Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek miért van, hogy...

Szerintetek miért van, hogy ennyire fontos neki egy kvázi vadidegen? meg mindenki más első neki csak mi nem?

Figyelt kérdés

Adott a családunk.Anyós, após, sógornő, férjem, és én( menny,) két közös pici gyerekkel. Sógornőm nemrég bepasizott első szerelem huszonegy-két évesek.

Karácsonyi ünnepek téma jött fel, ki hol mikor akar ebédet, vacsorát tartani.

Kedvesen jeleztem anyós felé hogy mi 25-ebédet v vacsorát gondoltunk. És h őket meg a sógornőmet meghívjuk magunkhoz.

Majd ő közölte hogy ő nem tudja még, de hogy ő is tartana. De hogy a sógornőm és a pasija is legyenek ott. És percekig azt ecsetelte hogy a srác egész karácsony dolgozik. És hogy úgy kell időzíteni hogy neki mindenképpen jó legyen. És hogy anyós testvérei is majd mikor érnek rá. Mert hát ő is a családdal akarja tölteni az ünnepeket, jah meg velünk is persze. Ez elég gáz volt így.

Nem felhőtlen a viszonyunk, nagyon nem fogadják el, hogy mi önálló életet élünk a férjemmel, de ennek ellenére próbálkozok jó viszonyt ápolni. Mindig tesznek valamit, mert irigyek, nem bírják elviselni hogy boldogulunk egyedül. Nagyon mérgezőek, sajnos. De a férjem miatt tényleg próbálok kedves lenni. Csak egyszerűen felbosszant, hogy neki (mi) a férjem és az unokái (nem is én) semmit sem számítanak, de a sógornőm és egy fél éves kis románcban megismert pasas annál többet. A sógornőm természetesen a lánya, a testvérei a családja de nem dőlne össze a világ ha nem együtt lenne a nagy karácsonyi ebéd vacsora.

Legszivesebben nem is hívnám meg újra őket, mert előre látom csak a variálás nyavalygás lesz hogy nekik ez se meg az se jó.

Szerintetek jogos a rossz érzésem ezzel kapcsolatban?

2021. nov. 9. 14:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
87%

Nem egy idegen fontos neki, hanem a lánya.

Amúgy sosem értettem ezeket a szenteste háborúkat.

Felnőtt emberek vagytok, különálló család.

Felőlem bárki fejre állhatna, ha én úgy határozok a szentestét különálló családként saját hagyományokat teremtve tartom meg..

2021. nov. 9. 15:50
 12/28 anonim ***** válasza:
64%
Nálunk is hiszti volt, én a következő módon oldottam meg: szenteste közös a férjemmel és pont. 25. és 26.: beszéljék meg a szülők, egyik az egyiké, másik a másiké. Pont. Első évben volt hiszti rendesen, utána elfogadták.
2021. nov. 9. 16:00
 13/28 A kérdező kommentje:
Nem a lánya a bajom, hanem annak lányának a pasija aki miatt anyós szervezkedik mert nem mindegy a fiatalúrnak mikor van a kaja..
2021. nov. 9. 20:15
 14/28 anonim ***** válasza:
73%
Meg kell mondani hog ynem és kész mas a programotok.
2021. nov. 9. 22:38
 15/28 anonim ***** válasza:
91%

Van igazad kerdezo! Van igazsagod. De nem 100% ban. Ugyanis akarhany oraja jottek ossze a friss turbekolo par, onnantol amig egy par ok bizony egyutt vannak es NEM lehet csak az egyiket meghivni. Ezer eve..mikor csitri voltam es en voltam a 3 hetes baratno..(mar menyasszony meg 8 eve egyutt) de ott akkor Se volt az h jaj csak a parom hivtak. Engem is hivtak mert tudtak h nelkulem nem megy :)))

Ergo nincs igazad abba ha csak sogornod hivod. Akar 3 oras kapcsolat akar 30 eves kapcsolat!!

Ez van.

2021. nov. 10. 00:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az első karácsonytól kezdve le volt fixálva, hogy szenteste csak a miénk, mindenki más előtte utána.
2021. nov. 10. 05:48
 17/28 A kérdező kommentje:

#16 egyetértek veled részben.

Ha anyósom tart ebédet akkor hívja meg a pasit is. Mert az más.

De ha én tartok én a férjem családját hívom. (a szüleit és a sógornőmet mert ő is otthon él még) és ha rá ér a pasi jön ha nem akkor nem. De nem a pasihoz fogom alakítani az én általam tartott ebédet.

Másrészt anno mikor én voltam a barátnő státuszban. El lettem hívva ide anyósékhoz karácsony valamelyik napján, hoztam nekik ajándékot. De a többi napot külön kellett tölteni. Mert a férjem ment a családdal a rokonokhoz és én nem mentem még első évben, pár hónap után.

2021. nov. 10. 08:10
 18/28 anonim ***** válasza:
56%

Na iggy mas! Tehat ha raer a pali akkor MEHET ? Beengeded csak azert mert a sogornovel jar??

Aztan majd lehet osszehazasodnak de ugye,tudjuk nem most. Szoval arra tekintettel hogyha egy par maradnak na.

Anno mikor kulon eltunk mi 24.en is taliztunk a volegenyemmel :) es mindig azon porogtek a szulei h jaj hivjon at engem ne menjen szenteste inkabb hivjon at. De atjott hala istennek. Leult veluk enni 30 percre, aztan velem volt kb ejfelig nalunk. Ez total jo volt.

2021. nov. 10. 11:23
 19/28 A kérdező kommentje:

Persze beengedem. Már két hét után a gyerekek szülinapjára jött. Úgy hogy nem is hívtuk. :D ezen már túl vagyok. Csak most ez elég furán jött le, hogy anyós első gondolata a családja kapcsán h a kislányának a pasija mikor ér rá.

Meg, hogy anyós úgy adta elő, hogy nekem is a pasi munkabeosztásához kell alkalmazkodni. Mikor könyörgöm ha legalább a férje lenne oké, más de még baromira nem tartunk ott. Hiába adják elő mindketten mintha már x éve együtt lennének.

Holott ő igazából senki se még, és engem anno sose részesítettek így, ezt csak zárójelben mondom.

2021. nov. 10. 11:51
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is azon megy a vita, kinél legyen a szenteste. Anyósomnál szoktunk összegyűlni, mi a férjemmel és most már pici babánkkal, sógornőmék egy gyerekkel, plusz anyósomék.

Mi szeretjük is amúgy ezeket a közös karácsonyi vacsikat, de most már nekünk is van szép családi házunk, plusz gyerekünk, szeretnénk a Szentestéket itt megélni, a mi karácsonyfánk alatt, a mi feldíszített, hangulatos otthonunkban.

De anyósom nehezen akarja elengedni, hogy nála legyen a szenteste, meg sógornőm is hisztizik, mert mi kicsit távolabb lakunk - kb. +15 percre, nem városokra. Mi abban is benne lennék, hogy, egyik évben itt, másik évben anyósnál, de ez sem jó. Meg fogjuk mondani, hogy várunk ide mindenkit 24-én, mi itt leszünk, ha nem jönnek, tudjanak rá...

2021. nov. 10. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!