Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha nem tudok jól kijönni...

Ha nem tudok jól kijönni barátnőm családjával, akkor veszett ügy?

Figyelt kérdés

Én próbálok, de annyira más emberek. Én meg egyszerűen unom mellettük magam. Állandóan magukról beszélnek, de a másikat nem hallgatják meg. Utána meg ugye jön, hogy miért vagyok csendben. Én nem tudok velük miről beszélni és kedvem sincs ahhoz, hogy elkezdjek és három szó után megint közbevágva ők mondják a magukét. Ami általában mások kibeszélése. És nem csak a szülei, még a tesói is ilyenek. Pedig általában jól kijövök az emberekkel. De velük kínszenvedés.

Nem akarom megbántani a párom, de én nem akarok a családjával időt tölteni, ő viszont erőlteti.

2022. márc. 15. 20:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
63%
Csaj a lényeg nem? Nem a családját akarod magad mellett hanem amgát a csajt...
2022. márc. 15. 21:05
 12/16 anonim ***** válasza:
96%
Én így vagyok a párommal 13 éve. Őt nagyon szeretem, jó vele. De a családját nem szeretem (leginkább a szüleit). A legelső találkozásunkkor is már számomra furák, barátságtalanok voltak. Azóta se változott. Hivatalosan nincs köztünk vita, de igyekszem kerülni a találkozásokat. Együtt lehet így lenni, a kapcsolatunk nagyon jó, de azt kell mondjam, hogy azért néha nem egyszerű ez a dolog. Úgyhogy érdemes mérlegelni.
2022. márc. 15. 21:09
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
Dehogy megy rá erre egy kapcsolat... A férjemmel mindketten érdekes család(nak nem mondható közösségből) jövünk. A kötelező "azért csak az apád" miatt ő is találkozik velük néha (évi kb 5x) meg én is találkozom apámékkal szintén nem sokszor. Karácsony, húsvét, hosszúhétvége bárakármi szabadság pedig kettőnké. Pont. Nekünk ez így jó. Ha nem tudjátok megbeszélni.. Az a baj.
2022. márc. 15. 21:24
 14/16 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg egyenesnek kell lenni.

Az elején szerettem volna,ha a párom megismeri a családomat, és mindig jött is velem.

Igazából nekem a lényeg meg volt, megismerte őket, nem volt annyira befeszülve mint legelőször. Nekem ennyi volt a lényeg.

Aztán mentem a következő hétvégén, és kérdeztem, hogy jön e.

Akkorát sóhajtva, beletörődötten mondta hogy persze.

Én meg mondtam neki, hogy ha nincs kedve, nem muszáj.

Deee, de ő jön- mondta szintén beletörődötten.

Elmagyaráztam neki, hogy nem KELL jönnie. Jöjjön amikor kedve van. A szüleim nem orrolnak meg ilyenért, akkor se ha hónapokig nem jön. Viszont ha "muszájból" jön, érezni fogom rajta, és akkor én sem fogom jól érezni magam. Megértette. Amúgy szereti a családomat, de megértem, hogy nincs kedve annyit odajárkálni mint nekem, és szerintem erre nincs is szükség. Ha akkor jön, amikor kedve van, akkor pozitív élmény lesz neki. Ha akkor is, amikor nem akar, és tűr, akkor meg negatív.

De tudom, hogy nem mindenkinél így működik.

Pl az első télen egyikünk se volt kimozdulós, se társasági. Egész télen nem jött a családomhoz, a sajátját látogatta. Én is így voltam vele. Csak amíg köztünk ez nem okozott feszkót, és az én családomnak semmi gondja nem akadt ezzel, az ő családja a tél végére kitalálta, hogy azért nem megyek mert utálom őket (annak ellenére, hogy eleinte jól kijöttünk, és telefonon végig tartottam velük a kapcsolatot). Azóta olyan utálatosak lettek, hogy nem is mentem azóta se.

De érdemes tisztázni.

Már azért is, hogy hogyan lehet vele kommunikálni. Hosszútávon sokat számít, és annál jobb, mielőbb kiderül.

2022. márc. 15. 22:14
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell menned.

Nálunk ugyanez volt, csak mi kéthetente jártunk exemék anyjáékhoz, én meg meg tudtam bolondulni, hogy hétköznap meló, és minden második hétvégét bájologhatok végig olyan emberekkel, akiknek a szemében egy senki vagyok, mert nincs diplomám, csak szakképesítéséem.

2022. márc. 16. 07:32
 16/16 anonim ***** válasza:
54%
Na, férfiak/nők, az olyan emberektől meneküljetek, akik ilyen terhelt családtól ennyire nem akar szabadulni!!!! Mert ha legalább nem erőltetné, bánná a franc.
2022. márc. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!