Mit tegyek, ha e miatt kellemetlenül érzem magam, ha a párom szüleihez megyünk? (kutya)
Sziasztok!
Szóval az a helyzet, hogy kiskorom óta félek a kutyáktól és nem is kedvelem őket túlságosan, pláne a nagytestűeket. Van néhány itt a városban, amelyiket meg szoktam simogatni, de azok nagyon nyugodt és jólnevelt kutyák, de csak olyat merek, amelyik csak megáll előttem, nem ugrál-nem rohangál, általában kicsi és nagyon jólnevelt.
Párom szüleinek van egy nagytestű, elvileg nagyon barátságos, de nemigen van megnevelve, ugrál meg ilyenek (Német juhász). Eddig kétszer voltam náluk, de a kutyát még a párom erős apja is megérte berángatni a hátsó kerbe, hogy be tudjak menni, pedig szerintük csak barátkozni akar. Utána, hogy bementünk, kiengedték, de folyton ott ült a bejárati ajtónál és be akart jönni, mert amúgy a földszintre beengedik (ez egy kétszintes családi ház amúgy). 7-en voltunk, de mindenkinek arra kellett figyelni, nehogy bejöjjön a kutya miattam, egyszer mégis bejött, akkor pont a fürdőben voltam. Amikor elmentünk megint 3 ember "gyömöszölte" be a hátsó kertbe, mert megint oda akart jönni. A párom szülei próbáltak rádumálni, hogy simizzem meg, de én nem merem, egyszerűen nem bízom ebben az állatban, pláne ha megérzi, hogy félek. Hiába mondják, hogy de cuki meg minden. Kinéztem rá az ablakon egyszer-kétszer, aztán durcisan visszaült szűkölve az ajtó elé, mintha haragudna rám.
A párom szülei nagyon aranyos és kedves emberek, mondták ne érezzem magam e miatt rosszul, de én mégis úgy érzem, hogy most megint mindenkinek miattam kellett figyelni. Mi lesz így a későbbiekben? Amúgy ritkán megyünk így nem nagyon van gond, de nem tudom mit tudnék tenni.
Szerintem örülj neki, hogy megértőek veled szemben.
Én nem félek a kutyáktól, de a rosszul nevelt (vagy inkább sehogy sem nevelt) kutyákat nagyon utálom. Nekem is volt olyan párom, aki vihogva magyarázta, hogy a szintén németjuhászuk csak barátkozni akar, azért dugja be a fejét a szoknyám alá a s_ggemhez (!), miközben én izomból próbálom távoltartani. Meg megpróbálja kiszaggatni a táskát a kezemből. Megjegyzem, ezt velük is megcsinálta, és ők röhögtek rajta. Igazából már ezt látva szakítanom kellett volna a sráccal...
Ők meg sem próbálták a kutyát visszafogni, pedig mint írtam, nem féltem tőle, csak elvártam volna, hogy úgy engedjék oda, hogy kompatibilis legyen az emberekkel, ha már odaengedik hozzám kéretlenül. Persze ez is ilyen kerti dísz kutya volt, sose sétáltatták, alig foglalkoztak vele.
Szóval szerintem klassz, hogy nálatok ők tekintettel vannak rád, főleg, hogy hasonlóan jól nevelt kutyának tűnik az is, ha több emberes meló "hátracipelni" a kertbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!