Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 15 év után se ajánlották fel...

15 év után se ajánlották fel a tegezödést?

Figyelt kérdés

Most 35 vagyok, a lányuk (a feleségem) 32. Anyós 50 éves, Após 52.

Amikor 20 voltam a megismerkedéskor, ök 37 és 35 évesek voltak, mint most én. Azóta 3 gyerekünk van, tisztességgel élünk, nincs veszekedés senki között. Viszont a mai napig nem ajánlották fel a tegezödést! Kicsit feszélyez! Anyós elvárja, hogy csókolomot mondjak neki. Ami a vicces, hogy a gyárban ahol dolgozik, a legjobb barátom a munkatársa és vele tegezödnek! Nagyon furcsa helyzet, ha ott vagyok én meg a gyerekek és a barátom, akkor ö “Mi van Marika” stílusban beszél vele, nekem meg “Hogy van Marika néni” megszólítást kell használnom. Egyszer áttértem arra, hogy jó napot kívánok, stb de a feleségem rámszólt, hogy haragszanak emiatt, hagyjam abba.

Elvileg nincs bajuk velem, soha nem hallottam vissza rosszat. A másik lányuk férjével ugyanezt csinálják amúgy.

2022. júl. 9. 12:09
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
19%
20 éve vagyunk együtt a férjemmel,15 éve házasok vagyunk,van 5 gyerekünk,én magázom az anyósomat,mert nekem sem ajánlotta fel soha.Már nem is tudnám tévézni annyira megszoktam.Nem vagyunk rosszban,sőt kifejezetten jóban vagyunk.Ez ilyen.A gyerekeink is tehetik a nagyit.Mi így szoktuk meg.
2022. júl. 9. 16:10
 22/44 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy beszélnék velük, hogy: Jó napot Juli néni! Üljön le Juli néni. Juli néni kér sütit? Tehát semmi csókolom, meg tetszik kérni(?).
2022. júl. 9. 16:16
 23/44 anonim ***** válasza:
18%
Eszembe sem jutott soha, hogy tegezzem apósomat és anyósomat. És mindig csókolommal köszöntem nekik. Nem néniztem-bácsiztam, hanem úgy szólítottam őket, ahogy a férjem is: apa és anya. Nagyon jó volt a viszony közöttünk, anya két éve hunyt el, apa még él. Több mint negyven éve ismerem őket.
2022. júl. 9. 16:32
 24/44 anonim válasza:
20%

Érdekes ez...mindig "magáztam" apóst-anyóst a 34év alatt. ők majd 80,mi közel 60.

A nejem,és az unokáik is tegezik,pedig a "kicsi" csak 22.

2022. júl. 9. 16:33
 25/44 anonim ***** válasza:
29%

Mitől jobb nekem, hogy rögtön az első perctől tegezem őket, viszont soha nem szerették igazán a gyerekeiket és gyerekként se számíthattak rájuk, eldobták őket. Inkább magáznám csak lettek volna jó szülei a férjemnek.

És igen szokás az egyes embereknél hogy a munkahelyen letegeződnek a fiatalabbakkal de a mennyel vagy vővel nem. Ezt tapasztaltam anyukám részéről is és a munkahelyemen. Ez van.

Majd te engedd meg annak idején a gyerekeid párjainak. Most azt gondolom én is meg fogom aztàn ha odakerülünk ki tudja.

2022. júl. 9. 16:33
 26/44 anonim ***** válasza:
61%
23-as vagyok. Vejem és menyem jó napot mondanak,magáznak, a nevem után odateszik a nénit. Így kezdték az első naptól, nem mondtam rá semmit, nekik és nekem is megfelel. Ha az unokák a közelben vannak, akkor viszont nagyi vagyok.
2022. júl. 9. 16:37
 27/44 anonim ***** válasza:
92%

Nekem ez nagyon furcsa lenne, és furcsa is, ha látom-hallom valahol. En 47 vagyok és tegezem a férjem szüleit (75), de mondjuk közel 40 voltam, mikor összejöttünk. Hogy 35 évesen is ezt várták el…hát…

Amúgy hogy érzed, ha felajanlanák, könnyen menne a tegezés?

2022. júl. 9. 19:38
 28/44 anonim ***** válasza:
26%
Valamikor az illendőség úgy kívánta meg, hogy magázzák az idősebb személyeket, legyen az nagybácsi, nagynéni, nagyszülő vagy após, anyós, vagy csak valaki ismerős személy. Szóval mi idősebbek magázzuk/magáztuk a párunk szüleit és azok el is várták ezt. Ma már mások a szokások, de szerintem ( mint idősebbeknek) nekik kellene felajánlani, hogy tegeződjetek, viszont ha ezt nem teszik (sőt éreztetik, hogy nekik ez nem tetszene),el kellene fogadni az akaratukat. Az hogy tegez/magáz valaki, nem kellene hogy kihatással legyen a jó és meghitt kapcsolatra.
2022. júl. 9. 20:53
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

"45 éves vagyok. A lányom most 22 éves. A lányom férje 24 éves. De a lányom Férjének én sem engedem meg hogy tegezzen. Sőt elvárom, hogy Jó napot kívánókkal köszönjön. És igen azt is le várom, hogy a keresztnevem után a lányom férje oda biggyesztje a bácsi szót. Mert különben nem ül oda a vasárnapi asztalhoz ebédelni."

lol

48F

2022. júl. 9. 21:17
 30/44 anonim ***** válasza:
92%
A kor nem érdem, hanem állapot.
2022. júl. 9. 21:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!