Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Pincér vagy, pár törzsvendég...

Pincér vagy, pár törzsvendég tegez, holott nem ajánlották fel, hogy tegeződjünk. Engem ez zavar. El kell-e viselnem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Pincér vagyok. Van egy csoport, aki minden héten jár hozzánk. És mivel minden héten járnak hozzánk, és mivel a többségük idősebb nálam, elkezdtek tegezni, ami engem kimondottan zavar. Engem az sem érdekelne, ha naponta járnának az étterembe, amíg nem ismerem őket, vagy nem ittunk pertut, addig ne tegezzenek. Szerintetek nekem vendéglátósként kötelességem-e elviselni, hogy tegeznek, vagy valahogy jelezhetném nekik, hogy inkább maradjanak a magázódásnál?

2016. márc. 9. 20:24
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a kérdésben "pincér vagyok" akart szerepelni :)
2016. márc. 9. 20:25
 2/19 anonim ***** válasza:
79%
Figyi: ha ez ennyire zavarja Önt :D , akkor beszélni kéne velük. Vagy legalábbis jelezni, hogy ez tiszteletlenség egy pincérrel szemben akármilyen idős is legyen.
2016. márc. 9. 20:31
 3/19 anonim ***** válasza:
68%
Bocs hogy nem magázódik mindenki és nem érezzük magunkat 1910-ben.
2016. márc. 9. 20:32
 4/19 anonim ***** válasza:
55%

Mit tudnál mondani ami nem lenne sértő?

Nem pincérhez illő szöveg, szerintem nem akkora baj ez, hogy ne lehetne elviselni.

2016. márc. 9. 20:39
 5/19 anonim ***** válasza:
33%
köpj bele a levesükbe
2016. márc. 9. 20:43
 6/19 A kérdező kommentje:

Első: köszönöm, ment a zöld kéz! :)

Második: neked hogy esne, ha egy manusz, akit csak látásból ismersz, azt mondogatná neked, hogy "Hozz egy kávét, légy szíves!" És ha visszakérdezel, hogy milyen kávét, akkor kissé mogorvábban hozzáteszi, hogy "Presszót!" Mert igaz, hogy a csókának a nevét sem tudod, de hogy milyen kávét ivott múlt héten, arra emlékezned kellene, és emellett tegez is, mintha valami csicskája lennék. Ez nekem 2016-ban sem esik jól.

Harmadik: hát igen, ez az... Egy diszkrét "Elnézést, uraim, maradhatnánk a magázódásnál?" vajon belefér egy vendéglátóstól?

2016. márc. 9. 20:46
 7/19 Sunshinedoll ***** válasza:
16%
Szerintem is tiszteletlenség, viszont mivel nem vagyok vendéglátós, fogalmam sincs, hogyan kellene ezt megmondani anélkül, hogy ők ezt sértőnek vegyék, vagy hogy az téged kompromittálna, ugyanis az idősebb emberek elég hisztisek szoktak lenni.
2016. márc. 9. 20:46
 8/19 anonim ***** válasza:
91%
nem értelek, tegeznek, visszategezed őket, téma lezárva
2016. márc. 9. 20:49
 9/19 anonim ***** válasza:
16%

Sajnos el kell viselned a tahókat is. Mivel " a vendég a király".

Egy étterem nem egy diszkó vagy meki, illene tudniuk viselkedni...

2016. márc. 9. 20:54
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"Egy diszkrét "Elnézést, uraim, maradhatnánk a magázódásnál?" vajon belefér egy vendéglátóstól?"

Igen, belefér. Ne félénken és ne is bunkón, hanem udvariasan, de határozottan mondd.

2016. márc. 9. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!