Miért csodálkozik anyós, hogy az unokája nem akar hozzá menni?
12 éves a fiam, rajta kívül van még 2 lány unokája a lányától. A lányokról mindent tud, a lányoknak mindent megvesz a lányokhoz mindig megy. A fiamhoz nem jön, fogalma nincs, hogy miket szeret csinálni, mi érdekli. Példa, hogy értsétek : a fiam utál rajzolni, kézműveskedni, mindig is utált. Erre kitalálta, hogy karácsonyra vesz neki filctollat. Biztos megsértődött, mert mondtam neki, hogy ne vegyen, mert csak bedobja a fiókba. Újabb ötlet :vesz neki színezőt.erre már inkább nem is mondtam semmit. Így nem kapott semmit a gyerekem.
Most megvolt a bizonyítvány osztás. Egy kérdés nem esik ki a száján, hogy hogyan sikerült. Igaz, mondtam a fiamnak, hogy te is hívhatod mamát, de nem akarja, mert őt mama sosem hívja, akkor ő minek hívja. És végülis igaza van. Ha nyáron el is vállalja, akkor max 1 hétre. Ott a program, hogy kimegyünk a kertbe. Mintha leragadt volna 10 évvel ezelőtt. De persze mindenhol nagy hangon hirdeti, hogy ő mennyire szereti az unokáját.
Pedig mindig mindenbe bevontam, ami a gyerekkel kapcsolatos, hogy fejlődik, miket csinál. Én is fel szoktam hívni, hogy hogy van. De általában engem is leráz.
Szarügy!
De mindenki emberből van, tedd a kezed a szívedre, hogy te úgy szereted az anyósodat, mint az anyukádat?
Az anyós is a lánya lányait szereti (talán) jobban, mint a tiédet, de ez nem azt jelenti, hogy a tiédet nem szereti, csak másképp.
Azért nevezem tiédnek, mert te is így emlegeted, egyszer nem mondtad, hogy a "fiúnk", ezért az anyós is veled azonosítja.
Egyébként a lányokat azért szokták "jobban" szeretni, mert cicásak, bújósak, puszilkodnak, csacsognak, jobban kialakul velük a kapcsolat, mint egy morcos-dacos fiúval. Hiába pátyolgatja nyáron, bensőséges kapcsolat nem tud kialakulni köztük.
Sokszor az van emögött, hogy az egyik gyerekét nem szereti annyira, mint a másikat, és ezért a nem szeretett gyerekétől való unokáit se szereti.
Igazságtalan, szemét dolog az ilyesmi, de nem tudsz mit tenni.
mert a gyerekek és a nagyi közt majd két generációs korkülönbség van..
A nagyi csak magát szereti, a többi parasztvakítás.
Nem szabad őket összeereszteni, abból csak baj van (ebben a példaesetben)
#5 nem tudom, mire gondolsz. Ha arra, hogy le lettetek pontozva, az nem én voltam.
Nem vártam anyós szidást. Véleményeket és más nézőpontot vártam és várok.
Így van. Arról már ne is beszéljünk, hogy mennyire tud fröcsögni a gyk közönsége, ha mondjuk a fiatal anyuka szülés után a saját anyukáját szeretné segítségül hívni az első napokban, és nem az anyóst. Ahhoz persze nincs "joga", hogy különbséget tegyen a saját anyuja és az anyós között.
Azt viszont nyelje le, hogy anyós a saját lányának a gyerekeihez kötődik, az ő fiához nem is próbál kötődni (holott a fiának a fia is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!