Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha e miatt kelleme...

Mit tegyek, ha e miatt kellemetlenül érzem magam, ha a párom szüleihez megyünk? (kutya)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az a helyzet, hogy kiskorom óta félek a kutyáktól és nem is kedvelem őket túlságosan, pláne a nagytestűeket. Van néhány itt a városban, amelyiket meg szoktam simogatni, de azok nagyon nyugodt és jólnevelt kutyák, de csak olyat merek, amelyik csak megáll előttem, nem ugrál-nem rohangál, általában kicsi és nagyon jólnevelt.

Párom szüleinek van egy nagytestű, elvileg nagyon barátságos, de nemigen van megnevelve, ugrál meg ilyenek (Német juhász). Eddig kétszer voltam náluk, de a kutyát még a párom erős apja is megérte berángatni a hátsó kerbe, hogy be tudjak menni, pedig szerintük csak barátkozni akar. Utána, hogy bementünk, kiengedték, de folyton ott ült a bejárati ajtónál és be akart jönni, mert amúgy a földszintre beengedik (ez egy kétszintes családi ház amúgy). 7-en voltunk, de mindenkinek arra kellett figyelni, nehogy bejöjjön a kutya miattam, egyszer mégis bejött, akkor pont a fürdőben voltam. Amikor elmentünk megint 3 ember "gyömöszölte" be a hátsó kertbe, mert megint oda akart jönni. A párom szülei próbáltak rádumálni, hogy simizzem meg, de én nem merem, egyszerűen nem bízom ebben az állatban, pláne ha megérzi, hogy félek. Hiába mondják, hogy de cuki meg minden. Kinéztem rá az ablakon egyszer-kétszer, aztán durcisan visszaült szűkölve az ajtó elé, mintha haragudna rám.

A párom szülei nagyon aranyos és kedves emberek, mondták ne érezzem magam e miatt rosszul, de én mégis úgy érzem, hogy most megint mindenkinek miattam kellett figyelni. Mi lesz így a későbbiekben? Amúgy ritkán megyünk így nem nagyon van gond, de nem tudom mit tudnék tenni.

2021. okt. 2. 23:04
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Hát, hogy őszinte legyek, nem zavar, ha nem hívnak. Nem vagyok egy túlságosan társaságkedvelő ember. Ott a baki, ha én nem megyek, a párom sem. Mert az is bunkóság, hogy őt hívják engem meg nem. De engem nem igen izgat. Tényleg, nagyon kedves emberek, inkább elzárjak, minthogy megsértsenek. Ezért is érzem magam rosszul, mert nem fer ez így velük szembe, de hát ez van sajnos.
2021. okt. 4. 00:26
 32/49 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk nem ártana legyőzni a félelmedet, mert lesznek még gondjaid az életben.

Ezer olyan helyre, ismerőshöz, baráthoz sodorhat a szél, akinek kutyája van.

2021. okt. 4. 08:11
 33/49 anonim ***** válasza:
87%
de hát ez van sajnos - ez az a mondat, amit a tenni képtelen emberek használnak önigazolásra, ami szánalmas.
2021. okt. 4. 08:12
 34/49 anonim ***** válasza:
25%

Utolsó! Mondjuk látogass el egy vidéki faluba, ahol az emberek 90%-ának van kutyája. De elég megnézni egy pesti lakótelepet is.

Aki nem szereti az állatokat, az olyan is...Eddigi életem során akikkel találkoztam és gyűlöli az állatokat az mind retek ember volt, a társadalom kirekesztettjei, akiknek se barátjuk, se barátnőjük..

2021. okt. 4. 10:36
 35/49 anonim ***** válasza:
45%
Nem nem szereti, hanem fél tőlük. Ennyi empátiát azért el lehetne várni hogy ezt felfogja, akármennyire a kutya sggében van valaki.
2021. okt. 4. 10:41
 36/49 A kérdező kommentje:
35-ös, nem mondtam, hogy minden állatot nem szeretek, csak a kutyákat és félek is tőlük. Köszönöm, nem vagyok retek ember, normális életem van és elég nagy baráti köröm, párom, aki szeret és én is őt. Nekem meg az ilyen elvakult kutyamániásokról van meg a véleményem, de igyekszem elfogadni, hogy ő ilyen, de cserébe a tiszteletet kölcsönösen is elvárom, főleg, hogy a leendő menyükről van szó. Én is lenyeltem, hogy folyton a kutya így, kutya úgy ez a téma, hát jó. De hogy rámeresszék a neveletlen kutyájukat, azt már nem. Az állat nem ember, felőlem bele is feszülhetnek, velem ezt akkor se érteti meg senki. És ettől nem leszek kirekesztett meg retek, hanem megválogatom, akikkel barátkozok, azaz normális értékrendű, nem elvakult emberek.
2021. okt. 4. 11:35
 37/49 A kérdező kommentje:
Ezt nem a párom szülei értettem, ők normális értékrendű emberek, szeretik azt a kutyát, de megadják a tiszteletet a másik embernek, ahogy én is, mivelhogy ők hívtak oda, ezt valamilyen szinten azért el is vártam. Cserébe én is végighalgattam anyósjelöltet, akik a kutyát ajnározta és engem próbált meggyőzni, hogy tuti nem fog megharapni. Hát nem jött neki össze.
2021. okt. 4. 11:39
 38/49 A kérdező kommentje:
Amúgy volt már ilyen, hogy amikor hazautazok szüleihez, van egy kisebb edzőterem, egyszer ott pofára néztem egy öreg Golden Retriverrel. Mondta a recepciós csaj, hogy öreg, nyugodt, iskolázott kutya, na pont nekem való. Ugrálni nem tudott a gerince miatt. Na egyszer nem tudom, de ez a kutya nagyon vehemensen elkezdte szaglázni az ülepemet meg a mancsait felpakolta a lábamra, nem tudom mi történt, már ez is kellemetlen volt, de rászóltam, hogy ül és leült. Na ezt a páromék kutyája a gazdáitól se fogadja el, nemhogy mástól, láttam ott ugrált fel a párom anyjára meg kirohant az utcára mikor álltak be a kocsival, szerencsére nagyon kicsi utca. Szerintem nem tudják kontrollálni egyáltalán, ha ugrál az el van intézve azzal, hogy örül és barátságos.
2021. okt. 4. 11:54
 39/49 A kérdező kommentje:
*szüleimhez
2021. okt. 4. 11:55
 40/49 anonim ***** válasza:
66%

ne menj oda. ilyen egyszeru

amugy meg a helyedbe elmennek terapiara, hogy legyozd a felelmed

2021. okt. 4. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!