Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A nagymamáknak tényleg kivétel...

A nagymamáknak tényleg kivételeznek az első szülött unokájukkal?

Figyelt kérdés

Az én lányom 5 éves, párommal már régóta együtt voltunk, mikor pozitív lett a terhességi tesztem. Nagyon örültünk neki, azelőtt már párszor beszéltünk is róla, hogy hamarosan elkezdhetnénk próbálkozni. Anyósom szintén nagyon boldog volt, mindenhova elkísért engem (mivel veszélyeztetett terhes voltam, az átlagnál többször kellett orvoshoz mennem), az összes orvoshoz velem jött és az ultrahangokra is. Amikor megszületett a kislányunk, minden héten többször jött hozzánk és mindig alig várta hogy láthassa az unokáját.

Körülbelül két évre rá, megszületett a sogoromék kisfia is, de a sogorom barátnője nehesztelt az anyósra, azt mondta, látszik hogy a kislányunkat jobban szereti és hogy ez nem fer, mert attól még hogy első unoka, még a többi unokáját is ugyanúgy kell szeretnie. Én egyetértek egyébként, nekem is rosszul esne a helyében, bár én nem vettem észre, hogy a második unokáját kevésbé szeretné az anyós.

Most viszont megint volt ebből egy kisebb vita, és elgondolkoztam, hogy talán tényleg kicsit máshogy viszonyul a lányomhoz az anyós, mint sógoromék kisfiához. Ez másnál is így van? Tapasztalatok? Mit tegyek? Beszéljek sógorom párjával, hogy ne aggódjon emiatt, mert ugyanúgy szereti az unokáit az anyós?

2022. febr. 26. 21:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk teljesen más az alapszituáció, nekem nincs (még) gyerekem.

De anyukám a nővérem fiát (első unoka) jobban támogatja, mint a másodikként született kislányt. Anyu azt mondja, hogy szerinte a a testvérem nem szereti a kisfiút, amióta a kislány megszületett, és ő így próbálja mintegy "kompenzálni" a kisfiút.

Az tény, hogy a testvérem olyanokat mond az unokaöcsémnek, hogy "menj innen, nem látod hogy C-vel vagyok?" vagy "foglald el magad, most C-vel játszunk" vagy "semmi kozod C-hez, te fiú vagy", és hasonlók. Szegény unokaöcsém teljesen lelkibeteg, önmagát hibáztatja mindenért, 4 évesen. Szerintem pszichológusra lenne szüksége, anyukám nem igazán lesz elég.

2022. febr. 26. 23:20
 12/26 anonim ***** válasza:
63%
"A szülők egyformán szeretik a gyerekeiket." Ne haragudj, de ezen jót nevettem. Egy frászt szeretik egyformán. Mindig van kedvenc. Sajnos arra is van bőven példa, amikor pl. az egyik gyereket meg utálják.
2022. febr. 26. 23:27
 13/26 anonim ***** válasza:
55%
Nem feltétlen.
2022. febr. 26. 23:35
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
Van különbség a szeretet mértékében és megnyilvánulásában is. Én első szülött vagyok, a testvérem jobban hasonlít anyára, ők mindig jobban megértették egymást, így én az idők során kiestem az ő közös körükből és kihagynak sok dologból máig is. A gyerekeink ugyanígy meg vannak különböztetve. Ha egyikünknél van a nagymama, akkor a jelen lévő gyerekek a minden, de ha egy légtérben az összes unoka, akkor a nagymama a testvérem gyerekeire sokkal jobban figyel mind játék, mind biztonság terén. Pl ha kimegyek vécére és rá bízom őket addig, akkor az 1 évesem simán mászhat fel dolgokra, amíg a nagymama a testvérem gyerekének gügyög, aki biztonságosan be van kötve. Nekem az lenne a logikus, hogy az önveszélyes totyogóra figyelek, ha a másik épp nem tud kárt tenni magában, de neki nem, olyankor csőlátása lesz. Szóltam már, de csak leszúrt, hogy rosszul látom... Inkább kerülöm az ilyen helyzeteket és nincs gond.
2022. febr. 26. 23:42
 15/26 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk nem
2022. febr. 27. 00:53
 16/26 anonim ***** válasza:
52%

Nem minden esetben!

Nálunk 11-en vagyunk unokák, de az 5-6. és 8-9. a kedvence, a többiek -köztük én is (11.)- nem is léteztünk számára soha. Most, idős korára már jók lennénk neki, de már késő. :)

2022. febr. 27. 06:31
 17/26 anonim válasza:
79%
Lehet tendenciát felfedezni a kérdés által érintett területen, de sokkal dominánsabb, hogy EMBER FÜGGŐ, hogy kit szeret jobban és kit kevésbé.
2022. febr. 27. 07:29
 18/26 anonim ***** válasza:
76%
Anyósom pl. nem az elsőszülöttel kivételezik és ő a gyerekeit sem egyformán szereti.
2022. febr. 27. 08:41
 19/26 anonim ***** válasza:
62%

Nem kivételeznek az elsővel. De sok nagyinak van kedvence. Függetlenül attól, hogy hányadik. Inkább attól függ, hogy milyen a kapcsolat.

Ne foglalkozz vele. A sógornő valszeg versenyezni akar veled. Ne menj bele.

2022. febr. 27. 09:13
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
Anno az enyémek azokkal kivetelezzek,akik velük laktak.
2022. febr. 27. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!