Mit tegyek hogy kibírjam anyósom viselkedését?
Figyelt kérdés
Egyre jobban durvul a helyzet nálunk mivel anyóséknál élünk. Én több mint 1 éve költöztem ide mert az anyagiak miatt az albérlet esélytelen lett volna hiába küzdöttem érte. Oké elfogadtam kezdetben hogy itt élünk és ide születik a gyermekünk. Viszont rengeteget morog rám anyósom néha apósom és a férjem is. A hátam mögött már nagyon sokszor panaszkodott a fiának anyósom meg apósomnak. Sajnos férjem sosem védett állt ki mellettem mikor tudta hogy én is hallom amiket az anyja mond rólam. A gyerekünk miatt morog rám főleg, hogy én nem tudom jól ellátni stb. Ma pl olyat mondott reggel rólam miközben a gyerekem kezét fogva sétálgattam vele hogy készülj fiam akkor te elő a reggelihez mert úgy látom megint ez lesz. A pi...t mereszti csak megint ló...t nem csinál sose. Meg mikor hazajöttek a vásárlásból ma akkor is épp a gyerekre figyeltem erre hallom a konyhából ha még sokáig játsza hogy mindenért szólni kell neki úgy ki penderítem innen hogy arról koldul. Férjem meg csendben hallgatja mindig amiket mondd neki és nem véd meg. De már nagyon sokszor olyan dühös lettem hogy legszívesebben megmondtam volna neki a magamèt. Sajnos sose mertem eddig mert mégiscsak az anyósom meg én vagyok itt úgymond az aki ideköltözött kényszerből. Nagyon nehezen bírok már itt élni így főleg hogy a legnagyobb konfliktus forrás a gyerekünk. Miatta szólnak be mindig ha valamit nem jól csinálok körülötte. Ő az első unoka tény hogy rengeteget segítettek végig de főként hozzájuk is ragaszkodik jobban a gyerekem. Mert ők viccesek beszédesek határozottak vele én még mindig zárkózott csendes voltam. Rengetegszer sírtam már anyósom előtt mikor baszogatott de nem érdekli ha megharagszok rá ő akkor is szólni fog mindenért. A szüleimnek sose mertem mesélni hogy mégis mi zajlik itt pedig biztos mellém állnának. Esküszöm örömmel mennék vissza hozzájuk mégha kicsi is a lakás de tuti nagyot csalódnának ha ez megtörténne. És itt van a gyerekünk is szóval így már nagyon nehéz . Nem nagyon tudok reménykedni hogy mi valaha is elmegyünk innen mert a férjemet e tetőtér beépítéssel nyúzzák folyton meg itt a környéken maradna inkább. Viszont eddig akárhány házat megnéztünk egyik se volt jó vagy hamar eladták. Városba panelba nem szívesen menne inkább a családi ház. Anyósommal az a baj h folyton elvárja hogy mindent tökéletesen megcsináljak a gyerek körül de mellette én is egyek igyak magamra is figyeljék de egész nap menjek a gyerekkel közben. Nem azért nem eszek mostanában gyümölcsöket mert nem akarok hanem mert nincs időm leülni nyugodtan. Alig van időm magamra a házimunkákra ha férjem se veszi át kicsit a gyereket. Munka után fáradt inkább leül telefonozni enni anyósnak segít szoval keresi azokat a dolgokat amik miatt nehogy a gyerekkel kelljen futkozni.2021. aug. 21. 14:39
21/35 anonim válasza:
Ja igen költözzön oda purdéstól az anyjáék nyakára...persze. Felnőtt ember ne mástól várja hogy megoldják a lakhatását. Ez olyan szánalmas.
22/35 anonim válasza:
Költözz haza. Hidd el, a szüleid jobban csalódnának ha tudnák milyen helyzetben élsz, mintha lelépnél.
Főleg ha van kihez, ne habozz. A férjednek meg mondd meg, hogy majd ha új ház kulccsal jön akkor mész, anyósodékhoz vissza nem
24/35 anonim válasza:
Meg kell beszélned a szüleiddel, ne titkold el,hogy miben élsz.
Viszont ha valóban nem csinálsz meg semmit sem, ami a te dolgod lenne, az valóban idegesitõ.Fõzni ki fõz, ki takaritja amiben éltek?
25/35 anonim válasza:
a telefont biztos, hogy nem kellene nyomogatnod anyós orra előtt...
26/35 anonim válasza:
Vagy eltüröd vagy elmenekülsz.
27/35 anonim válasza:
Nem ő, hanem a férje bújik bele a telefonba, hé. Hogy ne kelljen a gyerekkel foglalkoznia. Ne fogjátok már rá a másik bűnét.
28/35 anonim válasza:
Kislány (mert úgy viselkedsz, nem sértésből mondom), menj el anyukádhoz látogatóba, és meséld el neki, hogyan élsz és mióta élsz így. És várd meg, mit mond erre.
29/35 anonim válasza:
Volt már ez a kérdés de ott más megfogalmazásban. Ha antiszociális vagy és nem bírod ellátni a saját gyereked - akit mellesleg anyósék nyakára szültél - akkor nem kellett volna bevállalni. Mert gondolom a gyerek előtt is lusta és életképtelen voltál nem csak azóta lettél az...
30/35 anonim válasza:
Ha két ember nem képes egy albérletet fenntartani, akkor nem alkalmas még a családalapításra. Most gyerekszerepben ragadtatok anyósodnál, mert még ti is gyerekek vagytok. Férjem húgáék is így vállaltak gyereket, meg is lett a következménye, ott a srác volt olyan helyzetben, mint te, pár évig bírta, aztán lelépett. Te előnyösebb helyzetben vagy, mint ő, mert anyaként valószínű neked ítélik a gyereket, főleg ha mehetsz a szüleidhez is. Ennek a házasságnak annyi, akkor is, ha kényszerből együtt maradtok még 18 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!