Szerintetek tényleg olyan borzalmas kérés az, hogy ha anyósék jönnek babalátogatóba (szomszéd utcában laknak) legyenek szívesek szóljanak előtte, ne csak úgy váratlanul beállítsanak az ajtón?
Egyrészt tartsd zárva az ajtót. Másrészt megértelek, és én eléggé be is tartatom ezt: aki nem jelentkezik be előre, nem jut be a lakásba, mert nem reagálok a csengetésre és kopogásra.
Ezt eljátszom szomszéddal is, családtaggal is. Nem állok haptákban, ha nekem kínos lenne a helyzetben látogatót fogadni, akkor nem engedem be.
A férjed nyámnyila, de akár megpróbálhatod nélküle is. Próbálj minél többet láthatóan nem szalonképes állapotban lenni otthon, és mikor legközelebb ilyen helyzetben beállítanak, mondd, hogy "jaj, máskor megtennétek, hogy ideszóltok mielőtt jöttök?". De ez ne szabadkozás legyen a kupi miatt, vagy mert nem vagy elég szép ruhában, vagy mert nincs nasi és kávé, és ez NEKIK kellemetlen lehet. Hanem látsszon, hogy azért mondod, mert NEKED kellemetlen, hogy rádtörtek, amikor nem számítottál rá. Mondhatod is, hogy ez téged váratlanul szokott érni. Ha azt a hülye választ adják, hogy de őket nem zavarja, kénytelen vagy mondani, hogy "nem titeket, engem zavar". Ne hagyd elsumákolni, hogy a kérés a te érdekedben van, nem az övékben.
A férjednek a "két tűz között" hülyesége azért marhaság, mert a szüleinek semmi hátrányuk nem származik abból, hogyha megeresztenek egy telefont, mielőtt megindulnak. Miért, az talán fáj? Vagy ciki? Vagy olyan idegesítő, mint mikor vendégek törnek a gyanútlan emberre? Nem. Akkor mi bajuk lenne attól, ha szólnának? Semmi. Vagy mitől áldozat ez? Semmitől. Az az áldozat, hogy neked haptákban kell állnod otthon 24 órában, a szüleitől meg egy semmibe sem kerülő, minimális udvariasság kéne ahhoz, hogy ezt a kellemetlenséget megszüntessék. Nem nagy kérés, jobb helyeken alap.
Én is babával vagyok itthon. Az elmúlt két órám azzal telt, hogy amíg ő a szőnyegen játszogatott, addig én bugyiban és melltartóban edzettem egyet, aztán lezuhanyoztam. Mivel közben sírni kezdett, ezért zuhanyzás után még meztelenül megszoptattam, és közben megírtam ezt a választ. Hát k...ra nem hiányzott volna, hogy valaki ide beállítson akármelyik közben...
"két tűz között van"
Akkor rohadt gyorsan válasszon tüzet, amíg van választása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!