Tudnátok ilyen emberekkel egy háztartásban élni? Ha muszáj lenne, hogy oldanád meg?
Én sem költöznék.
Ha annyira lerobbannak az anyósodék, hogy egyedül nem tudják megoldani az életvitelt, akkor az anyósod valószínűleg kénytelen lenne feladni az "én házam-én váram" elméletét, és NEKED kellene mindent csinálni... ami (ahogy a leírásodból tűnik, elég határozott nő vagy) neked meglehet, nem volna ellenedre, de az anyósod akkor lenne igazán kibírhatatlan, ha úgy érzi, a hatalom kicsúszott a kezéből.
Szerintem az, hogy az ember kidolgozza a belét is, hogy rendben tartson mindent, és nem kap köszönetet, csak ellenségességet, és még toleránsnak és szeretetteljesnek is kelljen lennie, igazán kinyírja az embert.
Én a helyedben azon kezdenék gondolkodni, hogy:
1, vagy az anyósék költöznek hozzád, de akkor is nagyon kell velük vigyázni;
2, vagy felvesztek valami bejárónőt, aki ott lakik a közelben, és elvégzi majd rájuk az olyan munkákat, amiket ők már képtelenek lesznek, pl. bevásárlás, kertgondozás, nagyobb takarítás. Ha csak heti 2-3 alkalommal menne, talán nem lenne olyan drága.
De neked és a családodnak addig jó, amíg nem vagytok egy fedél alatt, összekötve egy ilyen anyóssal.
Annyi ilyen férj-ről olvasok, aki nem áll ki a felesége mellett, nem értem hova teszik az eszüket és a szemüket...
Figyelj, én nem vagyok párkapcsolati tanácsadó 25 évesen, de ne költözz oda. Én pl barátnőmnek mondtam el, hogy nem fogom az anyját eltartani később mert 10-15 éve nem dolgozik, trehány, ott is ragad minden, egy poharat nem tud kivenni ami tiszta. Ilyen ember a portámra nem kerül később abban nyugodt lehetsz. Nem hiszem el hogy ennyi család van akinek ez normális... ilyenkor csapkodom a billentyűzetet olyan mérges vagyok amikor ilyen kérdést látok hetente többet...
Miért kéne velük egy háztartásban élni? Elég nagy a ház, ahogy olvasom, befizetik magukat majd egy nyugdíjasotthonba az árából, és kész, ott ellátják őket, ha rászorulnának.
amúgy nem élnék együtt tartósan még tiszta rokonokkal sem.
Ott a három generációs családi ház, amiben élnek, remélhetően nem nagyon falusi környezetben, hanem olyan helyen, ahol eladható. Ennek az árából egy kiváló ellátást nyújtó idősek otthonát kellene keresni, van olyan hely, ahol mindenkinek lehet kiskertje, ahol el lehet bogáraszni azoknak, akik a saját kerthez szoktak.
A helyedben már most elkezdenék ilyen helyet keresni és őszintén megbeszélni a dolgot a férjemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!