15 év után se ajánlották fel a tegezödést?
Most 35 vagyok, a lányuk (a feleségem) 32. Anyós 50 éves, Após 52.
Amikor 20 voltam a megismerkedéskor, ök 37 és 35 évesek voltak, mint most én. Azóta 3 gyerekünk van, tisztességgel élünk, nincs veszekedés senki között. Viszont a mai napig nem ajánlották fel a tegezödést! Kicsit feszélyez! Anyós elvárja, hogy csókolomot mondjak neki. Ami a vicces, hogy a gyárban ahol dolgozik, a legjobb barátom a munkatársa és vele tegezödnek! Nagyon furcsa helyzet, ha ott vagyok én meg a gyerekek és a barátom, akkor ö “Mi van Marika” stílusban beszél vele, nekem meg “Hogy van Marika néni” megszólítást kell használnom. Egyszer áttértem arra, hogy jó napot kívánok, stb de a feleségem rámszólt, hogy haragszanak emiatt, hagyjam abba.
Elvileg nincs bajuk velem, soha nem hallottam vissza rosszat. A másik lányuk férjével ugyanezt csinálják amúgy.
en el se tudtam volna kepzelni hogy tegezzem az anyosomat. aposomat nem ismertem koran meghalt, anyosomat mindig magaztam es anyukanak szolitottam.
en nem Europaban elek itt a keresztnevukon szolitjak altalaban egymast anyos es vo is mert angolban nincs magazas (vagy tegezes). en nagyon szerettem volna ha a menyem engem is anyukanak hivott volna, de mivel nem lett menyem a kerdes nem lett aktualis. vannak csaladok ahol itt is "mum" vagy "mother" nek szolitjak az anyost de ez nem tul gyakori. nekem nagyon szep es termeszetes volt otthon az "anyuka" es a magazas. a nagyszulokbol egyedul az en nagymamamat tegeztem mindenki mast magaztam.en mar idosebb generacio vagyok nekem nem tetszik a gyerek vagy vo, meny amikor keresztneven szolitja (MO on) az anyost apost, ellenszenvesnek es ridegnek tartom mindenfele csaladi osszetartozas nelkul. "Marika neni" lehet a szomszed meg a kollegano vagy barki ebbol nincs semmifele csaladi jellege a megszolitasnak. regen csak az eskuvo utan lehetett az anyost anyukanak hivni ebbol latszott hogy az illeto bekerult a csaladba. addig o is "Marika neni" volt es az eskuvo utan lett "anyuka". Biztosan furcsalljak sokan ha ma lennek fiatal, Mo on elnek es lenne gyerekem en is arra szoktatnam hogy magazzon engem is es az apjat is.
Megesik az ilyen. Ha ettől boldogabbak, ne ajánlják fel. Felesleges ezen idegeskedni.
Az én anyósom sem ajánlotta fel 12 év után sem, és szerintem már nem is fogja. Engem már nem érdekel, elfogadtam hogy nem kedvel. Szíve joga. Az én szüleim rögtön mondták neki, szóval a férjem tegezi őket mióta bemutattam a családnak.
Egyébként anyósom a lánya férjével, és a másik lánya pasijával is tegeződnek, szóval biztos hogy az irányomban érzett ellenszenv az oka. Én nem haragszom rá, abszolut nem kell hogy szeressen. Nem lehet mindig mindenki szimpatikus. A lényeg az, hogy nem próbált minket szétválasztani, tiszteletben tartja hogy a fia engem választott, és nem is próbált soha beleszólni a kapcsolatunkba. Én Így szimplán csak kerülöm a találkozást amennyire lehet, hogy ne zavarjam a jelenlétemmel.
52 éves nő vagyok és nagyon kínosnak érezném, ha a fiam 19 éves barátnője csókolomozna, anyukázna, nénizne.
Nem hiúságból, hanem mert ez nem a középkor.
Jómárnem nagyságos asszony. :D
Gyepes vén bolondok...
Azért, mert én annak látom őket! Azt tartok vén bolondnak akit csak akarok.
Más ennyi idősen nyelveket tanul, utazik, éli az életet, ezek meg dölyfösködnek a hüĺye középkori becsípődésükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!