Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ebben a helyzetben illene...

Ebben a helyzetben illene segíteni neki?

Figyelt kérdés
Az a szituáció, hogy jelenleg anyós (jelölt) házába kényszerültem, mert vidékre költözés miatt folyamatban van a lakásom eladása, ahol már ugye nem lakom, így párom anyjánál vagyunk átmenetileg. Rezsit megosztjuk, saját kajámat állom. Javarészt ki sem mozdulok párom szobájából. Illene takarítanom a házat, a kertet művelnem?
2022. júl. 3. 02:19
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%

Kati néni, segítsetek valamiben?

Egyszerű kérdés, egyszerű lesz rá a válasz is

2022. júl. 3. 07:22
 12/39 anonim ***** válasza:
86%

"De egy porszívó vagy felmosó használatához ne kelljen már engedély!"

De, kelljen. Nem az ő otthona, ergo bizony engedélyt kell kérnie hozzá, ha bármit is tennie akar ott. Nem mindenki akarja, hogy egy kvázi idegen takarítson az otthonában. Nagyon rosszul is elsulhet az ilyen. A legegyszerubb feltenni a kérdést, hogy segíthet e valamiben.

2022. júl. 3. 08:26
 13/39 anonim ***** válasza:
91%
Én laktam rövid időt anyósomnàl, ő pl tuti megsértődött volna, ha a mosogatásin kívül bármit elkezdtem volna csinálni, mert azzal azt érezte volna, hogy ő nem tart rendet. Úgyhogy, mivel nem tudjuk a viszonyokat, egyebek, meg hogy anyósod milyen, inkább szerintem is kérdezd meg, hogy van e valami, amit tudsz segíteni. Így megadod az esélyt, de mégse az van, hogy elkezdesz porszívozni más ember életterében. Nekem 3 fiam van, bár még nem olyan korúak, de igencsak meglepődnék, ha a barátnőjük elkezdené bepakolni a mosógépbe a szennyesem, vagy porszívózni a hálószobám. De én ilyen típus vagyok, engem már az is irritál, ha pl vendégség végén a vendégek elkezdenek segíteni elpakolni, számomra zavaró. De azért mondjuk hálás lennék, ha a leendő menyem körbemenne este meglocsolni a petuniákat, az még az a szint, hogy érezném a segítő szándékot, de mégsem az én életterem. Szóval lehet lenne olyan kompromisszum, ami neked sem megterhelő, de az ő szempontjukból is jófejnek tűnnél.
2022. júl. 3. 08:38
 14/39 anonim ***** válasza:
33%

Nem a postásról beszélünk!

Ott lakik velük, ott élnek egy háztartásban.

Szerinted azt is meg kellene kérdeznie, hogy ihat e egy pohár vizet??

Itt nem arról van szó, hogy átment egy délután, aztán neki fogott a nagytakarításnak, a háziak meg csak néztek.

Szerintem teljesen természetes, ha beengedek valakit élni a házamba, hogy megfoghat egy porszívót kérdés nélkül.

2022. júl. 3. 08:42
 15/39 anonim ***** válasza:
82%

14!

Igen, azt is meg kell kérdezni, ha a háziak nem ajánlották anno fel. Nem a saját otthona, átmenetileg lakik ott. Ezeket a dolgokat meg kell beszélni. Engem pl halálosan idegesítene, ha a gyerekem párja egyszercsak neki állna porszivozni. Mondjuk nálunk ez eleve úgy nézett volna ki, hogy mielőtt ide költözik, akármennyi időre is, megbeszéljuk, hogy mit várunk el egymástól

2022. júl. 3. 08:46
 16/39 anonim ***** válasza:
85%

Rezsibe beszállsz, a kajádat te állod-ezt hogy kell elképzelni-van a hűtőben két tej, két vaj, a pulton két zacskó zsömpe, külön kávéfőző, és felcimkézed a nevedre????

Szerintem alap, hogy az ingyen lakhatásért cserébe besegítesz.

2022. júl. 3. 08:55
 17/39 anonim ***** válasza:
91%
Én is laktam anyósnál fél évet. Amíg én oda nem költöztem szerintem sosem volt takarítva, főleg a fürdő nem, vagy ha igen, elég vacak tiszítószerekkel. Tehát amikor fél napi savazás után a klotyó barnából átváltott hófehérbe, az azért árulkodó volt. Engem nem kértek meg rá, megvártam mindig , hogy elhúzzanak otthonról és olyankor takarítottam valamit. Először a fürdő-klotyó volt a cél, mert a csapok is elég retkek voltak. Én újszerű állapotba varázsoltam mindent. Viszont anyósom legalább normális volt. Ugyan megkérdezte, hogy hogyan értem ezt el, örült is neki, bár megmondta, hogy máskor szóljak előre, hogy ilyenre készülök. Azóta nem kérdeztem, hogy segíthetek-e hanem szóltam neki, hogy ma ezt és ezt fogom így és így megcsinálni. Respektálta és jóváhagyta viszont ő is határokat szabott, nyilván mivel az ő lakása volt. A rezsit mi személyszámra szétdobtuk egymás közt. Szerintem alap dolognak kéne lennie, hogy ha odaköltöztem anyóshoz, akkor a közös lakrészeket rendben tartom, a kertbe meg kimegyek megkérdezni, hogy kellek-e. És ezt tisztaságmániás férfiként mondom. Mi mondjuk fél év után elhúztunk, mert anyós nagyon megszokta, hogy tud belőlünk extra pénzt kisajtolni(e rezsijét komplett mi fizettük, mert átvert) és mikor rájöttünk elegünk lett. 31/f
2022. júl. 3. 09:38
 18/39 anonim ***** válasza:
93%
Nekem az esne jól,ha megkérdeznéd,miben tudnál segíteni. Magában a szándék esne jól. Én lehet azt mondanám,hogy majd szólok,ha kell segítség,de mégsem úgy könyvelnélek el,hogy egy lusta nő vagy.
2022. júl. 3. 09:54
 19/39 anonim ***** válasza:
95%
Illene
2022. júl. 3. 10:57
 20/39 anonim ***** válasza:
33%

15-ös hagyjad már!

Te sem gondolod komolyan, hogy odaköltözik valakihez és nincsenek túl réges régen az összes ilyen udvariassági körön!

2022. júl. 3. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!