Az jó ha így próbálom meg leszerelni anyósékat?
Állandóan beleszólnak a fel éves lányunk nevelésébe, mindig csak okoskodnak és már nagyon unom. Egy darabig próbáltam elmagyarázni a dolgokat, hogy ma már másképp van mint az ő idejükben, gyerekorvos és védőnő szerint is minden rendben, nincs semmi baja a gyereknek. Diplomás emberek, bíztam benne hogy felfogják. A férjem szólt, hogy ha legközelebb megyünk, akkor akarnak tartani nekem egy kiselőadást, hogy mi mindent kéne másképp csinálnom, stb. Arra gondoltam, most az egyszer utoljára elmondom én is az én álláspontomat, aztán közlöm a következőt: tudom hogy nagyon szeretitek és nagyon aranyosak vagytok hogy így aggódtok érte. Tudom hogy csak jót akartok neki és nekünk is. Kedves tőletek hogy ti is vigyázni akartok rá. Elhiszitek hogy én is szeretem? Elhiszitek hogy én is a legjobbat akarom neki? Épp ezért mindig mindennek pontosan utánajárok, utánaolvasok. Bíztok a védőnő és a gyerekorvos szakértelmében? Ők az éppen aktuális kutatásokat is ismerik, azok és a who ajánlásai alapján dolgoznak. Én hiszek nekik és bízom bennük, kérlek ti is bízzatok bennem. Higgyétek el, nem a saját fejem után megyek, hanem a szakmai ajánlásokat követem. Én is a legjobbat akarom neki, hagyjatok érvényesülni, hogy én is felnevelhessem a saját gyerekemet.
Ez így elég tiszteletteljes? Éles határozott?
Egyébként ha valaki kérdezné, a férjem ebben nem foglal állást, csak közvetít ha van valami, vagy csöndben van. Illetve azt mondja hogy én vagyok az anyja, ő nem ért hozzá, csináljam ahogy jónak látom.
Hiába adsz elő egy ilyen tündérbögyölö kiselőadást, a baj ott kezdődik, hogy gyerekként kezelnek. 0 tisztelet nincs bennünk irántad.
Én nem magyarázkodnék, csak közölném, hogy ÉN VAGYOK A GYEREK ANYJA, ÉS PONT, Ő AZ APJA, PONT. NEM KÉRTÜNK KÉRETLEN TANÁCSOT. ÚGY NEVELJÜK AHOGY NEKÜNK MEGFELEL. PONT.
23!
De itt a férj játssza a postast, nem baj? Anyostol a feleségnek. Ezt kellene beszuntetni. Vagy nálatok is anyós beszologat a ferjednek, az pedig ahelyett, hogy leallitaná tovább adja neked a hulyeseget?
Nem értetted mire írtam. Sokan írják mert a férj nem áll ki mellette.. Igen, ez valóban gáz, de én nem várnék a férjre. Ha nekem gondom van valakivel azt én intézem. Érted?
Nos ez van mikor 2 nagygyerek vállal kisgyereket.
25!
De, értem. Te nem érted, hogy miért lényeges, hiyg a férje álljon ki mellette. Tudod, ha megteszi, már nincs is miről beszélni, már nincs is probléma.
"A férjem szólt, hogy ha legközelebb megyünk, akkor akarnak tartani nekem egy kiselőadást, hogy mi mindent kéne másképp csinálnom, stb." A férjednek ezen a ponton kellett volna megmondania, hogy nem adja tovább és a felesége felnőtt nő, felelősségteljes anya, megoldja maga, nem kell a kioktatás.
A te fogalmazásod az ő vélhető stílusukhoz képest annyira udvarias, finomkodó, hogy garantált, hogy közbevágnak és erőltetik a véleményüket, de meg kezdhetsz magyarázkodni. Nem hiszik el, hogy egyedül (vagy nélkülük) képes vagy a számukra megfelelő módon ellátni az unokájukat. Nekem úgy jön le, hogy a szemükben csak másodsorban a te gyereked. Nem kéne meghajolnod előttük ilyen kérdezgetéssel, tapogatózással, mert tovább erősíted bennük a felsőbbrendűségi érzést.
A babával kapcsolatban az apja és az anyja dönt. Pont.
Én amúgy el sem mennék, hanem telefonon elmondanám és ha hajlandóak mellőzni a kioktatást, esetleg meglátogatnám őket a babával, addig menjen a fiuk egyedül.
Szép és jó ez a kisfogalmazás, de garantálom hogy semmi hatása nem lesz. Ti vagytok a férjeddel a pici szülei pont. A kéretlen véleményüket pedig megtarthatják maguknak pont.
A férjed is nyissa ki a száját, mert vicc hogy felnőtt létére nem mer konfrontálidni a szüleivel és megmondani nekik hogy ne szóljanak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!