Próbálok apósomnak a kedvére tenni, de mindig mogorván elutasít, mit tegyek?
A férjemmel 5 éve vagyunk együtt és neki már csak a nyugdíjas korú édesapja él. Közös társasházban élünk, apósom a földszinten, mi pedig a 2.emeleten. Mindig ebédre vagy meghívom vagy átviszem apósnak az ételt és bármit készítek mindenre azt mondja "elmegy". Nagyon fel tud ezzel idegesíteni, pedig sokszor dícsérgetnek mások hogy jól főzök csak az apósom ennyire negatív ember.
De nemcsak velem, hanem a saját fiával sincs meg az az igazi apa-fia viszony. Sokszor volt már hogy ülünk az ebédlőasztalnál és kínos csend van. Olyan családból jöttem ahol mindig van élet, szeretet itt meg semmi nincs.
Szóval probálok após kedvére tenni, mivel délután dolgozom, párom meg hajnalba már megy, ezért én szoktam bevásárolni apósnak, segítek megmosni a haját, körmeit levágom, takarítok nála. Kicsit már olyan mintha a bejárónője lennék. De sose panaszkodok, csak rosszul esik hogy órákat bajlódok az étellel vagy a házában a takarítással és semmi köszönömöt se kapok. Nem elvárom csak jólesne.
Az anyósom 8éve halt meg, őt nem ismertem sajnos, párom szerint ez miatt fordult ennyire magába az apukája. Most mit tehetnék?
Nem tudom mennyi idős, de ez a hajmosás, körömvágás, nekem már sok.
Biztos a felesége miatt bánkódik, de neked nem kell ennyire babusgatni.
Talán valami kedélyjavító kellene neki, akár orvosi segítség.
Az ebéd befizetés jó ötlet. Nyilván nézzetek rá, meg segítsetek amit már nem bír egyedül, de túlzásba nem kell esni.
Mennyi idős?
Nektek a nappalotokat kiteszi ez az ember. Te délelőtt szolgálod, aztán mész a munkába, kb. éjjel érsz haza a délutános műszakból, férjed hajnalban megy, ő pedig délután segít.
Szerintem ez így nem normális dolog, az se tenné normálisabbá, ha az öreg minden tányér főzelék után versben méltatná az ízkavalkádot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!