Honnan kapom meg anyósom halotti anyakönyvi kivonatát?
#18, ezt mi nem fogjuk tudni kideríteni. (Nincs is közünk hozzá..) Lehet, hogy a férj nevén volt minden (vagy sok minden).
Örökléskor nem úgy működik a vagyon elosztása, mint válásnál, ahol hiába van a férj nevén pl. az ingatlan vagy a számla, ha a házasság alatt szerezte, akkor közös.
"Mivel a férjem apja már meghalt, ezért anyósom örökölt. "
Itt valami nem stimmel.... Elsősorban a leszármazó, tehát a gyerek örököl!!! A házastárs csak haszonélvezeti jogot kap a közösen lakott ingatlanra. A többi egyéb öröklött ingatlanra meg még azt sem...
Akkor az anyósod kvázi "visszaörökölte" a férjed örökségét (ami az apja halála után rászállt) ???
Jézusom, hagyd már abba az örökléssel kapcsolatos agymenésedet!!!
NEM öröklési jogi a kérdés. A Kérdező férje már régen elhunyt, az öröklés lezárult, nem erről van most szó! Ennyire nem érted?
Egyébként a Kérdezőnek és a férjének nem volt gyereke, hiszen most írta.
De miért az anyós örökölte a haszonélvezettel terhelt ingatlanon kívüli ingatlanok és ingóságok felét a férjed halála után, miért nem te mint feleség?
Ezt kérdező, légy szíves magyarázd el!
(mert nem tudom nem csaptak-e be téged)
Hol írtam arról, hogy lenne gyerekük????
A férjet említettem gyerekként, hogy ő örökölt az apja után...
Értelmező ovlasás, ha kérhetném....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!