Pincér vagy, pár törzsvendég tegez, holott nem ajánlották fel, hogy tegeződjünk. Engem ez zavar. El kell-e viselnem? Bővebben lent.
Még létezik ember akit zavar, ha tegezik?:O
Csak nyugdíjasokat és hivatalosan (munka vagy suli miatt) találkozom valakivel akkor szoktam magázódni, de csak egy mondatig, mert mondják is egyből, hogy inkább tegeződjünk.
Gondolom te, mármint ön, nem nyugdíjas, szóval senki sem feltételezné, hogy zavar a tegeződés.
Szerintem az inkább a probléma hogy ez gondot okoz neked, olyan szinten, hogy így foglalkozol vele. Igazad van persze, de felejtsd el.
Szólni meg semmiképp se szólj, mert személyeskedésnek vennék és megsértődnének = kevesebb borra való
Ha odateszi, hogy "légy szíves" az messze áll a csicskáztatástól szerintem...neked az a munkahelyed, az a feladatod, hogy kiszolgáld az embereket, ő szívességként kéri és nem parancsolgatva mondja!
Persze a tegezés neked mást jelent mint neki...ők úgy érzik, mivel törzshelyre mennek, mintha a második otthonukba mennének, tehát jól érzik magukat, és úgy érzik az ott dolgozókkal is közelebbi a viszonyuk, mint egy random üzletbe belépve...
Nekem pl ma reggel tök jól esett, hogy bementem a pékségbe ahol kb 1 éve veszem a reggelit, és amikor bementem, már mutatta az eladó csaj, hogy már odakészítette, pedig még csak akkor léptem be :)
Reggelente mindig kérdezik, hogy azt kérem e amit szoktam, tehát tényleg jó érzéssel megyek be, mert nem csak egy random vevő vagyok, hanem már törzsvendég :) Mármint nincs kedvezményes kártya, meg elegáns hely, meg soron kívüli kiszolgálás, de maga az érzés, hogy előre tudják mit kérek, vagy, hogy már elő is készítik azt érezteti, hogy barátságos a hely...
Am én is sok embert tegezek, főleg ha velem egyidős, de attól én még nem csicskáztatásnak szánom, tehát ha pl kérek valamit a boltban, hogy XY dolgot kérek még, akkor nem parancsolgatásként, vagy csicskáztatásként mondom...
Ha téged zavar, akkor szólhatsz érte.
23F
Konkrétan a tegezéssel van a probléma, vagy a vendég stílusával? Mert, amit írtál, abból nekem az érződik, hogy inkább az udvariatlanság zavar. Én 23 éves nő vagyok, és van egy bizonyos korosztály akiknél nem tudom eldönteni, hogy mit mondok, de a fiatalabb, korban hozzám közelebb álló pincéreket tegezem, de ettől tisztelettel beszélek hozzájuk, nem utasításszerűen. De szerintem a helytől is függ, mert ha egy kis városi kávézó vagy egy menüs hely mondjuk, ott lazább, de ha előkelő, drága étterem, ott még a fiatal pincérekkel is formálisabb nyelvezet illik szerintem.
Mindenesetre azt gondolom, hogy el kell viselned és nem jó ötlet szólni emiatt.
Szakmabeli vagyok, és az a véleményem hogyha ez téged zavar akkor igen udvariasan megkérheted a kedves vendéget hogy ne tegezzen, de azon se csodálkozz hogy egy "ilyen" vendég kör utána nem csak hogy nem jattol még vissza sem megy legközelebb. Ilyen ez a vendéglátás!!!
Azért vannak ettől rosszabbak is és Őket is ugyan úgy ki kell szolgálni!
Engem kifejezetten zavarna. De mivel sok egyéb -emberrel- összefüggő és ma már elfogadott dolog is zavar így hálát adok, hogy nem kell emberekkel dolgoznom. Nagyon találkoznom sem.
Mivel törzsvendég, érdemes elviselni, vagy megbarátkozni a szituációval. Nem volna bölcs dolog, ha sértődésig menne, mert szóvá lett téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!