15 év után se ajánlották fel a tegezödést?
Most 35 vagyok, a lányuk (a feleségem) 32. Anyós 50 éves, Após 52.
Amikor 20 voltam a megismerkedéskor, ök 37 és 35 évesek voltak, mint most én. Azóta 3 gyerekünk van, tisztességgel élünk, nincs veszekedés senki között. Viszont a mai napig nem ajánlották fel a tegezödést! Kicsit feszélyez! Anyós elvárja, hogy csókolomot mondjak neki. Ami a vicces, hogy a gyárban ahol dolgozik, a legjobb barátom a munkatársa és vele tegezödnek! Nagyon furcsa helyzet, ha ott vagyok én meg a gyerekek és a barátom, akkor ö “Mi van Marika” stílusban beszél vele, nekem meg “Hogy van Marika néni” megszólítást kell használnom. Egyszer áttértem arra, hogy jó napot kívánok, stb de a feleségem rámszólt, hogy haragszanak emiatt, hagyjam abba.
Elvileg nincs bajuk velem, soha nem hallottam vissza rosszat. A másik lányuk férjével ugyanezt csinálják amúgy.
Érdekes ez...mindig "magáztam" apóst-anyóst a 34év alatt. ők majd 80,mi közel 60.
A nejem,és az unokáik is tegezik,pedig a "kicsi" csak 22.
Mitől jobb nekem, hogy rögtön az első perctől tegezem őket, viszont soha nem szerették igazán a gyerekeiket és gyerekként se számíthattak rájuk, eldobták őket. Inkább magáznám csak lettek volna jó szülei a férjemnek.
És igen szokás az egyes embereknél hogy a munkahelyen letegeződnek a fiatalabbakkal de a mennyel vagy vővel nem. Ezt tapasztaltam anyukám részéről is és a munkahelyemen. Ez van.
Majd te engedd meg annak idején a gyerekeid párjainak. Most azt gondolom én is meg fogom aztàn ha odakerülünk ki tudja.
Nekem ez nagyon furcsa lenne, és furcsa is, ha látom-hallom valahol. En 47 vagyok és tegezem a férjem szüleit (75), de mondjuk közel 40 voltam, mikor összejöttünk. Hogy 35 évesen is ezt várták el…hát…
Amúgy hogy érzed, ha felajanlanák, könnyen menne a tegezés?
"45 éves vagyok. A lányom most 22 éves. A lányom férje 24 éves. De a lányom Férjének én sem engedem meg hogy tegezzen. Sőt elvárom, hogy Jó napot kívánókkal köszönjön. És igen azt is le várom, hogy a keresztnevem után a lányom férje oda biggyesztje a bácsi szót. Mert különben nem ül oda a vasárnapi asztalhoz ebédelni."
lol
48F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!