Jogosan vagyok mérges a párom apjára?
Majdnem két éve vagyunk együtt a párommal. Az apjával szerintem normális a kapcsolatunk, el tudunk beszélgetni, nem volt köztünk soha semmiféle konfliktus. Most viszont kicsit kiakadtam rá. Szerintetek jogosan?
A párom nagybátyjának volt a születésnapja, és ezalkalomból a párom apja kiposztolt pár családi fotót Facebookra. A képek közül többön is szerepel együtt a párom és az exbarátnője. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a páromnak előttem is voltak kapcsolatai, nekem is voltak, tehát nem ért ez engem meglepetésként, mégis nagyon tiszteletlen, és furcsa lépésnek tartom ezt. Nem csak magammal szemben, de a párommal és a másik lánnyal is. Egyszerűen nem értem, hogy nem jutott eszébe, hogy ez esetleg valakit kellemetlenül érint majd. Tudom, hogy valószínűleg nem ellenem irányult a dolog, hanem egyszerűen csak nem jutott eszébe, hogy ezzel bármi baj lenne, tehát nem akarom itt magamra venni az áldozat szerepét. Mégis úgy érzem, kicsit szembe lettem köpve, vagy nem is tudom. Többször is voltam egyébként én is már velük utazáson, kiránduláson, szóval akár ezek közül a képek közül is válogathatott volna, de nekem egyáltalán nem igényem, hogy rólam képeket rakosgasson ki, csak legalább akkor keressen olyanokat, amiken a barátom exe nincs rajta...
Nem akarok ebből egyáltalán nagy ügyet csinálni, eszemben sincs, hogy erről mondjuk beszéljek vele, a páromnak sem nagyon akarom elmondani, hogy zavar ez, hiszen ő nem tehet róla, nem hiszem, hogy neki kéne felelősséget vállalnia azért, hogy az apja mit csinál. Csak furcsának tartom, és kicsit megsértve érzem magamat.
Mit gondoltok, felfújom az egész szitut, vagy jogos, hogy kicsit zavar a dolog?
Szerintem ezzel semmi gáz. Az is megtörtént. Nem tudok elképzelni olyat, hogy ne posztoljon valaki képet 2010 és 2015 közöttről, mert akkor más volt a párja.
Ezt úgy mondom, hogy semmit nem rakok ki face-re.
Paraszt dolog? Igen.
Feleslegesen pörögsz rajta? Igen.
Megmondta Pósalaky bácsi: Ugorgyunk.
Miért vagyok bunkó? Szerintem igyekszem minden esetben elkerülni, hogy bárkivel is lenéző vagy tiszteletlen legyek. Ha mégis megtörténik, akkor elnézést kérek érte. Beismerem, ha hibázok. Itt is megtettem a rosszul megfogalmazott kommentem után. Tudom, hogy az interneten könnyű ítélkezni ismeretlenül, és bunkónak titulálni egyből valakit egy szerencsétlenül megfogalmazott hozzászólás alapján, de mindenkivel megesik, hogy néha rosszul, vagy esetleg indulatból fogalmaz. Én sosem védtem meg azt a hozzászólásomat, hanem egyetértettem abban, hogy szerencsétlenül volt megfogalmazva, és tiszteletlennek hatott. Ezért is revideáltam, és javítottam ki magamat. Szerintem ez emberi dolog. Ha veletek sosem esik meg, hogy akaratlanul megbántotok valakit egy-egy szerencsétlen szóhasználattal, akkor az nagyon tiszteletreméltó.
Egyébként a párom apjábal is mindig ki szoktunk jönni, tudunk miről beszélgetni, el tudjuk tölteni együtt az időt, amikor azt kívánja meg a helyzet. Mindig udvarias vagyok vele, ő is velem egyébként, személyes találkozásokkor vagy telefonon. Az, amit leírtam róla, leginkább nem személyes tapasztalat, hanem abból vontam le, ahogy a családtagjaival (a párommal és az ex-feleségével leginkább) viselkedik.
"Illesz közéjük". Kik közé? Én egy emberről beszéltem, a párom családjának többi tagjával semmi bajom, és ismétlem, az apukájával sem, csak ezt az esetet nem éreztem korrektnek velem szemben (és a párommal szemben, és az exével szemben sem).
Nekem úgy hangzik a dolog, hogy te a párod családjában jelenleg nem "Kati" vagy, hanem "a kislány, aki épp aktuálisan Karcsika párja". A papa a képen is valószínűleg a kisfiát látta, meg valami nőt, aki mellette áll. Lehet, hogy már a nevére sem emlékszik, vagy néha összekever vele vagy bármelyik másik exszel. Valószínűleg nem ellened szólt a dolog, hanem az aktuális barátnők jelenléte vagy hiánya tényleg nem izgatja a papát a legminimálisabb szinten sem.
Idősebb embereknél előfordul ilyen, nem kell komolyan venni. Az én párom apja engem rendszeresen egy másik férfi családtag barátnőjének nevén hív, mert a feleségéén kívül egyetlen női nevet képes befogadni az agya, pedig mi is lassan két éve együtt vagyunk és nem a sokadik párja vagyok, hanem az első komolyabb. Azt tanácsolom, hogy felejtsd el az egészet, hadd örüljön a család a képeknek facebookon, aztán pár nap múlva már ők sem emlékeznek majd a dologra. Nem minden családban lesz x év kapcsolat vagy y számú közös program után komolyan véve (legalább annyira, hogy a nevét megjegyezzék) a kicsi fiú vagy a kislány párja (de van, ahol még x év házasság után sem), ezt el kell fogadni.
Te tényleg azt gondolod, hogy aki a saját testvére köszöntésére családi képeket válogat, az azt nézi, hogy a képen szereplő akármelyik családtag jelenlegi nője mit fog szólni az exnőjének a látványához? Még ha az ünnepelt barátnője lennél, érteném, de így csak úgy tűnik, azt hiszed, te vagy a világ közepe.
Eszébe se jutsz se te, se ő. Neked se jutna eszedbe minden szereplő aktuális párkapcsolati státusza hasonló esetben.
Teljesen felesleges ilyesmit figyelni és hőzöngetni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!