Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Honnan kapom meg anyósom...

Honnan kapom meg anyósom halotti anyakönyvi kivonatát?

Figyelt kérdés
Röviden: Férjem lakásán anyósom holtig tartó haszonélvezete van. Férjem sajnos pár éve elhunyt, a lakását örököltem utána egyedül én, természetesen anyósom haszonélvezetével. Sajnos szülői örökségként anyósom megkapta a lakáson kívüli ingatlanok, és ingóságok felét is, amiért mi ketten a férjemmel gürcöltünk 25 évig. Akkor nagyon elmérgesedett a viszony közöttünk, nem is tartottuk a kapcsolatot, ezt ő akarta így. Most megtudtam hogy meghalt. Mivel senkije nem volt már, azt hiszem az unokatestvére, aki egyben az örököse is lett, intéz mindent, aki Pesten él, és akit nem is ismerek. A lakásról a haszonélvezetet töröltetni szeretném, amihez kellene a halotti anyakönyvi kivonata. Nem tudom ilyen esetben honnan kérhetem? Anyósom soha nem ápolt jó viszonyt a fiával, vagyis a férjemmel sem, sajnos az ital, a kapzsiság, az embergyűlölet mindig is jelen volt az életében.
2022. jún. 1. 14:40
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

#18, ezt mi nem fogjuk tudni kideríteni. (Nincs is közünk hozzá..) Lehet, hogy a férj nevén volt minden (vagy sok minden).

Örökléskor nem úgy működik a vagyon elosztása, mint válásnál, ahol hiába van a férj nevén pl. az ingatlan vagy a számla, ha a házasság alatt szerezte, akkor közös.

2022. jún. 1. 15:57
 22/44 anonim ***** válasza:
91%
Így van, de ráadásul nem is értem, hogyan jön ide az öröklés elemezgetése... Az már rég egy adott helyzet. A kérdés annyi volt, hogyan lehet halotti anyakönyvi kivonatot kikérni.
2022. jún. 1. 16:03
 23/44 A kérdező kommentje:
Sajnos nem született gyermekünk, így a szülői örökség lépett életbe. Mivel a férjem apja már meghalt, ezért anyósom örökölt. A közösen lakott lakásunkat én örököltem egyedül, de a garázsunkat, és a férjem kis darab földjét, sőt még a 20 éves autónk felét is örökölte anyósom. A közösen lakott lakáson kívül mindennek a felét.
2022. jún. 1. 16:04
 24/44 A kérdező kommentje:
Kedves 21 és 22 válaszoló: köszönöm a korrekt, kérdésemre adott válaszaitokat.
2022. jún. 1. 16:05
 25/44 anonim ***** válasza:
5%

"Mivel a férjem apja már meghalt, ezért anyósom örökölt. "

Itt valami nem stimmel.... Elsősorban a leszármazó, tehát a gyerek örököl!!! A házastárs csak haszonélvezeti jogot kap a közösen lakott ingatlanra. A többi egyéb öröklött ingatlanra meg még azt sem...

Akkor az anyósod kvázi "visszaörökölte" a férjed örökségét (ami az apja halála után rászállt) ???

2022. jún. 1. 16:06
 26/44 anonim ***** válasza:
90%

Jézusom, hagyd már abba az örökléssel kapcsolatos agymenésedet!!!

NEM öröklési jogi a kérdés. A Kérdező férje már régen elhunyt, az öröklés lezárult, nem erről van most szó! Ennyire nem érted?

Egyébként a Kérdezőnek és a férjének nem volt gyereke, hiszen most írta.

2022. jún. 1. 16:08
 27/44 A kérdező kommentje:
Nincsen gyermekünk.
2022. jún. 1. 16:08
 28/44 anonim ***** válasza:
0%

De miért az anyós örökölte a haszonélvezettel terhelt ingatlanon kívüli ingatlanok és ingóságok felét a férjed halála után, miért nem te mint feleség?

Ezt kérdező, légy szíves magyarázd el!

(mert nem tudom nem csaptak-e be téged)

2022. jún. 1. 16:15
 29/44 anonim ***** válasza:
89%
Ó, te jó ég...
2022. jún. 1. 16:16
 30/44 anonim ***** válasza:
0%

Hol írtam arról, hogy lenne gyerekük????

A férjet említettem gyerekként, hogy ő örökölt az apja után...

Értelmező ovlasás, ha kérhetném....

2022. jún. 1. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!