Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósod/apósod mikor ajánlotta...

Anyósod/apósod mikor ajánlotta fel a tegeződést?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt a férjemmel (2 éve házasok). Mikor összejöttünk még csak 17 voltam, így akkor ahogy felénk szokás - csókolommal köszöntem nekik, ami így is maradt évek során. Azóta viszont eltelt 10 év, már házasok is vagyunk szóval úgy gondolom eléggé családtagnak számítok már, egyébként úgy is vagyok kezelve részükről. Egy dolgot kivéve, az pedig a tegezés-magázás. Én már egyre inkább kínosan érzem magam és inkább kerülöm a megszólítást is, mert 27 évesen, úgy gondolom kinőttem már a csókolomozásból. Persze mondjuk a nagymamának/nagypapának belefér, hiszen ők már 80+. De anyósomék még 60 alattiak. Telefonon vagy chaten különösen über cikinek érzem leírni hogy csókolom... Úgy gondolom viszont, hogy addig amíg ők nem ajánlják fel, addig tiszteletlenség lenne csak úgy egyik pillanatról a másikra letegezni, furán venné ki magát. Hogy érdemes kezelni szerintetek a helyzetet?

Vagy csak békéljek meg vele hogy így van és kész? Az 5-6 éves unokái is tegezik, konkrétan mindenki a családban (másik menye illetve veje is,de ők jóval később kerültek a családba mint én, nem tiniként, már 30+).

2021. okt. 25. 17:40
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
93%
Én 48 éves vagyok, 25 éve vagyok férjnél, és mai napig magázom anyósomat,apósomat. Engem nem zavar, már nem is tudnám tegezni őket. A fiam menyasszonyát viszont én kértem meg az első találkozásnál, hogy ha engedni tegeződhetnénk.
2021. okt. 25. 18:48
 12/40 anonim ***** válasza:
21%

Anyám és apai nagymamám között mind a mai napig "csendőrpertu" van.

Tudniillik köztük sincs szoros kapcsolat.

Apám még a születésem előtt elhagyott minket, a nagyszüleimmel meg viszonylag ritkán találkoztunk.

Egy ideig édesanyámmal mentünk a nagymamámhoz, vagy ő jött hozzánk, de kb. 14-15 éves korom óta szinte csak én látogatom.

F

2021. okt. 25. 18:54
 13/40 anonim ***** válasza:
78%
Mi 18 éve vagyunk együtt,13éve házasok is vagyunk,van 4gyerekünk,és nem ajánlották fel,így magázódunk.Apósom 10éve meghalt sajnos,azóta anyósomnak van új párja,vele tegeződünk.Fura helyzet,de én már nem is tudnám megszokni máshogy.Ettől még jóban vagyunk,csak ők ezen a téren picit furák.Az én szüleimet a férjem az első perctől tegezi,mert neki felajánlották.
2021. okt. 25. 18:55
 14/40 anonim ***** válasza:
48%

Mikor elballagtam 18 évesen, akkor kértek meg arra, hogy tegezzem őket - ekkor már 2 éve együtt voltunk párommal. Az én anyum is ekkortájt kérte meg a tegezésre, egyedül apám nem tért ki még erre, de nem is nagyon tartjuk a kapcsolatot.

(Most 26 évesek vagyunk párommal, így mi is pont 10 éve vagyunk együtt.)

Talán kérd meg párodat, hogy egyszer kérdezzen rá a szüleinél négyszemközt, hogy nem e lehetne, hogy megkérjenek a tegezésre.

Nekem is furcsa lenne a magázás, mikor tényleg családtagként kezeljük egymást. Sokkal könnyebb, közetlenebb így beszélgetni.

2021. okt. 25. 19:08
 15/40 anonim ***** válasza:
82%

22 éve vagyunk együtt a férjemmel, eddig nem ajánlották fel. Az sem zavarja őket, hogy bármilyen társaságban vagyunk, mindenki mással tegeződök. Apósom feleségével, anyós pasijával és testvéreivel, stb. Ha megjelenünk anyósnál, vagy apósnál és társaság van, akkor úgy köszönök, hogy "csókolom, sziasztok". Az ő dolguk.

Szerintem neked sem fogják felajánlani. Ennyi idő után eszükbe sem jut.

2021. okt. 25. 19:15
 16/40 anonim ***** válasza:
80%

Valahogy 4 év után, kb 2 év házasság után random, egy apósom tesójánál tartott ebéden ajánlotta fel anyósom a tegeződést. Már nekem is kezdett kellemetlen lenni, mert a sógor is tegezte őket, meg a férjem a kezdetektől tegezte az én szüleimet.

Ezt sajnos te nem kezdeményezheted. De esetleg rávehetnéd a párodat, hogy csak úgy mellékesen említse meg nekik, hogy talán ideje lenne. Tudod, így mégiscsak olyan, mintha az ő ötletük lett volna.

2021. okt. 25. 19:20
 17/40 anonim ***** válasza:
81%
30 éves vagyok, 14 évig voltunk együtt és a szülei soha nem ajánlották fel a tegeződést, sőt az anyja egyszer meg is mondta nekem, hogy neki nem tetszik és nem akarja hogy tegeződjünk. Elég hülyén vette ki magát ez a szitu pedig én soha nem tettem erre utalást. Az én szüleim viszont mondták, a páromnak hogy tegezze őket nyugodtan. Egyébként igen, illetlenség lenne neked kezdeményezni. Ne foglalkozz ezzel szerintem.
2021. okt. 25. 19:21
 18/40 anonim ***** válasza:
75%
Most volt a 20 éves házassági évfordulónk. A mai napig magázom az anyósékat. Évente háromszor ki lehet bírni. Engem nem zavart.
2021. okt. 25. 19:23
 19/40 anonim ***** válasza:
63%
Attól a naptól, amikor nagykorú lettem, ha letegeznek, visszategezek. Felnőtt ember vagyok, kiérdemlem én is. Ez olyan érdekes furcsasághoz is vezetett, hogy a tanszéken egyedül én tegeztem a professzor urat. Az idősebb docensek is csendőr pertuba vannak vele :-)
2021. okt. 25. 19:43
 20/40 anonim ***** válasza:
45%

Nálam após mondta először, hogy tegezzem nyugodtan. Pár hónapja voltunk házasok. Anyóst továbbra is magáztam. Fura szitu volt. Egyiket tegeztem, másikat magáztam. Aztán valami csoda folytán anyós is felajánlotta, de jóval később. Nehezen állt rá a szám, pedig kb. annyi idősek voltak, mint amiről írsz.

A lényeg: nekik kell(ene) felajánlani, ha nem, akkor elfogadnám azt is a helyedben, ha egyébként jó a viszony. Minden ember más. Én magáztam a mamámat, viszont a két lányom így köszönt neki: Szia Dédi.

2021. okt. 25. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!