Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 15 év után se ajánlották fel...

15 év után se ajánlották fel a tegezödést?

Figyelt kérdés

Most 35 vagyok, a lányuk (a feleségem) 32. Anyós 50 éves, Após 52.

Amikor 20 voltam a megismerkedéskor, ök 37 és 35 évesek voltak, mint most én. Azóta 3 gyerekünk van, tisztességgel élünk, nincs veszekedés senki között. Viszont a mai napig nem ajánlották fel a tegezödést! Kicsit feszélyez! Anyós elvárja, hogy csókolomot mondjak neki. Ami a vicces, hogy a gyárban ahol dolgozik, a legjobb barátom a munkatársa és vele tegezödnek! Nagyon furcsa helyzet, ha ott vagyok én meg a gyerekek és a barátom, akkor ö “Mi van Marika” stílusban beszél vele, nekem meg “Hogy van Marika néni” megszólítást kell használnom. Egyszer áttértem arra, hogy jó napot kívánok, stb de a feleségem rámszólt, hogy haragszanak emiatt, hagyjam abba.

Elvileg nincs bajuk velem, soha nem hallottam vissza rosszat. A másik lányuk férjével ugyanezt csinálják amúgy.

2022. júl. 9. 12:09
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
87%
A csendőrpertu nagy bunkóság. Két felnőtt emberről beszélünk, ahol egyik elvárja, hogy magázzák, de visszafelé simán letegezi a másikat. Tudod, mikor csókolomoznék 50 éves embernek, ez egy vicc. Letegezném simán, és ha kikéri magának, akkor mondhatod, hogy rendben, de akkor oda-vissza magázódjatok a jó modor és az illem nevében.
2022. júl. 9. 13:04
 12/44 anonim ***** válasza:
7%
45 éves vagyok. A lányom most 22 éves. A lányom férje 24 éves. De a lányom Férjének én sem engedem meg hogy tegezzen. Sőt elvárom, hogy Jó napot kívánókkal köszönjön. És igen azt is le várom, hogy a keresztnevem után a lányom férje oda biggyesztje a bácsi szót. Mert különben nem ül oda a vasárnapi asztalhoz ebédelni.
2022. júl. 9. 13:04
 13/44 anonim ***** válasza:
93%
12, és te is jó napot kívánokkal köszönsz a lányod férjének?
2022. júl. 9. 13:10
 14/44 anonim ***** válasza:
88%
A feleségednek kellene beszélni velük szerintem. Ő felhozhatná nekik, hogy amit csinálnak, az nemcsak zavaró, de rohadt tiszteletlen is. Hivatkozzon az etikettre, amit anyósodék sajnos nem ismernek. Jobb esetben észreveszik magukat.
2022. júl. 9. 13:14
 15/44 anonim ***** válasza:
8%
Ennyi idö után már fura lenne változtatni.
2022. júl. 9. 13:32
 16/44 anonim ***** válasza:
73%

Inkább egy helyesírási szótárt ajánlhatnának fel.

Egyébként ha a másik vejükkel is ezt csinálják, mit húzod fel magad? Engedd el a dolgot. Ilyenek, kész.

2022. júl. 9. 13:42
 17/44 anonim ***** válasza:
91%
Én nem csokolomoznám, ha már ilyen szinten gyöpös akkor fogadja el, hogy egy felnőtt férfi nem fog neki csokolomozni, mint egy ovis gyerek.
2022. júl. 9. 13:51
 18/44 anonim ***** válasza:
92%

Nem is értem, hogy 50 éves embernek miért jó az, ha nénizik, bácsizzák. A tiszteletet tegeződve is meg lehet adni, és magázódva is el lehet hordani a másikat mindennek. Én 58 vagyok, de nem szeretném, ha ezzel öregítenének. A menyem 30 éves, kezdettől tegeződünk. Ahogy a fiam is tegezi a menyem szüleit.

Kérdező, a helyedben tovább magáznám őket, de nem tenném hozzá, hogy néni, bácsi.

-Jó napot, Gizike! Mi újság?

2022. júl. 9. 14:31
 19/44 anonim ***** válasza:
94%

Elég régi módiak lehetnek akkor, mert én azt vettem észre, hogy már a 60-as korosztály se várja el a magázódást.

Èn 99-es vagyok. A nagyszüleim anno belém nevelték, hogy a felnőtteket magázni kell, és kb 18 éves koromig még a 30 évest is magáztam. Aztán rájöttem, hogy ez nevetséges azóta senkit nem magázok max a nagyon öregeket meg azokat akiknek magasabb a presztízsük.

2022. júl. 9. 15:19
 20/44 anonim ***** válasza:
87%
Tényleg bunkóság. Azt is utáltam, mikor 2 évig én magáztam a nyugdíjas főbérlőimet, ők meg tegeztek, ahogy nekik jól esett. 24 éves voltam, de akkor is.
2022. júl. 9. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!