Ha úgy alakul, ápolnátok az anyósotokat? ha jó a
kapcsolat
Figyelt kérdés
Nálunk ez a helyzet jött elő most, Jó a kapcsolatunk de azért ez mégis más. Kicsit kavarog bennem az,hogy a saját anyám miatt szó nélkül felmondanék és ápolnám ( egyedül nevelt fel minket testvéremmel) de azért anyós miatt?
A házi segítségnyújtás ahol az önkormányzat biztosít ápolót, nem vált be, semmit sem csináltak, több koszt és piszkos edényt hagytak ott mint előtte. Ennek nem volt értelme,így lemondtuk. De már nem lehet magára hagyni mert fura dolgokat produkál.
38 Nem éri meg a balhét, mert az már amúgysem lenne elég, a napi 1-2 óra amit ott töltött az ápoló. Munkaidő alatt 6 helyre kellett mennie.
2022. máj. 5. 18:50
42/129 A kérdező kommentje:
40 A férjem miért halna éhen? Dolgozik akkor nagyobb eséllyel beadná az állami otthonba, mert nem lenne más. Meg amíg nem voltam ott gyakorlaton ,addig én sem tudtam mennnyire rossz az a hely.
2022. máj. 5. 18:51
43/129 anonim válasza:
Egyikőtök nem tud home office-ból dolgozni?
2022. máj. 5. 18:52
44/129 anonim válasza:
Más rokon esetleg, aki be tud segíteni? Értem én, hogy a párod egyke, de unoka testvére vagy más biztos van a családban. Neki mennyi pénze van félre téve? Ha a lakását vagy házát eladnátok az biztos fedezné a nyugdíjas otthont.
2022. máj. 5. 18:54
45/129 anonim válasza:
Ezek szerint te most átköltözöl az anyósodhoz? (folyamatos felügyeletet igényel)
2022. máj. 5. 18:55
46/129 anonim válasza:
Mi egy évig ápoltuk anyuval a nagyit, demenciával pelenkázva, kések elzárva, konyha lelakatolva a gáz miatt, éjjel fenn volt, nem aludhattunk mi sem, aki éjjel fenn volt, az nappal se aludhatott, mert a másiknak pénzt kellett keresnie. Az altatóra nem reagált, hallucinált, nem tudta, hol van, mi kik vagyunk. Pánikbeteg lettem a nemalvástól, anyám lefogyott csonttá ez alatt az év alatt.
2022. máj. 5. 19:05
47/129 anonim válasza:
"És aki esetleg kevésbé jómódú?? mert gondolom nem mindenkinek vannak erre milliói."
Hát akkor ennyire telik, ez van.
Amúgy (nem olvastam a hozzászólásokat, bocs, ha írtad esetleg), ingatlana van? Ha igen, annak az árából lehetne fizetni valami normálisabb ápolási otthont.
2022. máj. 5. 19:06
48/129 anonim válasza:
Te nem tudod ápolni, mert valakinek éjjel is fenn kell lennie, a demensek napi félórákat alszanak, éjjel meg elindulnak, kiabálnak, hallucinálnak, nem lehet mellettük aludni, az altató nem hat, az agyuk hal el, nincs mire hasson a durva altató sem. A férjed muszáj aludjon, nappal meg nincs otthon. Tehát neked éjjel-nappal fenn kell lenned, ebbe belehalsz.
2022. máj. 5. 19:07
49/129 anonim válasza:
Ha ennyire egyek vagytok akkor gondozd, hajrá. Ép eszű ember nem tenné, ahogy a kommentekben is látod
2022. máj. 5. 19:08
50/129 anonim válasza:
Kérdezd meg a férjed, hogy ha te egy év után leesel a lábadról a nemalvás meg a stressz miatt, és kórházba kerülsz, mi lesz a mamával? Évekig tart az otthonokba a várakozás, nem fogjátok tudni minimum egy évig beadni, ki ápolja akkor, ha te megbetegszel a kimerültségtől?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!