Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos, ha a szülinapi bulimon...

Jogos, ha a szülinapi bulimon nincs alkohol, mert anyósom alkoholista?

Figyelt kérdés
Egy kisebb családi összejövetel lesz, de idén a férjem kijelentette, hogy nem vesz alkoholt, nehogy anyósom megkívánja. Elég kellemetlenül érintett, eddig mindig megkínáltuk a rokonokat, testvéreket egy jó hideg sörrel, vagy egy pohár borral az ebédhez. Most 12 ember "szív" egy idős, alkesz miatt, ez vajon jogos elvárás?

2022. aug. 14. 12:24
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
46%
Anyósod maradjon otthon a fenèbe, te meg ünnepeld meg úgy a szülinapodat, ahogyan szeretnèd.
2022. aug. 14. 14:09
 32/53 anonim ***** válasza:
71%

Hát ez szerintem több dologtól is függ.

Anyósod tesz valamit, hogy leszokjon? Vagy minden mindegy neki, csak piálni lehessen? Sok gyógyuló alkoholista megérti, hogy mások isznak, ő meg nem, mert mások nem alkoholisták, ő meg igen.

Más dolgokban is gyakran kell anyóshoz alkalmazkodni?

Mert ha pl. ez állandó jelenség, és elvonóra sem jár, meg nem tesz erőfeszítést a leszokásért, akkor én azt válaszolnám, hogy Ne haragudj, drágám, az én szülinapom, nem anyukádé.

De ha az anyósod amúgy normális, és tényleg nem akar már piálni (nem erre tippelek, azt szerintem írtad volna), akkor nem lenne nagy áldozat. De ezt neked kell tudni, hogy neked áldozat vagy sem, és ezt is figyelembe venni.

Én utálom a piát, nem létszükség nálunk, amikor ilyen problémánk volt, úgy döntöttünk, hozunk annyi sört, hogy kb. kettő jusson mindenkinek.

2022. aug. 14. 14:21
 33/53 anonim ***** válasza:
40%
Miért hívjátok meg anyóst? Vagy mondd el a rokonaidnak az igazi indokot..
2022. aug. 14. 14:24
 34/53 anonim ***** válasza:
59%

Attól függ. Szeretettel látod anyósodat a szülinapodon? Ha igen, akkor ennek bele kell férnie. Ha nem, akkor meg minek hívjátok meg?

Nem tudom nálatom milyen szinten van az anyós, de mi rendezhettünk akármilyen pia mentes összejövetelt, anyósom a gyümölcslétől is berúgott (hozott magával piát és a mosdóban iszogatta...). Egy idő után már nem hívtuk. Ő a piát választotta.

2022. aug. 14. 14:34
 35/53 anonim ***** válasza:
28%
27-es te se vagy ép az tuti.
2022. aug. 14. 15:22
 36/53 anonim ***** válasza:
63%

És az nem lenne kínos,ha részegen borítaná az asztalt a vendégek elől?

Felnőtt emberek,bírjanak már ki egy napot alkohol nélkül. Ha ezért bárki beszól,akkor semmivel sem különbek anyósodnál. Senkinek nem hiányzik a botrány,főleg úgy,hogy utána titeket szégyenítene meg a viselkedésével,ezt meg kell érteniük.

2022. aug. 14. 17:17
 37/53 anonim ***** válasza:
77%
36-os! Ezt gondolja egy normális, amit leírsz, de egy alkoholista nem így működik!
2022. aug. 14. 18:10
 38/53 anonim ***** válasza:
46%
Jaj ne játszuk mán itten az álszentet. Felnőtt emberek, hadd igyanak már meg valamit, ha már mulatnak. Ha buli, hát legyen buli. Igyun, hányjunk, feküdjünk bele, verjük össze egymást, bicskázzunk meg valakit, izéljuk meg valaki asszonát. Legyen jó a buli.
2022. aug. 14. 19:38
 39/53 anonim ***** válasza:
49%

38-as, ez nem jó buli, csak a primitívek buliznak így.

Kérdező! A párod nem tudja helyrerakni az anyját, hogy ne igyon? Ha már anynira kell az alkohol a bulira.

2022. aug. 14. 20:33
 40/53 anonim ***** válasza:
55%
Ha szívásnak érzitek azt, hogy nem ihattok alkoholt, akkor ti is alkoholisták vagytok.
2022. aug. 14. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!