Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rezsi miatti összeköltözés,...

Rezsi miatti összeköltözés, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Mi ketten párommal, albérletben élünk, van megtakarításunk de ilyen árak mellet a saját lakás valószínű álom marad ( átlag dolgozók vagyunk). Ahol élünk MINDEN villannyal megy, sütés főzés és a fűtés is. Gáz nincs itt a településen. Anno azért lett villanyfűtés mert elég összevissza munkarendben vagyunk ( vagyis azóta már csak én ) mehettünk volna flyton haza a hideg házba, rakni a kályhákat stb..

Rezsink brutál lesz, embertelen. Párom szüleihez költöznénk, nekik van gáz is de vegyes tüzelés is , ketten ők is nehezen nyögnék ki ,ahogy anyós mondta villany limitbe beférnek,de gázba nem . Ha fát veszünk oda, az is olcsóbb lenne mint a giga felemelt árak.

Próbáltam másik albit keresni, de hát épp a rezsiemelés után ki lenne az a h.lye aki kiad alacsony rezsijű kisebb házat ,lakást?

2022. júl. 27. 10:50
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ,dolgozom de vissza fogom olvasni a válaszaitokat munka után.
2022. júl. 27. 12:50
 42/56 anonim ***** válasza:
79%

Én az összeköltözés pártján vagyok a jelenlegi helyzetben, de ezt már előbb le is írtam. Ha nem megy, lehet változtatni.

Viszont ha megy, akkor gondolj bele, hogy a bérleti díjat is megspóroljátok, ami mehet a megtakarításba és ennyivel is beljebb vagytok a saját otthon önrészéhez.

Veszítenivalótok nincs!

2022. júl. 27. 13:00
 43/56 anonim ***** válasza:
26%

Minek spórolnának saját otthonra, ha a rezsit nem tudják kifizetni?

Akkor a sajátjukban sem fog menni. Rezsi szempontból teljesen mindegy h saját, vagy bérelt. Azért meg saját gázat venni hogy minden télen összecuccoljanak anyósékkal baromság

2022. júl. 27. 13:06
 44/56 anonim ***** válasza:
81%

Talán mert 150ezres(?) bérleti díj fizetése mellett nem futja másik 150ezer rezsire?

Ha anyósékkal megosztva legyen akár 100eFt/hó a rájuk eső rész, már 200ezerrel beljebb vannak, ami a zsebükben marad.

Gondolkodj már Ember!

2022. júl. 27. 13:17
 45/56 anonim ***** válasza:
78%

"a villanyba bele fognak férni igyis, kb 1 led-es lámpa fog égni pluszban meg megy 2 telefontöltő szóval nem számottevő. "

Ez teljesen irreális, ezek szerint MOST ennyi az összes áramfogyasztásotok!

2022. júl. 27. 13:22
 46/56 anonim ***** válasza:
16%

Ember!

Ne mond már h 1-2 év alatt összespórolnak a rezsin annyit h hitel mentes házat vegyen.

A büdös életben nem fognak elköltözni onnan.

Megveszik majd a házat, aztán rájönnek h a törlesztő mellett se könnyebb kigazdálkodni a rezsi pénzt.

Lényegében ugyan az!

2022. júl. 27. 13:24
 47/56 anonim ***** válasza:
74%

Te mi a bánatról beszélsz?

- Hol írtam, hogy hitelmentes házat vegyen? Önrészről beszéltem

- hol írtam, hogy HÁZAT vegyen? 1,5 szobás, hiteles panel is megteszi

- Hol írtam az 1-2 évet?...(???)

Láthatóan te trollkodni jársz ide, én meg ebben nem vagyok partner, részemről befejeztem!

2022. júl. 27. 13:30
 48/56 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, várod tőlünk a tanácsot, pedig az anyósodat te ismered, mi nem.

8 éve együtt vagytok a pároddal, akkor azért van tapasztalatod vele, még ha igazat is adok a mondásnak, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat.

Ha alapvetően olyan ember, aki bírja tartani a nem-beleszólás határait, benned meg van egy nagy adag rugalmasság, akkor próbáljátok meg.

Az elején azt tisztázzátok, hogy a segítségnyújtás kölcsönös: ti is és ők is nehezen tudnák kigazdálkodni a rezsit, ha nem együtt laknátok. Vagyis mindegyikőtök közös érdeke és felelőssége, hogy együtt tudjatok élni és a konfliktusokat normális hangnemben meg tudjátok beszélni.

Ha végképp nem tudtok együtt élni, akkor kerestek ismét albérletet.

2022. júl. 27. 13:45
 49/56 anonim ***** válasza:
22%

#47 na most mi lesz ha nem válaszolsz 😥

A lényeg viszont ugyan az. Nem fognak szabadulni anyóséktól ha most odaköltöznek.

Miért vettek ki annó albérletet, és nem ott költöztek össze. Biztosan megvolt az oka, hiszen azt akkor is tudták h ott lakni költséghatékonyabb lenne. Ők mégis külön életre vágytak, még ha ez nyilván drágább is

2022. júl. 27. 13:47
 50/56 anonim ***** válasza:
17%
Kicsit azért túl van tolva a dolog, főleg, hogy nem normál árra fognak a dolgok gy sem emelkedni, jo lehet spórolni persze, de azért nem lesz annyira drámai a helyzet mint először hitták az emberek.
2022. júl. 27. 16:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!