Ha láthatást kérnek hivatalos úton, az mit jelent számunkra?
Most váltunk el férjemmel, és a szülei teljes igényt tartanak a gyerekekre. Kicsik még (4 és 1 éves). De anyósom első kérése az volt, hogy vigye le őket vidékre hozzájuk hétvégére. Előtte se jártunk le sokat, és nélkülem meg még nem is voltak ott, főleg nem ilyen sok időre. Az ex-férjem is, kb 10-14 naponta jön max 3 órára. Ezek után nem érzem úgy, hogy neki vagy a szüleinek olyan nagy beleszólása kéne hogy legyen a gyerekek életébe. Anyósom a lányomon akarja bepótolni azt, hogy neki nem született, csak fiai. Egyszerűen nem érzem igazságosnak, hogy én nevelem őket, megadok nekik mindent, és ők egy hétvége alatt a nem törödömségükkel, hülyeségeket tanítsanak nekik. (Volt mer erre példa... Egy órát töltött anyósommal a lányom, és utána teljesen magából kikelve, dobált, bántotta a tesóját, úgy hogy előtte ilyet sose csinált...)
Mit tudok kezdeni, attól tartok, hogy benyújtják majd a láthatást, olyankor mi történik?
(Plusz valljuk be aki olyan férfit nevel fel, aki utána a saját gyerekeire sz'rik, az nagyszülőként se jobb, főleg úgy, hogy a fia viselkedésével ért egyet)
Te viszont nem vagy köteles fogadni az exanyósodat!
Erről szól az a kitétel, hogy a láthatást a saját fiával kell intéznie és nem veled!
11!
Nem hát, de telefon nélkül ugyan hogy beszéled meg, hogy akkor haromra ott vagyok a Julikáért, vagy hogy hívj a fel anyukát, hogy ugyan rohanjon már a kórházba a gyerek tajkartyajaval, mert leesett a mászókán és vérzik a feje ?
Hat pedig ismerek olyat aki NEM adta meg az exnek a teloszamat. Es van gyerek.
Ugyvedhez fordult.. es lám..kiderult h nem koteles megadni. Postacimen leveleznek :DD igaz story.
Perelt is a pali es ott is megallapitottak h nem koteles megadni a privat szamat.
16!
Idióták mindig voltak és mindig lesznek. Anyuka biztos meggondolja magát, amikor majd érkezik a levél mondjuk pénteken, hogy Zsuzsika az intenzíven elet-halál között lebeg mert autobalesetuk volt hétfőn.
Ez nem így van!
Egyedül abban az esetben igaz, ha a nagyszülő vagy a környezete személyi és tárgyi feltételei nem felelnek meg a gyermek mentális fejlődésének, vagy veszélyezteti az egészségét.
Pl. alkoholista, egyéb szenvedélybetegsége van, erkölcstelen vagy büntetendő életet él, tudatosan bomlasztja a gyerek és gondviselő szülője kapcsolatát, egészségtelen környezet, piszok, nincs fűtés, tiszta víz,..... stb.
Én ilyet még nem is hallottam, hogy az ex szülei magukkal vihetnék a gyereket.
Majd, ha nagyobbak lesznek az apjuk elviheti őket, ti meg ne tárgyaljatok velük semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!