Lányaim 5 és 10 évesek. Édesapjuktól 5 éve elváltunk. Évi 3-5 x jön. Nincs hivatalos láthatása. Ez kiskorúak veszélyeztetése lenne? Vagy elmenjek Velük? Mit szólnátok az élettársam helyében? Ti mit tennétek?
Sziasztok!
Ti mit csinálnátok?
Lányaim 5 és 10 évesek. Az Édesapjuktól 5 éve elváltunk. Azóta kb. évi 3-5 x jön összesen. Most kitalálta, hogy így hivatalos láthatás nélkül elvinné a 10 évesemet Svájcba világot látni hétfőig...
Megkérdeztem a Gyámhatóságtól, hogy elviheti e. Azt ígérték szerdán, hogy utána néznek és vissza hívnak a speciális ügyünknek. Ma már nem vették fel a telefont sem.
10 évesem be van indulva nagyon...
Én félek oda adni csak Őt, mert az már második kiskorú veszélyeztetése lenne, hiszen egyszer már a Kicsi terhességem alatti bántalmazásért már kaptunk (ő 2 év, én 1 év felfüggesztetett).
Én arra is gondoltam, hogy el kellene menjek Velük így, hogy a Kicsinek is fáj a szíve, hogy menni szeretne...
Nem tudom mit szólna az élettársam, Aki szeptember 4-től él velünk (azt mondta ebbe ő nem szólhat még bele)...
Ti mit tennétek???
Hát az önmagában nem veszélyeztetés, hogy elviszi az apja külföldre. De jól értem, EGYÜTT bántalmaztátok valamelyik gyereket régebben?!?
Az, hogy mindehhez mit szól a 2 hónapos új pasid, nos a legkevésbé releváns ebben a sztoriban...
GYámhatósági engedély nelkül semmi esetre sem adhatod oda a gyereket, föleg úgy nem, hogy gyakorlatialg idegen a gyereknek és külföldre vinné, emellett bántalmazó ember, aki emiatt börtönben is volt.
Elöször legyen hivatalos papír arról, hogy elviheti magához - amit nem hiszem, hogy megkap -, anélkül semmi esetre sem add oda a gyereket.
Köszönöm a megerősítést!
Nem volt börtönben, csak 2 év felfüggesztettet kapott.
De én is így gondolom. :-)
Kedves Kérdező!
Ha hivatalosan házasok voltatok,és hivatalosan elváltatok,akkor volt hivatalos gyermekelhelyezés(a második része a válópernek,tesóm pár hónapja vált el és náluk így volt) ahol láthatást is megállapítanak.
Ha nem voltatok házasok,csak éltek bele a világba,de pl van apasági nyilatkozat,de nincsenek a gyerekek elhelyezve hivatalosan nálad, akkor szerintem oda viszi ahova akarja,hisz az apja.(akkor is ha nem úgy viselkedik)
Mit tennék?mennék gyámhatóságra, bíróságra,és hivatalosan intézném a gyerekeim elhelyezését,hogy később se legyen probléma.
Nem engedném el különben.
Mi az hogy nincs hivatalos láthatása? A sztoriból azt szűrtem le h a válás után a bíróság eltiltotta a gyerekektől (miatt nincs láthatása nem?), vagy esetleg ő mondott le róla?
Biztos, hogy nem engedném el vele sehova a gyerekeket, nemhogy külföldre. Aki ilyen agresszív állat, az nem fog változni, bármikor bekattanhat megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!