Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom problémás családi...

A párom problémás családi ügyei, két anyós, 3 leendő nagymama. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden vázolni a helyzetet (kitalált nevekkel). A párom apjának, Sanyi bácsinak évtizedek óta szeretője(?)/barátnője(?) (Kati) van a felesége, Éva mellett. A két nő tud egymásról, nekik ez így rendben van, Sanyi bácsi továbbra is Évával él, de minden nap Katival tölti a napot a munkahelyén, aztán utána minden dolgukat együtt intézik, együtt töltik a napot, majd mindenki hazamegy. A párom és a testvére is tud erről a dologról, Kati nagyjából családtagnak számít náluk, hiába nem "hivatalos" a kapcsolat. Nem véleményt vagy ítélkezést szeretnék a helyzetről, igazából én sem szeretnék beleszólni, ha nekik így megfelel.

Ott kezdődnek a gondok, hogy baromi kellemetlen Éva és Kati között "egyensúlyozni" és mindkettő előtt úgy tenni, mintha a másikat nem is ismerném (mert attól, hogy "nyílt titok" a dolog még nem is beszédtéma). Pl. Éva szeretett volna adni valamit ajándékba, amit korábban már Kati adott, de nyilván nem mondhattam neki, hogy köszönöm, de már kaptam Katitól. Vagy Kati szeretett volna jönni velünk valahová, ahová már korábban hívtuk Évát, de nem mondhattuk neki, hogy bocs, de már megbeszéltük Évával, hogy ő jön, hanem ki kellett találni valami kamut. Egyébként mindketten kedvesek és jót akarnak, csak nekem, aki nem ilyen családból jön nehéz egyensúlyozni köztük úgy, hogy senki ne haragudjon meg. A páromnak sem könnyű, de ő már megszokta.

A másik probléma, hogy ha majd egyszer gyerekünk lesz, akkor feltételezhetően mindketten szeretnének majd rá vigyázni és hasonlók. Nem tudom, hogy lehet majd megoldani, mert még két mama között is néha irigykedés van, ha az unoka egy órával többet töltött az egyikkel, mint a másikkal. Három "mama" (plusz dédszülők) mellett meg pláne.

Szóval az a kérdés, hogy ki mit tanácsol? Igyekszem minimalizálni a bevonódásomat a helyzetbe, de azért nem is szeretném teljesen kivonni magam a párom családjából, mert egyébként a kellemetlen szituációkat leszámítva kedvelem őket.

2022. márc. 27. 16:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nekem erre a baromságra nem lenne energiám. Kedvem se lenne 2 "nagyihoz" rohangálni. Na meg a gyerek nem értené majd ez a helyzetet és felhozná egyik nagyit a másiknak. Mi lesz akkor? Behisztiznek? Panaszkodnak milyen "hülye" a gyerek hogy ilyet mondott?

Ha ennyire nyílt titok akkor egyesüljön a csipet csapat. Együtt unokázhatnak,hárman párban..vagy csak a vérszerinti nagyszülők, és kész.

2022. márc. 27. 17:06
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

3 leendő nagymama? 2 anyós? Neked mi bajod van?

Engem aztán baromira nem érdekelne, hogy ki mit fogadott el, meg ki hogy él. Nekem egyedül a feleségem/férjem anyja lenne az anyósom. Nem a nyíltkapcsolatos szerető. Tekintve hogy a párom anyja az anyja, aki felnevelte őt és jó is a kapcsolatuk.

A feleségednek van ehhez gyomra amúgy, hogy ő is azt akarja mindkét nő a nagyanyaja legyen a gyereketeknek?

Neked is volt gusztusod. Csak nehogy 20 év múlva a te feleséged is máshova járjon melletted. :)

2022. márc. 27. 17:07
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a te dolgod ezen agyalni. Ha ez ennyire nyíltan megy a csaladban akkor siman mond meg mi a szitu. Ha meg nem tetszik valamelyik nonek hogy a masikat szóba hozod nyugodtan mond meg hogy akkpr találják ki mit akarnak de ne rajtad kérejék számon.
2022. márc. 27. 18:21
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Majd megoldják ők szerintem.
2022. márc. 27. 21:05
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
De hát egy péniszen osztoznak, tudnak egymásról. Akkor mi sértő van abban, hogy nem kell Kati a tepsi, mert Éva már adott, de köszönöm hogy gondoltál ránk?
2022. márc. 28. 09:44
 16/26 A kérdező kommentje:

"Neked itt nincs más dolgod mint felkészülni arra, hogy amit a párod már megszokott, pár év múlva ugyanazt fogja csinálni."

Ettől nem tartok, ő pont, hogy mélyen elítél minden ilyesmit, mert nem volt leányálom számára ilyen családi viszonyok között felnőni.

Kati azért nem csak egy-két hete "része a családnak", hanem évtizedek óta, nagyjából a párom és a testvére egész életét "végigkísérte". Emiatt nagyjából egy nem hivatalos "apám párja" státuszban van, nem ellenséges vele a párom sem (inkább az apjára való tekintettel, nem azért, mert annyira kedvelné Katit). Ha pedig ő elfogadta, akkor ki vagyok én, hogy megmondjam, hogy náluk ki a "család része" és ki nem. Nyilván nem bíznám rá a gyerekem vagy ilyesmi, de abban pl. biztos vagyok, hogy ő is minimum körberajonganá és elhalmozná minden sz#rral (mint ahogy azt velünk is teszi), nagyjából mint egy nagymama. Az pedig tényleg kellemetlen lenne, ha a gyerek nagy örömében felhozná mondjuk Évának, hogy Katitól kapott a születésnapjára xy dolgot.

Most ez csak egy pár szituáció, amit leírtam, nyilván óvatosan ki lehet kerülni, hogy megemlítsem egyik nő előtt a másikat, de hosszú távon elég bonyolulttá válik majd kerülgetni a témát úgy, hogy mindketten részesei az életünknek (szóval nem az van, hogy mondjuk az egyikkel szinte sosem találkozunk).

2022. márc. 28. 11:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha kellenek nekik a fura kapcsolati hálóval járó pozitív dolgok, akkor fogadják el a negatívat is. Ez van, ők maguknak teremtették ezt a fura háromszöget.

Mondjuk tök fura, miért nem váltak el, a feleségnek is valami defektje lehet, ha ezzel így együttél évtizedek óta.

2022. márc. 28. 12:56
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Megrökönyödtem.
2022. márc. 28. 14:20
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, hiaba magyarazod, nem a te dolgod ezt megoldani. Ha felhozza barki, pl a gyerek, ott kell megmondani hogy ők élnek így, ő dolguk letisztázni. Vagy leültök mind és megbeszélitek. Ha a nagyiknak nem gond a közös f@rok, akkor más se legyen már. Felőlem úgy élnek ahogy akarnak, de vállalják fel.
2022. márc. 28. 20:08
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nem értem az ilyen nőket, az nem baj ha Kati após f.szát sz.pja de ha nektek ad egy tepsit az már igen. Besírok...
2022. márc. 28. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!