15 év után se ajánlották fel a tegezödést?
Most 35 vagyok, a lányuk (a feleségem) 32. Anyós 50 éves, Após 52.
Amikor 20 voltam a megismerkedéskor, ök 37 és 35 évesek voltak, mint most én. Azóta 3 gyerekünk van, tisztességgel élünk, nincs veszekedés senki között. Viszont a mai napig nem ajánlották fel a tegezödést! Kicsit feszélyez! Anyós elvárja, hogy csókolomot mondjak neki. Ami a vicces, hogy a gyárban ahol dolgozik, a legjobb barátom a munkatársa és vele tegezödnek! Nagyon furcsa helyzet, ha ott vagyok én meg a gyerekek és a barátom, akkor ö “Mi van Marika” stílusban beszél vele, nekem meg “Hogy van Marika néni” megszólítást kell használnom. Egyszer áttértem arra, hogy jó napot kívánok, stb de a feleségem rámszólt, hogy haragszanak emiatt, hagyjam abba.
Elvileg nincs bajuk velem, soha nem hallottam vissza rosszat. A másik lányuk férjével ugyanezt csinálják amúgy.
Inkább egy helyesírási szótárt ajánlhatnának fel.
Egyébként ha a másik vejükkel is ezt csinálják, mit húzod fel magad? Engedd el a dolgot. Ilyenek, kész.
Nem is értem, hogy 50 éves embernek miért jó az, ha nénizik, bácsizzák. A tiszteletet tegeződve is meg lehet adni, és magázódva is el lehet hordani a másikat mindennek. Én 58 vagyok, de nem szeretném, ha ezzel öregítenének. A menyem 30 éves, kezdettől tegeződünk. Ahogy a fiam is tegezi a menyem szüleit.
Kérdező, a helyedben tovább magáznám őket, de nem tenném hozzá, hogy néni, bácsi.
-Jó napot, Gizike! Mi újság?
Elég régi módiak lehetnek akkor, mert én azt vettem észre, hogy már a 60-as korosztály se várja el a magázódást.
Èn 99-es vagyok. A nagyszüleim anno belém nevelték, hogy a felnőtteket magázni kell, és kb 18 éves koromig még a 30 évest is magáztam. Aztán rájöttem, hogy ez nevetséges azóta senkit nem magázok max a nagyon öregeket meg azokat akiknek magasabb a presztízsük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!