Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Próbálok apósomnak a kedvére...

Próbálok apósomnak a kedvére tenni, de mindig mogorván elutasít, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A férjemmel 5 éve vagyunk együtt és neki már csak a nyugdíjas korú édesapja él. Közös társasházban élünk, apósom a földszinten, mi pedig a 2.emeleten. Mindig ebédre vagy meghívom vagy átviszem apósnak az ételt és bármit készítek mindenre azt mondja "elmegy". Nagyon fel tud ezzel idegesíteni, pedig sokszor dícsérgetnek mások hogy jól főzök csak az apósom ennyire negatív ember.

De nemcsak velem, hanem a saját fiával sincs meg az az igazi apa-fia viszony. Sokszor volt már hogy ülünk az ebédlőasztalnál és kínos csend van. Olyan családból jöttem ahol mindig van élet, szeretet itt meg semmi nincs.

Szóval probálok após kedvére tenni, mivel délután dolgozom, párom meg hajnalba már megy, ezért én szoktam bevásárolni apósnak, segítek megmosni a haját, körmeit levágom, takarítok nála. Kicsit már olyan mintha a bejárónője lennék. De sose panaszkodok, csak rosszul esik hogy órákat bajlódok az étellel vagy a házában a takarítással és semmi köszönömöt se kapok. Nem elvárom csak jólesne.

Az anyósom 8éve halt meg, őt nem ismertem sajnos, párom szerint ez miatt fordult ennyire magába az apukája. Most mit tehetnék?

2022. jan. 15. 11:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
66%

Le leszek pontozva keményen, de nem lehet hogy te akarsz áldozat szerepbe kerülni ezzel az egésszel?

Ha valamit nem szívesen teszel, akkor oldjátok meg máshogy: ennyi. Az meg hogy elmegy az étel - nem mindenki élete áll ki abból, hogy milyen ízű az étel... Főleg ha depressziós valaki, akkor pláne nem fog áradozni egy átlagos/normális étel miatt... Plusz ez a köszönöm: azért segítesz, hogy köszönje meg, vagy azért, mert szívesen segítesz? Mert ez így a leírásod alapján olyan, mintha most te sajnáltatnád magadat, amiért nem köszönik meg minden tettedet. Nem bántani akarlak meg semmi ilyen. De ha ennyira magaddal törődsz, akkor oldjátok meg máshogy az após ápolásást, hívjatok szociális ápolót, aki heti 2-3x benéz majd pár órára és rendeljetek neki ebédet.

De a 10-essel is egyetértek. Van aki nem igényli a tutujgatást és elviseli, mert azt hiszi, hogy te szívesen teszed ezt (mikor anyudnak elnézed, hogy naponta megkérdezi: hogy vagy? miújság, ettél e már stb). Beszéljetek az apóssal.

2022. jan. 15. 12:43
 12/30 anonim ***** válasza:
79%
Miért próbálkozol? Szd le a pcsába.
2022. jan. 15. 12:47
 13/30 anonim ***** válasza:
88%
De mi indokolja hogy minden nap délelőtt és délután is segíteni kell neki?
2022. jan. 15. 12:49
 14/30 anonim ***** válasza:
77%
Ha hálátlan az öreg, akkor minek ugrálsz neki? Nem kötelező neki főznöd, takarítanod, bevásárolnod, körmöt vágnod, hajat mosnod. Jobb életed lenne, ha nem ugrálnál neki. Foglalkozzon vele a fia. Biztos nem tennék semmit sem egy olyan embernek, aki nem értékeli a dolgokat.
2022. jan. 15. 13:02
 15/30 anonim ***** válasza:
86%

Tiszta pont!

Nem értékeli, akkor nem kell csinalni es kesz!

Ennyire egyszeru!

2022. jan. 15. 13:25
 16/30 anonim ***** válasza:
48%

Te egy nagyon jó ember vahy, hogy ilyen önzetlenül segítesz neki. Az en családom is ilyen!

Nem szabad magara hagyni, es nem ertek egyet az ebed befizetessel, hamar magatoknak foztok, mit szamit plusz egy adag neki is.

En a sajat rokonomnal ugy latom, h a rossz kedv mogorvasag abbol is fakad, h ilyen kiszolgaltatott helyzetben van. Segitsegre szorul mindenben, mint egy kisgyerek. Ezt nagyon nehez feldogozni. Nalunl az segitett h többszöri nekifutasra leultunk megbeszelni mi zavarja, hogy lenne jó az idős rokonnak, h ne érezze kenyelmetlenul magat. Sokat segitett a beszelgetes.

Mi pl. Azon valtoztattunk, h mashogy beszelunk vele, együtt főzünk. Pl. Ő pucolja meg a krumplit - megfozni mar segitek, mert rosszul lát. De igy hasznosnak érzi magát, ő ir bevásárló listát es beleszolhat alkalmankent mit enne.

Mosdatast, tisztalkodast egy gondozonore biztuk, mert nagyon zavarta h mi segitunk neki.

2022. jan. 15. 13:37
 17/30 anonim ***** válasza:
60%
De ha nem kell neki akkor nem kell, nem kell erőltetni.
2022. jan. 15. 15:38
 18/30 anonim ***** válasza:
64%
Na még csak az én kéne, hogy együtt is főzzön az apósával meg az após dirigálja a bevásárlást! Oda ne költözzön, 16-os?
2022. jan. 15. 17:33
 19/30 anonim ***** válasza:
31%

Kedves 18! Csak elmeseltem nalunk hogy megy mostanában, mivel hasonló szituációban élünk. Azóta nincs morgas, hogy valtoztattunk, ami termeszetesen nem volt nagy erőfeszítés számunkra es abszolút megerte, mert mindenki boldogabb így.

Szerintem nem dirigalas, hogy megkerdezes után azt vasarolsz neki, amit ő szeretne. Ez nekem alap, hogy a kedvebe tegyek. Természetesen nem kell megfogadni, amit írtam. Tovabbi minden jót kívánok Neked 18!

2022. jan. 15. 18:32
 20/30 anonim ***** válasza:
57%
Nyilvánvaló, hogy a kérdező is azt vásárol az apósnak, amit az kér, ezzel nem mondtál semmit.
2022. jan. 15. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!