Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha e miatt kelleme...

Mit tegyek, ha e miatt kellemetlenül érzem magam, ha a párom szüleihez megyünk? (kutya)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az a helyzet, hogy kiskorom óta félek a kutyáktól és nem is kedvelem őket túlságosan, pláne a nagytestűeket. Van néhány itt a városban, amelyiket meg szoktam simogatni, de azok nagyon nyugodt és jólnevelt kutyák, de csak olyat merek, amelyik csak megáll előttem, nem ugrál-nem rohangál, általában kicsi és nagyon jólnevelt.

Párom szüleinek van egy nagytestű, elvileg nagyon barátságos, de nemigen van megnevelve, ugrál meg ilyenek (Német juhász). Eddig kétszer voltam náluk, de a kutyát még a párom erős apja is megérte berángatni a hátsó kerbe, hogy be tudjak menni, pedig szerintük csak barátkozni akar. Utána, hogy bementünk, kiengedték, de folyton ott ült a bejárati ajtónál és be akart jönni, mert amúgy a földszintre beengedik (ez egy kétszintes családi ház amúgy). 7-en voltunk, de mindenkinek arra kellett figyelni, nehogy bejöjjön a kutya miattam, egyszer mégis bejött, akkor pont a fürdőben voltam. Amikor elmentünk megint 3 ember "gyömöszölte" be a hátsó kertbe, mert megint oda akart jönni. A párom szülei próbáltak rádumálni, hogy simizzem meg, de én nem merem, egyszerűen nem bízom ebben az állatban, pláne ha megérzi, hogy félek. Hiába mondják, hogy de cuki meg minden. Kinéztem rá az ablakon egyszer-kétszer, aztán durcisan visszaült szűkölve az ajtó elé, mintha haragudna rám.

A párom szülei nagyon aranyos és kedves emberek, mondták ne érezzem magam e miatt rosszul, de én mégis úgy érzem, hogy most megint mindenkinek miattam kellett figyelni. Mi lesz így a későbbiekben? Amúgy ritkán megyünk így nem nagyon van gond, de nem tudom mit tudnék tenni.

2021. okt. 2. 23:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
87%
Bár a kutya évtízezredek alatt hiába tudott jól beintegrálódni a társadalmunkba, akkor is egy ösztönlényről van szó. Ezért fontos következetesen nevelni egy kutyát, ami a MINDIG a gazda/gazdák felelőssége. Anyósodék nagyon felelőtlen kutyatartók, szerintem, addig ne közeledj a kutya felé, amíg meg nem tanulsz kutyák közelében viselkedni. Felelőtlen kutyatartó, neveletlen kutya és kutyafób ember a legrosszabb kombináció és sosem lesz jó vége.
2021. okt. 3. 08:27
 22/49 anonim ***** válasza:
38%

Gyerek koromban egy kuvasz rám ugrott, sokáig féltem a kutyáktól

De a párom nagy kutya bolond, és tapasztalatból rájöttem hogy semmi oka a kutyáktól félni

Ma már önfeledten tudok velük játszani

Engedd közel magadhoz és elmúlik az irracionális félelmed

2021. okt. 3. 08:28
 23/49 anonim ***** válasza:
79%
Ha kedvesek meg aranyosak a szülők, akkor talán rá kellene szólni a kutyára és nincs probléma. Az, hogy egyszer megszagol, még OK, de hogy rádugrál, az nem. Ha távol leül tőled, azért nem kellene félni, ezen dolgoznod kell. De egy neveletlen, ugrálós kutyáról én is félnék. Rászólnak, miért nem viselkedik? Így visszahívni sem tudják, ha gond van.
2021. okt. 3. 08:39
 24/49 anonim ***** válasza:
80%
Mennyi idos a kutyus? Mert ha meg kolyok, kamasz, akkor azert porog ennyire. Nekunk is nemet juhaszunk van, eleinte o is sokat ugralt, beprobalkozott, de leszokott rola. A mienk meg van nevelve, es mindenkivel nagyon baratsagos es turelmes, tiszteletben tartja a szemelyes teret, de azt mondjak, hogy ha kicsit magasabb, vekonyabb hangon koszonsz neki, beszelsz hozza, azt kedvessegnek erzi, es o is ugy fog hozzad viszonyulni, es ezt mi is eszrevettuk. Nyilvan nem mukodik minden kutyanal, de nekem nem tul baratsagos kobor kutyanal is bevalt ez.
2021. okt. 3. 08:48
 25/49 anonim ***** válasza:
79%
Nem miattad kellett a kutyára figyelni, hanem saját maguk miatt, mivel ők bæszták el a nevelését
2021. okt. 3. 09:28
 26/49 anonim ***** válasza:
35%
Az a minimum hogy távol tartjak tőled a kutyát, ha egyszer ők hívtak át. Nehigymatlr neked kelljen terápiára menni.
2021. okt. 3. 19:38
 27/49 anonim ***** válasza:
45%
26 egyetértek. vagy kössék meg, vagy zárják be, valamit csináljanak a büdös ebükkel. Van aki nem szereti őket.
2021. okt. 3. 20:00
 28/49 anonim ***** válasza:
52%

Miért félsz tőlük? Olyan aranyosak, szeretetre vágynak ők is. Ha hozzám olyan jönne aki fél a macskáktól... Hát akkor nem jön, de a macska nekünk bent lakásos. Nem tudnék vele mit kezdeni. A kutya otthon van és jó lenne ha megbarátkoznál vele, mert nem bánt! Csak várná a törődést.

Férjembe pl. "belenevelték", hogy a macska ördögtől való. A macska csak azért megy hozzád mert kaját akar stb. Nekem volt cicám aki viszont mindig rátelepedett, mindig hozzá ment, nem hozzám amikor eljött hozzám a férjem még udvarlós korszakban. Aztán befogadtam egy kiscicát, amikor már együtt laktunk. Először úgy volt nem tartjuk meg mert albérletben voltunk 1 szobásban. De én meg akartam tartani. Hát látta, hogy ez már nem megy sehova... Na rá 1 évvel mert egy "ördögtől való" macskát szedtem össze :D, csipott harapott, futott utánam karmolt, vadászott rám... Hát hoztunk mellé 2 kicsit, hogy legyen kire "vadászni", szocializálódjon. Annyira utálja a macskákat a férjem, hogy ott tutujgatja őket. Ja és az ágyra sem mehetnek fel, úgyhogy itt szoktak feküdni velünk az ágyon. Az anyjának boldogan meséli milyen fajinak. Hát ennyire utálja a macskákat. :)

Szóval vegyél erőt magadon és barátkozz össze a kutyával! Te is csalódni fogsz bennük kellemesen mint a férjem, aki miután macskája lett azt mondta később: azt hitte a macska nem tud szeretni, de látja hogy tudnak és az övé a 2 vörös úgymond, hozzá húznak jobban. Az enyém az ördög macsek, ő meg hozzám szokott inkább jönni. Próbálj meg nyitni te is! A kutya szeret téged! ;)

2021. okt. 3. 21:42
 29/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 28-as ez nagyon kedves válasz volt :) Bárcsak macskák lennének :D Azoknak nem bírom ellenállni, hogy ne simizzem őket, inkább azok jönnének mint az a nagy kutya :D
2021. okt. 3. 22:14
 30/49 anonim ***** válasza:
60%
Hozzánk nagyon sok olyan rokon jött, aki fél a kutyáktól vagy csak nem szereti őket, de kb a 2.-3. alkalomra mind megszerette a kutyáinkat, egymásnak sztoriznak a kutyák csínytevéseiről... Szeretetbombák, egyedül a kisgyerekek elől zárjuk el őket, mert tudjuk, hogy őket nem kedveli az egyik. Maximum pár órára évi 2x, de rendszeresen tuti nem zárnám el őket, mert családtagok. Ha hosszútávra tervezel és többször mész látogatóba, akkor mindenképp túl kell jutnod ezen a félelmen, mert nekik is biztosan kellemetlen hátrazárni a kutyát és előbb utóbb nem fognak hívni téged a családi rendezvényekre...1-1 simogatástól nem lesz bajod és le fog nyugodni a kutya, most is csak azért izgul, mert kíváncsi rád.
2021. okt. 3. 23:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!