy oké, de Marika légyszíves költözz el.

Hiába fizeted a lakbért, mellesleg, hogyha vele is ilyen lekezelően beszélsz, akkor megértem, hogy nem szeret.

2022. szept. 30. 07:56
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Most nem azért, de ha ideköltözne hozzám valaki, fizethetné a fogyasztása tripláját is, qrvára zavarna, hogy az életteremben van.
2022. szept. 30. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!