Családi ebédre majdnem vadidegent elhívni?
Nem vinném el.
A meghívás értelemszerűen neked és családodnak szólt. Ebbe beleértendő párod, és ha lennének gyerekeitek, ők is. Más nem.
Lehetnek különleges esetek is: ha pl. a feleséged testvére rokkant, egyedülálló, és veletek lakik, mert önálló életvitelre nem nagyon képes. Ez esetben, ha úgy vesszük, ő is családtag; de ilyenkor is legalábbis egyeztetni kéne a meghívóval, hogy őt magatokkal vihetitek-e.
Az ilyet csak előzetes megbeszéléssel illendő csinálni.
Engem amúgy a sógornőm (testvérem felesége) nagyon szívesen bemutatna az unokatestvérének, meg az ő édesanyjának, aki tehát az ő nagynénje.
Tehát én pont a másik oldal lennék egy hasonló sztoriban.
A sógornőm imád családi fényképeket mutogatni nekem, ők (sógornőm, testvérem és a gyerekeik) rendszeresen összejárnak az unokatestvérével.
És az én fotómat is mindig mutogatják. Meg van örökítve természetesen, az az évi egy alkalom mindig, mikor meglátogatom őket.
Én biztos vagyok benne, hogy úgy fogadnának, mint egy családtagok, nagy-nagy örömmel, hogy végre láthatnak élőben is. Bizonyára, mert a testvéremet (sógornőm férje) is nagyon szeretik.
Tehát a kérdésben szereplő család is igazán fogadhatná normálisan a feleség testvérét, ha a feleséggel semmi bajuk.
Igen, sokszor ezek a kérések úgy hangoznak el, hogy ha nemet mondasz, sértődés lesz belőle.
Meg ahhoz is kell vastag arcbőr, hogy valaki jól érezze magát ott, ahol kényszeredetten várják. Vagy a potya étel-ital miatt megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!