Honnan kapom meg anyósom halotti anyakönyvi kivonatát?
Figyelt kérdés
Röviden: Férjem lakásán anyósom holtig tartó haszonélvezete van. Férjem sajnos pár éve elhunyt, a lakását örököltem utána egyedül én, természetesen anyósom haszonélvezetével. Sajnos szülői örökségként anyósom megkapta a lakáson kívüli ingatlanok, és ingóságok felét is, amiért mi ketten a férjemmel gürcöltünk 25 évig. Akkor nagyon elmérgesedett a viszony közöttünk, nem is tartottuk a kapcsolatot, ezt ő akarta így. Most megtudtam hogy meghalt. Mivel senkije nem volt már, azt hiszem az unokatestvére, aki egyben az örököse is lett, intéz mindent, aki Pesten él, és akit nem is ismerek. A lakásról a haszonélvezetet töröltetni szeretném, amihez kellene a halotti anyakönyvi kivonata. Nem tudom ilyen esetben honnan kérhetem? Anyósom soha nem ápolt jó viszonyt a fiával, vagyis a férjemmel sem, sajnos az ital, a kapzsiság, az embergyűlölet mindig is jelen volt az életében.2022. jún. 1. 14:40
31/44 anonim válasza:
Témánál maradás és kérdésre válaszolás, ha kérhetem...
32/44 anonim válasza:
29# Beteg vagy? Te hisztizel itt?
Menj máshova ha nem bírod idegekkel.
Itt a kérdező van pozícióban.
33/44 A kérdező kommentje:
Igen, a férjem örökölt az édesapja után egy darab földet még 8 évvel ezelőtt. Annak a földnek a felét én örököltem, a másik felét anyósom, tehát fele-fele arányban, törvényes örökléssel. Valamint a garázsunk felét is örökölte anyósom, mert a férjem nevére vettük még régen. Sajnos senki nem gondolja hogy egy 49 éves életerős férfi meghal majd szívrohamban, ha tudtuk volna előre, akkor másképpen cselekszünk a garázzsal kapcsolatban. A föld pedig eleve a férjem saját öröksége volt, az ő nevére került automatikusan, így az is a szülői örökség részét képezte, így vihette anyósom a felét annak is, mint ahogyan a férjem nevén lévő autónk árának a felét is.
2022. jún. 1. 16:48
34/44 anonim válasza:
33: nekem még mindig teljesen zúrzavaros ez az egész...
Végrendelettel örökölted a föld felét, vagy hogyan? MErt ahogy már itt többen leírták, a feleség alapesetben (törvényes öröklés rendje alapján) nem örököl a férjtől.
36/44 anonim válasza:
De, a feleség a törvényes öröklés rendje szerint örököl a férjétől, méghozzá egy gyerekrészt. (Kivéve az utolsó közösen lakott ingatlanon, mert annak az egészén haszonélvezetet örököl.)
37/44 anonim válasza:
Hát akkor menjen a kormányablakba! Már rég leírták itt a tuti tanácsot.
A többin meg kár keseregni - elment a hajó....
38/44 A kérdező kommentje:
Semmin nem kesergek, nem is anyósom vagyoni örökségéről van szó, azt ő már elrendezte. Csak azt kérdeztem, hogy honnan kérhetek halotti anyakönyvi kivonatot, hogy a holtig tartó haszonélvezetét tudják törölni. Köszönöm a válaszokat, kormányhivatalba bemegyek.
2022. jún. 1. 16:56
40/44 anonim válasza:
Ott sem feltetlen tudnak ezen segiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!