Miért csodálkozik anyós, hogy az unokája nem akar hozzá menni?
12 éves a fiam, rajta kívül van még 2 lány unokája a lányától. A lányokról mindent tud, a lányoknak mindent megvesz a lányokhoz mindig megy. A fiamhoz nem jön, fogalma nincs, hogy miket szeret csinálni, mi érdekli. Példa, hogy értsétek : a fiam utál rajzolni, kézműveskedni, mindig is utált. Erre kitalálta, hogy karácsonyra vesz neki filctollat. Biztos megsértődött, mert mondtam neki, hogy ne vegyen, mert csak bedobja a fiókba. Újabb ötlet :vesz neki színezőt.erre már inkább nem is mondtam semmit. Így nem kapott semmit a gyerekem.
Most megvolt a bizonyítvány osztás. Egy kérdés nem esik ki a száján, hogy hogyan sikerült. Igaz, mondtam a fiamnak, hogy te is hívhatod mamát, de nem akarja, mert őt mama sosem hívja, akkor ő minek hívja. És végülis igaza van. Ha nyáron el is vállalja, akkor max 1 hétre. Ott a program, hogy kimegyünk a kertbe. Mintha leragadt volna 10 évvel ezelőtt. De persze mindenhol nagy hangon hirdeti, hogy ő mennyire szereti az unokáját.
Pedig mindig mindenbe bevontam, ami a gyerekkel kapcsolatos, hogy fejlődik, miket csinál. Én is fel szoktam hívni, hogy hogy van. De általában engem is leráz.
Ha van másik nagyszülő(pár), akivel szeretetteljes a kapcsolat, akkor ne törődj vele.
Továbbá két gyors kérdés:
a) Férjed mit szól mindehhez? (Én vetettem föl, hogy az anyja netán őt sem szerette úgy, mint a másik gyerekét.)
b) Nagypapa (anyós férje) él még? Ő hogyan viszonyul a gyerekhez?
Tehát a férjednek rossz a viszonya az anyjával.
Bocs, de ezek után kisebb csoda lenne, ha anyósod a gyereketekkel ugyanúgy törődne, mint a többi unokájával.
Ezzel kellett volna kezdened Kérdező, mert így egy kicsit más a leányzó fekvése!
Innentől kezdve azt mondanám, hogy te ne csodálkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!