Hogy mondjam meg nekik hogy ne szóljanak ebbe bele?
Párommal több éve vagyunk együtt és a családja is nagyon aranyos, szeretnek sosem volt eddig gond.
Két hónap múlva fogjuk tartani a polgári esküvőt, az egyházi nagyobb lagzi még odébb van.
Ezt csak szűk körben szerettük volna tartani, utána lesz egy kis buli és ebéd. A legközelebbi rokonok( nagynènik/bàcsik nekik a gyerekei, keresztszülők stb így is vagyunk kb 70-en a kèt csalàdból.
Anyósom elkérte a listát és közölte hogy hát kéne még hívni XY-t is mert ő is mondta h készül ajándékkal meg ugye sógornőm keresztszüleivel is milyen jóban vannak màr ők is készülnek jönni.
Teljesen ideges lettem erre hirtelen azt se tudtam mit mondjak. Annyit mondtam hogy akkor majd másnap meghívjuk őket egy ebédre otthonra és megköszönjük ha hoznak ajándékot. De ezt mintha nem is hallotta volna, rögtön elkezdett intézkedni hogy akkor telefonál a vendéglőbe hogy valahogy tegyenek be még asztalt(max 70 férőhelyet mondtak).
Tudom hogy családi esemény és jót akarnak de mégiscsak a miénk és mi kellene döntsünk hogy ki legyen ott. Az egyik párt amúgy mèg soha nem is lattuk csak ok vannak joba veluk.
Nem tudom hogyan közöljem vele hogy álljanak le és ne szervezkedjenek helyettünk, sajnos én soha nem alltam ki magamért mert nem akarok magamra haragitani senkit és ez kicsit kényes is.
Ti ezt hogyan közölnétek ?
25n
Nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy kedves anyuka (vagy ahogy hívod anyósodat), a vendéglistán már nem változtatunk, mert nincs rá lehetőség, ha meg ez nem tetszik, akkor anyukának sem kötelező eljönnie.
Nem kell összeveszni, teljesen tárgyilagosan meg lehet neki mondani.
Off: 6-os jelzem, hogy a “szaporodás” szó használata valami becsípődésre enged következtetni - nálad.
Tartalmilag egyetértek: ha nem álltok ki magatokért, később még sokkal nehezebb és keserűbb élet vár rátok.
Ezt csak nyíltan és egyenesen érdemes közölni: kedves anyósom/anyuka/Kati néni, (nem tudom, hogyan szólítod) ez a mi esküvőnk lesz a fiával, és mi csak ezeket az embereket hívjuk meg. Többen most nem lesznek, majd a templomi utáni bulira jöhetnek.
A leírásod alapján egyébként borítékolom, sértődés nélkül nem fog menni - de ennél finomabban sem. Olyasmit, hogy "szeretnénk" és "arra gondoltunk" ki ne ejts a szádon! Abban a pillanatban belekapaszkodik a feltételes módba, és folytatja. Nem így szeretnétek, hanem így lesz, és kész.
Sok sikert!
Oké, csak én azt nem értem, ha nincs pénz, csak ennyire, akkor miért kell kér alkalom, pláne úgy, hogy a kisebb is 70 fős... mert azt írod, az egyházi meg a lagzi később lesz, most csak 70 fő...
Értelmesebb lett volna akkor inkább egy alkalom, mert így a vendégek jó része után duplán fogtok fizetni, hiszen nyilván a közeliek a másikba is mennek majd...
Azt meg inkább hagyjuk, hogy jöjjenek bátran ebédre, az ajándék ott is jó lesz...
Nyilván senki nem szólhat bele, a tiétek a döntés mindenben (ha ti fizetitek), de én ezt így nem értem.
Fura ez az egész!
A "szűk kör" az nem 70 fő.
Ráadásul egy polgári, amit valamikor majd templomi is követ,...ha követ!
De nem szokott követni - legalábbis dupla lagzival nem - mert mindig másra kell majd a pénz. Ha MOST nincs rá keret, később még annyira sem lesz, amellett nem fognak 2x adakozni a 70 meghívott, jelzem teljesen jogosan.
Kicsit fordítva csináltok mindent.
Most egy felhajtásmentes polgári, valami szép kis alkalomhoz illő ruhában, 2 tanúval, vagy esetleg meg vannak hívva mindkét fél szülei és testvérei, hogyha jelen akarnak lenni és ennyi!
Utána valamelyik szülőnél svédasztalos evés, köszöntés pezsgővel és mindenki megy a dolgára. 2-3 napra rá mehet a komolyabb templomi, menyasszonyi ruhával, lakodalommal, hacacáréval, egy komolyabb helyen, nem egy kifőzdében, ahol limitálva van a létszám.
Oda aztán meg lehet hívni azokat is, akik az anyós szívügyei, de nem árt, ha a cehhnek ezt a részét az anyós állja.
Én sem szeretnék örökké a Juliska ilyen-olyan esküvőjére járni, amikor évek óta együtt élnek és gyakorlatilag 3-5 éve már papíron is házasok.
Terhes vagy Kérdező?
Vagy mire ez a szervezetlen kapkodás, ha már úgyis több éve együtt vagytok?
Várjatok még egy évet, gyűjtsétek a pénzt, aztán amikor megengedhettek magatoknak egy normális esküvőt lagzival együtt és minden számba jöhető embert meg tudtok hívni, akkor tartsátok meg! Ne így szétaprózva, miközben mindenkinek 200 a vérnyomása, csomóan megsértődnek és a végén még dupla pénzetekbe is kerülne.
Köszönöm a válaszokat!
Erre fele szokás eljegyzési ‘bulit’ is tartani még az esküvő előtt (a közelebbi rokonokkal), na nekünk ez lesz csak a polgárit is letudjuk egyúttal, mert szeptemberben külföldre megyünk és a papírok miatt jobb most lerendezni ezt(név csere stb) és jövőbe a lagzi (idén már mindenhol foglaltak voltak a nagyobb termek)
Szóval itt felénk a rokonok tudják, alapnak is veszik a ‘kétszeres bulit’ és úgy látszik még hivatlanul is beállítanànak mindkettőre 😶.
Viszont mi most erre tényleg kevesebb személyt akartunk, szülők, tesók és mamák meg a nagyon közeli barátok, de így is hogy ne legyen sértődés felmentünk 70-ig, de úgy érzem hogy mostmár elég lesz és kezd nagyon idegesíteni.
Pénz gond nincs, nem tudom ezt miből szűrtétek le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!