Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet ilyen helyzetben...

Mit lehet ilyen helyzetben csinálni az anyósommal?

Figyelt kérdés
Amikor először találkoztam a párom szüleivel minden rendben ment, sőt kifejezetten jó hangulatban telt minden látogatás. A probléma a szemében az hogy nekünk elég modern felfogásunk van, mindketten karrieristák vagyunk, nem vagyok háziasszony egyenlően felosztjuk az itthoni teendőket, például a férjem főz a legtöbbször, mert ő jobban tud. Már az eljegyzésünk után bunkóbb lett velem, szerintem csak addig kedvelt ameddig még úgy gondolta hogy semmi közöm nem lesz a fia jövőjéhez. Most jelenleg 7 hónapos terhes vagyok és mivel több pénzt keresek a férjemnél, abban állapodtunk meg, hogy én az első pár hónap után visszamegyek dolgozni és ő marad itthon a picivel. Ez teljesen kiakasztotta az anyósom az és most olyanokkal fenyeget, hogy nem is akarja látni az unokáját, mert én egy nőt neveltek a fiából és és a gyerekem is biztos elfuserált lesz. Az a baj hogy ez a páromat eléggé megviseli és most azon gondolkozik, hogy mégsem egyezik bele abba hogy ő marad itthon.

2022. ápr. 18. 20:15
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
91%

Anyóst ki kell zárni amennyire lehet, plusz én még ezért külön lehet el is küldeném a búsba, hogy a meg nem született gyerekemet elfuseráltnak nevezte, amiért nem úgy lesz valami ahogy ő akarja.

Én a szülés utáni időkön aggódnék inkább, dehogynem fog ő menni unokazni, pláne ha a fia lesz otthon. És mindent irányítani fog, ebben biztos lehetsz.

Igazából a férjed a kulcs. Ha ő nem áll melletted ebben, nehéz lesz. Sőt, folyamatos csata.

2022. ápr. 19. 07:30
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
Engem a férjed hozzáállása jobban aggasztana, mint az anyósod...
2022. ápr. 19. 07:52
 33/48 anonim ***** válasza:
84%

Az apja pont ugyanannyira szülője annak a gyereknek, mint az anyja! Talán ő nem akarja a gyerekével tölteni az első x hónapot/évet? Ő nem vágyik erre?? Csak mert valahogy a férfiakat emiatt sosem ekézik, ellenben a nőket.

Ha nekik így megfelel, akkor senkinek semmi köze hozzá. Anyóst elküldtem volna a …csába, viszont ennél jobban aggasztana a férjed hozzáállása, aki a bolond anyja miatt máris el kezd visszatáncolni attól, amiben ti már előre megegyeztetek.. Gáz.

2022. ápr. 19. 09:48
 34/48 anonim ***** válasza:
78%

Én se értem, mit kell itt károgni, hogy jaj az anyának otthon kell maradni. Ti se vagytok akkor jobbak a kotnyeles anyostol. Mondom ezt úgy, hogy nekem jó volt otthon lenni és nem vágytam vissza kifejezetten munkába, de van aki meg másképp érez és megy vissza hamarabb. Mindenkinek saját döntése. Csodálom hogy a szoptatásnácik nem jöttek még meg, hogy minimum viselkedészavaros lesz a gyerek mert nem kap elég anyatejet.

Kicsit nyugatabbra meg hat, de valahol három hónap után lehet szépen beadni a gyereket bölcsibe es visszamenni dolgozni…

Senkinek semmi köze ehhez. Anyós meg nem része a gyerekvállalásnak, így köze a dologhoz semmi.

A ferjeddel is beszéld ezt át, hogy ez a ti kettőtök dolga, es minden más is majd a jövőben a gyerekkel kapcsolatban.

2022. ápr. 19. 11:12
 35/48 anonim ***** válasza:
27%

Nekem az ilyen nők kb úgy hatnak, hogy "jól van szülök egy gyereket, de annyira nem érdekel a dolog.." Szülök, mert elvárja a férj, család, a társadalom.

Tudom, hogy fontos a pénz, de ilyen mértékben? Akik írják, hogy bezzeg más országokban mik vannak azoknak írnám, hogy nem ott élünk... Lehet nullára pontozni nyugodtan. Nem vagyok se bezzeganya, se ősanya meg szoptatásnáci vagy mi a fenét írt itt valaki. Egyszerűen csak kíváncsi lettem volna, hogy valaki miért nem akarja a babájával tölteni az első egy évet legalább.

2022. ápr. 19. 12:29
 36/48 anonim ***** válasza:
72%

Tudom h nem ott élünk, nem írtam hogy az jobb vagy rosszabb, itthon amúgy is esélytelen beadni egy pár hónapos babát bolcsibe szóval mindegy is. De van ilyen is és nem hiszem hogy ott tömegével lennének ettől lelki betegek a gyerekek.

Meg jó hogy nem is kell megértened más felnőtt ember döntését, mert semmi de semmi közöd hozza. Jó lenne ha már el jutnánk oda hogy egyszer az anyaság nem az egymás feletti itelkezesrol meg belepofazasrol szól majd. Pont az ilyen nők miatt kerülöm messziről a baba-mama csoportokat. 😀

2022. ápr. 19. 12:50
 37/48 anonim ***** válasza:
17%

Te nem tudsz mondatot értelmezni? Nem tudod mi a különbség a megérteni, mert érdekel és a belefopázok között. Hol szóltam én bele? Tán írtam, hogy maradjon ő otthon vagy hogy így vagy úgy csinálja? Nyugodj már le kicsit..

Egyébként nem vagy tisztában még a magyar helyzettel sem, mivel 6 hetes kortól fogadják a bölcsiben a gyerekeket. Az meg, hogy ez melyik gyerekre milyen hatással van biztosan te tudod a legjobban. Gondolom pont ilyen területen dolgozol vagy lettél belőle professzor.

És én kérek elnézést, hogy van véleményem és nem a homokba dugom a fejem, mert "jóvanazúgy".

2022. ápr. 19. 13:24
 38/48 anonim ***** válasza:
74%

A kérdés nem az volt hogy jó ötlet-e otthon maradni, te tévedtél vakvágányra úgyhogy legyszi pont ne oszd az észt szövegértelmezésről. :) Ha van ilyen a kérdésben csak nem figyeltem akkor sorry. ;)

(Ja papíron fogadjak, gyakorlatilag meg a nagyobbaknak is alig van hely).

2022. ápr. 19. 13:31
 39/48 anonim ***** válasza:
72%
Kérhetsz is elnézést mert rögtön jön részemről a jobban tudás, egy ismertlen meg nem született gyerek helyzetéről károgsz baszki. Amikor a kutya nem kérdezte ezt. Roppant karos a magad fajta kotnyeles típus, kiváló anyós alapanyag vagy már most.
2022. ápr. 19. 13:33
 40/48 anonim ***** válasza:
30%

*részedről

A professzorozast meg nyugodtan abbahagyhatod, a külföldi rendszert nálam, de még nálad is okosabbak találták ki. 😀

2022. ápr. 19. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!