Az apósomat 3 év párkapcsolat után is magázom. Miért nem ajánlotta fel még, hogy tegezzem?
>> Nemrég egy látogatásnál az elköszönés után kérdezte, hogy "amúgy mi egyszer már nem tegeződtünk?"
Lehet, hogy itt azt várta, hogy azt mondd: Nem, de ha felajánlod, én örülnék. Talán most azt hiszi, hogy inkább így jobb neked.
Egy kerülő megoldás, hogy a férjedet megkéred, kérdezzen rá az apjánál, hogy miért magázódtok, és hogy téged ez picit zavar, vagy legalábbis nem érted az okát.
Miert zavar ez ennyire?
Nem a haverod, az aposod.
Az apósod, nem a haverod. Ha ő nem ajánlja fel, akkor hagyd. Neki kéne felajánlania, mivel ő van a magasabb pozícióban ebben az esetben.
Egyébként csak szólok az én családomban az apósokat, anyósokat magázni szokás, teljesen mindegy, hogy csak 50 vagy 100. pl. A szüleim fiatalon házasodtak és a nagyszüleim a 40-es éveikben jártak a megismerkedésükkor és 30 után is magázza őket. A nagynéném férje is 20 év után is magázódik. Én is kapásból magázok mindenkit, aki idősebb nálam vagy az etikett szerint úgy illik. Ha felajánlja a tegeződést, akkor azt illik elfogadni, de ha nem, akkor nem illik kikényszeríteni.
Viszont a te eseted azért érdekes, mivel valószínűleg azért mondta azt, hogy "Mi már nem tegeződtünk?" mert ezzel akarta jelezni, hogy tegeződni akar, amit te visszautasítottál. Ha valóban jófej és laza, akkor szerintem nem probléma, ha valahogy rávezeted, hogy mivel mindenki mással tegeződöl a családban, lehetne-e, hogy vele is. De, egyébként nem vagyok benne biztos, hogy nem jobb, ha maradsz magázódásban vele. Ha a korodbeli lányoknak csapja a szelet, akkor lehet jobb ötlet egy minimális távolságot tartani, legalább jelzés szinten. Talán ezért nem erőlteti ő sem, hogy tegezd, mivel nem a barátnője vagy.
Nekem 8 év után sem ajánlották fel, pedig 2 unokát is "kaptak tőlem"
(elég béna helyzet mikor családi összejöveteleken egyedül én magáznom őket, pedig ott vannak ovisok és kisiskolások is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!