Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósod/apósod mikor ajánlotta...

Anyósod/apósod mikor ajánlotta fel a tegeződést?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt a férjemmel (2 éve házasok). Mikor összejöttünk még csak 17 voltam, így akkor ahogy felénk szokás - csókolommal köszöntem nekik, ami így is maradt évek során. Azóta viszont eltelt 10 év, már házasok is vagyunk szóval úgy gondolom eléggé családtagnak számítok már, egyébként úgy is vagyok kezelve részükről. Egy dolgot kivéve, az pedig a tegezés-magázás. Én már egyre inkább kínosan érzem magam és inkább kerülöm a megszólítást is, mert 27 évesen, úgy gondolom kinőttem már a csókolomozásból. Persze mondjuk a nagymamának/nagypapának belefér, hiszen ők már 80+. De anyósomék még 60 alattiak. Telefonon vagy chaten különösen über cikinek érzem leírni hogy csókolom... Úgy gondolom viszont, hogy addig amíg ők nem ajánlják fel, addig tiszteletlenség lenne csak úgy egyik pillanatról a másikra letegezni, furán venné ki magát. Hogy érdemes kezelni szerintetek a helyzetet?

Vagy csak békéljek meg vele hogy így van és kész? Az 5-6 éves unokái is tegezik, konkrétan mindenki a családban (másik menye illetve veje is,de ők jóval később kerültek a családba mint én, nem tiniként, már 30+).

2021. okt. 25. 17:40
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, ha ennyire zavar a csókolom, akkor mondd azt, hogy Helló, Jó napot kívánok! Chaten pedig üdvözlöm Kati néni!
2021. okt. 26. 08:19
 32/40 anonim ***** válasza:
82%
Az első perctől tegezhetem őket. 21 voltam, amikor megismertem őket.
2021. okt. 26. 08:33
 33/40 anonim ***** válasza:
79%
Kezdeményezned nem illik a tegeződést, de elvárhatod a magázódást viszont, ugyanis a csendőrpertu nagyon illetlen dolog. Nekem anyósomék kb. fél év után ajánlották fel a tegeződést, de addig ők is magáztak engem, pedig 30 alatt voltam. Hozzáteszem, ők a világ legudvariasabb, legkedvesebb emberei, sosem tegeznének le telibe egy felnőtt embert és várnának el viszont magázást.
2021. okt. 26. 12:56
 34/40 anonim ***** válasza:
68%
Én is pont hasonló gondolatokkal küzdök, mint a kérdező, csak én nem tudom, hogy a többiek hogy vannak anyós/apóssal, mert akkor általában nincsenek ott, amikor mi, ezért nem hallom, hogy a "szerzett" rokonok tegezik e őket, vagy nem. Nekem igazából még amikor gyerek voltam, se tetszett, hogy boldog-boldogtalan, aki felnőtt, csak úgy letegez. Most meg 37 éves vagyok, és eddig minden párom szülei simán lazán letegeztek, és hát igazából ennek se örülök, mert én már felnőtt ember vagyok, meg hát még a törvényben is le van írva, hogy legalább elvileg, minden ember egyenlő. Hiába vannak párom szülei 80 felett, nekem simán menne a tegeződés, ha meg pijjognának, hogy nem engedték meg,arra simán mondhatnám, hogy én se. De engem az is zavar, amikor pl bemegyek a boltba, aztán köszönök, hogy jó napot, a húszéves puncika meg egyből lesziáz.
2021. okt. 26. 14:05
 35/40 A kérdező kommentje:

#34 Hányszor fordult már elő, hogy ellentétes köszönést kaptam vissza a boltban, vagy postán vagy ilyesmi helyen...

Szerintem nagyon idejemúlt dolog már ez a magázódás. Értem, hogy van benne tisztelet és magázódva is lehet olyan szép régiesen beszélni. Viszont a mai világban már amikor felgyorsult a kommunikáció, közösségi oldalakat hazsnáé minden generáció, ez már kezd kikopott forma lenni.

Ha a tisztelet részét nézzük, nos ugyanúgy lehet valaki bunkó magázódva is, és ugyanúgy tiszteletet adhatunk tegeződve is. A magázódás nagyon távolságtartó, családon belül végképp. Tök hülyén veszik ki magukat néha egy-egy helyzetben, amikor mindenki magázódik és ott vagy te egyedül aki, nem tud lazán feltenni egy kérdést mert azon agyalsz hogyan tedd fel hogy nehogy rosszul mondjad. Feszengést okoz, legalábbis nekem. Meg egyfajta egynelőtlenséget is magában hordoz így az én helyzetemben. Engem ezért zavar.

2021. okt. 26. 15:45
 36/40 anonim ***** válasza:
74%

Nem a magázódással van baj, hanem hogy sokan nem tudják mikor és hogyan illik használni. A csendőrpertu hatalmas etikett hiba, felnőtt ember nem várhat magázódást másik felnőtt embertől, miközben ő simán letegeti azt.

És jöhetnek a "gyerekem lehetnél" szöveggel, csak hogy nem vagyok az illető gyereke, se senkije, szóval ha telibe letegez, akkor visszategezem, mert így illik. Ha meg felháborodik, akkor visszatérhetünk a magázódáshoz, de akkor oda-vissza így lesz. Ennyi.

2021. okt. 26. 16:39
 37/40 anonim ***** válasza:
85%
36, tökéletesen egyetértek 🙂
2021. okt. 26. 17:02
 38/40 anonim ***** válasza:
80%

Nekem a masik veglet volt, az elso talalkozas ota elvartak a tegezodest.

de meg lehet ezt beszelni, egy jo hangulatu kozos ebed utan beszelgettek felhozhatod a temat.

2021. okt. 26. 17:29
 39/40 anonim ***** válasza:
40%
Nem sokkal az után hogy bemutatott a párom. Kb 2.alkalom utan. Igazabol kicsit hulyen jott ki, en nem akartam eroltetni. De mondtam paromnak talalkozas utan hogy bemutatkoztak a szulei, de semmit nem mondtak arrol hogy szolitsam oket. Anyam pl falra maszott volna ha valaki lenénizi, így bennem az volt mi van ha ezzel bantom meg őket. Fiatal is voltam,nem volt ebben tapasztalatom, a nénizes bacsizas viszont fura lett volna így akkor csak magaztam őket, megszólítás nelkul. Mondtam paromnak kerdezze meg. Erre ő nem tudom mit beszelt veluk, de legkozelebbi talalkozasnal mondtak hogy tegezodjunk. Fogalmam sincs hogy maguktól akartak e így, vagy parom fogalmazott hulyen es felreertheto volt. Mindegy így van tobb mint 10 eve, elvagyunk. Egyedul az fura kisse hogy sogorom tegezi oket, de anyunak meg apunak hívja őket. Igaz kb 5 evente 1x latja oket. Nekem még az eskuvonk utan sem allt ra a szam. Nem tudom zavarja e oket. De en ugy vagyok vele egy anyam meg apam van. Ugyhogy tegezodunk es a keresztnevukon hivom oket. Parom anyamekat elejetol tegezi. Fiatalabb is anyam, mint parom szulei, meg a szukebb csaladban nalunk nem divat magazodni. Emlekszem anyam testverenek az anyosaek elvartak volna szerintem hogy anyam is magazza oket. Anyam akkor kb 45 volt, nem tudom hogy gondolták hogy ok meg trgezik, de pislogtak amikor anyu is visszategezte oket. De nem szoltak semmit.
2021. okt. 27. 18:13
 40/40 anonim ***** válasza:
80%
Az eljegyzésünkön.
2021. okt. 31. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!