Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha e miatt kelleme...

Mit tegyek, ha e miatt kellemetlenül érzem magam, ha a párom szüleihez megyünk? (kutya)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az a helyzet, hogy kiskorom óta félek a kutyáktól és nem is kedvelem őket túlságosan, pláne a nagytestűeket. Van néhány itt a városban, amelyiket meg szoktam simogatni, de azok nagyon nyugodt és jólnevelt kutyák, de csak olyat merek, amelyik csak megáll előttem, nem ugrál-nem rohangál, általában kicsi és nagyon jólnevelt.

Párom szüleinek van egy nagytestű, elvileg nagyon barátságos, de nemigen van megnevelve, ugrál meg ilyenek (Német juhász). Eddig kétszer voltam náluk, de a kutyát még a párom erős apja is megérte berángatni a hátsó kerbe, hogy be tudjak menni, pedig szerintük csak barátkozni akar. Utána, hogy bementünk, kiengedték, de folyton ott ült a bejárati ajtónál és be akart jönni, mert amúgy a földszintre beengedik (ez egy kétszintes családi ház amúgy). 7-en voltunk, de mindenkinek arra kellett figyelni, nehogy bejöjjön a kutya miattam, egyszer mégis bejött, akkor pont a fürdőben voltam. Amikor elmentünk megint 3 ember "gyömöszölte" be a hátsó kertbe, mert megint oda akart jönni. A párom szülei próbáltak rádumálni, hogy simizzem meg, de én nem merem, egyszerűen nem bízom ebben az állatban, pláne ha megérzi, hogy félek. Hiába mondják, hogy de cuki meg minden. Kinéztem rá az ablakon egyszer-kétszer, aztán durcisan visszaült szűkölve az ajtó elé, mintha haragudna rám.

A párom szülei nagyon aranyos és kedves emberek, mondták ne érezzem magam e miatt rosszul, de én mégis úgy érzem, hogy most megint mindenkinek miattam kellett figyelni. Mi lesz így a későbbiekben? Amúgy ritkán megyünk így nem nagyon van gond, de nem tudom mit tudnék tenni.

2021. okt. 2. 23:04
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
91%
Ha zavar, hogy kellemetlenséget okozol, próbálj meg közeledni az állat felé – persze megértem, ha nem megy, vannak akik soha nem képesek kutya közelébe menni, még kistestűhöz sem. Így viszont nem igazán tudsz mást tenni, mint hagyni, hogy a szülők kizárják a kertbe a kutyát addig, ameddig ott vagy. Legalább megértőek feléd, és nem neheztelnek rád emiatt, biztos sokan lennének, akik szúrós szemekkel méregetnének téged, vagy nem is foglalkoznának a félelmeddel az első körben.
2021. okt. 2. 23:11
 2/49 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk, kutyás embereknek olykor számolni kell azzal, hogy olyan embereket hívunk át magunkhoz, akik nincsenek oda értük. Szerintem a párod szülei ezért nem érzik magukat kellemetlenül. Viszont az sem árt, ha megpróbálod leküzdeni a gátlásaidat. Mondjuk eljársz ilyen kutyaterápiákra alkalmanként, ahol tényleg hozzáértő emberek segítenek rajtad. Szerintem az a kutya se bántana téged, csak ismeretlen vagy számára és ég a kíváncsiságtól. Bejött egy ismeretlen ember a területére és fel van pörögve és nem feltétlenül azért, hogy megtámadjon téged. Engem múltkor egy kutya, aki egyébként mindenkit összeugrált, velem azért nem tette, mert határozottan megmondtam neki, hogy nem, a mutató ujjamat is mutattam felé, és valahányszor összeakart ugrálni, akkor tettem egy lépést hátra és továbbra is mondtam neki határozottan, hogy nem. Nálam ez beszokott válni, meg persze van tapasztalatom is a kutyáknál.Ha esélyt adnál magadnak arra, hogy megtanulj a közelükben viselkedni, akkor kevésbé feszengnél.
2021. okt. 2. 23:18
 3/49 A kérdező kommentje:
Akkor én oda be se megyek, ennyi. Ha meg nem foglalkoznak vele, nem kell ilyen vendéget meghívni.
2021. okt. 2. 23:19
 4/49 anonim ***** válasza:
89%
Règebben èn is ilyen voltam. Mostmár olyan a melóm hogy sokat megyek uj helyre ahol találkozom kutyákkal. Továbbra sem vagyok oda a kutyákèrt,de mostmár reflexszerűen találkozáskor elkezdem megsimogatni a fejüket ès azt mondom lelkesen: szevaaasz, mint ahogy azt mások is teszik. Cserèben nem mindig rágják szèt a cipőmet. Mondjuk èn már nem fèlek tőlük, de a sztorim ugyanez volt, nekem is az akkori barátnőmnèl volt ez a szitu. Szóval azèrt próbáld meg ezt a simogatás dolgot ha azt mondják nem bánt, elvileg nem bánt.
2021. okt. 2. 23:19
 5/49 A kérdező kommentje:
Csak nem szeretném, hogy rajtam kezdje, az állatok megérzik a félelmet. Tudom, lovagoltam évekig, a lovaktól nem félek meg más állatoktól se nagyon, csak a kutyáktól meg a pókoktól.
2021. okt. 2. 23:22
 6/49 anonim ***** válasza:
21%
A simogatásra még nem áll készen a kérdező, mégiscsak egy nagytestű kutyáról van szó. Először menj el egy kutyaterápiára, ahol HOZZÁÉRTŐ emberek adnak neked tanácsot.
2021. okt. 2. 23:25
 7/49 anonim ***** válasza:
77%
Ugyanolyan határozottnak kell lenned a kutyáknál, mint a lovaknál. Meg ez a kutya személyiségétől függ, hogy hogyan kezeli a gátlásaidat.
2021. okt. 2. 23:26
 8/49 anonim ***** válasza:
88%
Igen megèrzik, rajtam is èrzik, de csak annál jobban jönnek oda, ennyi a következmènye, nem annyi hogy nagyobb esèllyel támadnak. Lehet majd kèsőbb máskènt közeledsz hozzájuk, ki tudja, de ha nem látsz erre mostanában esèlyt, akkor felesleges ezen aggódni. Amíg nem akartok közös kutyát addig nem nagy gond. Nekem amugy az vált be hogy vittem neki kekszet. Azt odadobtam neki ès addig sem akart rám mászni.
2021. okt. 2. 23:28
 9/49 anonim ***** válasza:
65%
De a keksz sem megoldás. Azért a kutyának is van anyagcseréje, nem lenne jó nassolássan fölborítani.
2021. okt. 2. 23:31
 10/49 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem örülj neki, hogy megértőek veled szemben.

Én nem félek a kutyáktól, de a rosszul nevelt (vagy inkább sehogy sem nevelt) kutyákat nagyon utálom. Nekem is volt olyan párom, aki vihogva magyarázta, hogy a szintén németjuhászuk csak barátkozni akar, azért dugja be a fejét a szoknyám alá a s_ggemhez (!), miközben én izomból próbálom távoltartani. Meg megpróbálja kiszaggatni a táskát a kezemből. Megjegyzem, ezt velük is megcsinálta, és ők röhögtek rajta. Igazából már ezt látva szakítanom kellett volna a sráccal...

Ők meg sem próbálták a kutyát visszafogni, pedig mint írtam, nem féltem tőle, csak elvártam volna, hogy úgy engedjék oda, hogy kompatibilis legyen az emberekkel, ha már odaengedik hozzám kéretlenül. Persze ez is ilyen kerti dísz kutya volt, sose sétáltatták, alig foglalkoztak vele.

Szóval szerintem klassz, hogy nálatok ők tekintettel vannak rád, főleg, hogy hasonlóan jól nevelt kutyának tűnik az is, ha több emberes meló "hátracipelni" a kertbe...

2021. okt. 2. 23:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!