Milyen "praktikák" tudtok, hogy ne bosszantsam fel magam előre minden alkalommal ha anyósékhoz kell menni?
Figyelt kérdés
Párom szüleivel nem volt rossz a kapcsolatunk mielőtt a kislányunk megszületett volna (el tudtam fogadni, hogy túl hangosak és 1 mondatot nem tudok tőlük lemondani stb). Azóta viszont a szokásos mindenbe beleszólnak dolog megy. Kezdődött azzal, hogy szülés után folyton hívtak telefonon- én kicsit depis voltam és nem volt kedvem hallgatni a jó tanácsokat- ebből lett egy nagy balhé ahol ott is hagytuk őket. Aztán bocsánatot kértek de a párom azóta is ezt hallgatja tőlük. Nehezményezik, hogy hozzánk nem állíthatnak csak úgy be, hanem megkértük, hogy szóljanak Előre-ezért inkább nem jönnek, mondván, hogy mi nem látjuk őket szívesen. Párom megkapta azt is, hogy majd mi nem is fogjuk őket ellátni ha betegek lesznek. Ez külön rosszul esett, mert kérés nélkül segítettünk rajtuk ha szükség volt rá. Nem járnak túl sűrűn, pedig nem messze laknak tőlünk és valahogy a kicsivel sem találják meg a közös hangot egyelőre, ennek ellenére mindenbe beleszól, hogy mit hogy csináljak. Ami a legjobban kiveri a biztosítékot, hogy "lebetegíti" anyósom majd minden alkalommal. Elég akaratos természetű, a fogzás nagyon lassan és fájdalmasan megy nála így extrém nyűgös olyankor- erre megkaptuk, hogy vigyük neurológushoz mert ez nem normális. De ha eltüsszenti magát is egyből küldene minket az orvoshoz, és ez rém idegesítő a 2. alkalom után. Egy ideig tűrünk de aztán ha szóvá tesszük, hogy semmi baja a gyereknek és nem kell mindig betegségre gyanakodni, akkor megsértődik és elvinulnak haza. Ezek miatt már odáig jutottam, hogy tiszta ideg leszek ha csak rágondolok,hogy menni kell hozzájuk. Viszont nem szeretném ha ezt látná majd rajtam a kislányom, így mielőbb valami "praktika" vagy módszer kellene amivel kicsit átformálhatnám az érzéseimet vagy gondolataimat, hogy ne éljen meg velük ennyire terhesnek a kapcsolatot.2022. júl. 15. 21:54
21/26 anonim válasza:
Nyomkodd a telód. Lehet h bunkóság, de összeveszni velük még nagyobb.
22/26 anonim válasza:
Nálam is semmi sem jó amit csinálok, nincs elég tejem,túl sok a tejem ,miért pépeset eszik,miért sír hagyd sírni, jaj sír emeld fel, miért gondolod hogy 3 hónapos kora óta jön a foga, miért engeded hogy irányítson na majd ilyen meg ilyen lesz 3 évesen, miért miért uhhhhhh. Az egészben a szép hogy a kicsi még csak 10 hónapos 2 napja és nekem nem az anyósom ilyen hanem az anyám. Úgyhogy még csak nincs is az az opció hogy nem megyek át hozzá. Ja férjemtől is volt kedvencem, gyereknél kibukott a tej ami darabos volt,erre ő " úristen romlott a tejed mert túrós "🤦♀️ öcsém meg úgy ad tanácsokat,hogy gyerek sem volt a közelében és csodálkoznak hogy milyen morgós lettem...
23/26 anonim válasza:
Kitartâst utolsó vàlaszoló. Ez sokszor tènyleg idegtépő. Főleg az elejèn, amikor csak erre szűkül be az èletünk, és még àllandóan piszkàlnak is hozzà. Szàmomra - 2 éves a lànyom- még mindig hihetetlen, hogy sok ember úgy oszt èszt màs ember gyerekének a nevelésèről kéretlenül, mintha az közügy lenne. Holott amíg a szülők nem veszélyeztetik a gyereket, addig épp olyan magànügy kéne legyen, mint a szexuâlis életük. Szerintem. Soha nem értem mire jó ez. Én pl. pont letojom màs mit csinàl a gyerekével. 1 nem az én dolgom 2 megvan a magam baja és nem is érdekel. Sógornőm két kislànyânàl is sok mindennel nem értek egyet. Soha egy szóval nem mondtam, mert nincs közöm hozzà. Ő viszont úgy nyomta a kéretlen tanâcsait mint egy tank, mióta nekem van gyerekem. A külön vicc az egészben, hogy ugyanarról a dologról 3 embernek àltalàban 3 különböző vélemènye van a gyereknevelésben 😊
24/26 anonim válasza:
"Újrakezdődik a rinya sorozat, esetleg szét is csikarom a pofáját véresre veszekedés közbe.. De csak akkor fogja be a k pofáját ha elmegyek azokhoz a féreg anyjáékhoz."
wow. az egy igen szép párkapcsolat lehet.
25/26 anonim válasza:
17-es, hát ott lenni sincs kedved! Egyszer kéne kibírni a veszekedést, nem kellemetlenebb és nem tart tovább, mint ott szenvedni, és a férjed megtanulná, hogy vannak határaid. Még jobban meg is becsülne, ha egyszercsak nem egy senki lennél. A veszekedés nem valami középkori kínzás, csak egy kis ordibálás. De még csak veszekedni se kell, az úgyse vezet sehova, hanem kijelenteni valamit és ahhoz tartani magad némán, belső erőből. Mondjuk, ehhez önbecsülés kell. A párodnak nincs hatalma fölötted. Ha meg valamilyen módon sakkban tart, pl nem enged dolgozni, akkor azt a helyzetet meg kell szüntetni.
26/26 anonim válasza:
Mi azt hazudjuk, hogy félek a covidtól.
Így utoljára 2019 őszén láttam.
Olyan ember akivel soha szóba sem állnék és végre egy hihető ok, amiért kerülhetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!