Ebben a helyzetben illene segíteni neki?
Kati néni, segítsetek valamiben?
Egyszerű kérdés, egyszerű lesz rá a válasz is
"De egy porszívó vagy felmosó használatához ne kelljen már engedély!"
De, kelljen. Nem az ő otthona, ergo bizony engedélyt kell kérnie hozzá, ha bármit is tennie akar ott. Nem mindenki akarja, hogy egy kvázi idegen takarítson az otthonában. Nagyon rosszul is elsulhet az ilyen. A legegyszerubb feltenni a kérdést, hogy segíthet e valamiben.
Nem a postásról beszélünk!
Ott lakik velük, ott élnek egy háztartásban.
Szerinted azt is meg kellene kérdeznie, hogy ihat e egy pohár vizet??
Itt nem arról van szó, hogy átment egy délután, aztán neki fogott a nagytakarításnak, a háziak meg csak néztek.
Szerintem teljesen természetes, ha beengedek valakit élni a házamba, hogy megfoghat egy porszívót kérdés nélkül.
14!
Igen, azt is meg kell kérdezni, ha a háziak nem ajánlották anno fel. Nem a saját otthona, átmenetileg lakik ott. Ezeket a dolgokat meg kell beszélni. Engem pl halálosan idegesítene, ha a gyerekem párja egyszercsak neki állna porszivozni. Mondjuk nálunk ez eleve úgy nézett volna ki, hogy mielőtt ide költözik, akármennyi időre is, megbeszéljuk, hogy mit várunk el egymástól
Rezsibe beszállsz, a kajádat te állod-ezt hogy kell elképzelni-van a hűtőben két tej, két vaj, a pulton két zacskó zsömpe, külön kávéfőző, és felcimkézed a nevedre????
Szerintem alap, hogy az ingyen lakhatásért cserébe besegítesz.
15-ös hagyjad már!
Te sem gondolod komolyan, hogy odaköltözik valakihez és nincsenek túl réges régen az összes ilyen udvariassági körön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!