Kínos helyzet, mi lehet a megoldás?
Anyósomék nem használnak étkezéskor kést, az egyik ujjukkal lökdösik fel a kaját a kanálra/villára.
Én a gyerekemnek igyekszem megtanítani, hogy hogyan kellene szépen, illően enni. Történt az a roppant kínos eset, hogy náluk ebédeltünk, a fiam mellettem ült. Beleszúrta a húsba a villát és harapott volna bele, mikor mondtam hogy ne bohóckodjon, ott a kés, szépen vágja fel vele a húst. Erre ő megszólalt, hogy a mama meg a papa se használ kést, neki miért kell? Mondtam, hogy azért mert így illik, így eszünk szépen. Jól megsértődtek rám, elköszönésnél ki is maradtam véletlenül a sorból. Ciki volt, azt én is belátom. Kérnék ötleteket, hogy milyen módon motiváljam/tanítsam a fiam szépen enni, ha a nagyszülőknél vagyunk? Nem akarok megsérteni senkit, de szeritnem gusztustalan ez a "módszer", hogy egy ujjuk mindig tiszta szaftosan mered az égnek lökőeszköz gyanánt és nem akarom, hogy a fiam eltanulja tőlük... (Heti több alkalommal is megyünk látogatóba.)
Amúgy kérdező, nem is értem, minek főzöl rájuk, meg jártok hozzájuk ilyen gyakran. Mindenki oldja meg a saját étkezését.
"Abból megint vita lenne, ha csak otthagynám a kaját és mi eljönnénk." - és kit érdelel? Hát, legyen vita! :D Nem vagy te a kisgyerekük, hogy megmondják, hol ebédelj. Felnőtt nő vagy, ideje úgy is viselkedni.
Tőlem mindenki úgy eszik, ahogy akar, ráadásul azt csinál, amit akar. Engem csak az zavar, ha nekem elmondják, hogy hogyan csináljam ezt-vagy-azt... :-)
Hogy miért? Mert én bárhová is megyek, eszembe sem jutna másoknak elmondni, hogy hogyan csinálják ezt-vagy-azt... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!