Máshol is nagy az érdektelenség az unokákat illetően?
Van ilyen. A gyerek a szülőké, nem a nagyszülőké.
Az sem biztos, hogy egészséges, hogy felnőtt, családos anyaként, te nem bírsz ki pár napot, hogy ne beszélj anyádékkal.
Attól függ ki milyen családból jött
Én nem tartom anyámmal a kapcsolatotok mert egy toxik szülő aki mindentől mindenkitől tiltott,az volt amit ő akart,ha nem úgy van amit ő képzelt el már ment a hülye gyerek vagy...
Apámmal elváltak,apát 2 hetente láttam 2 órát kb
Szóval én így felnőttként apámmal havi 1x beszélek kb 5 percet és ennyi
Ellenben a párom,ő heti 3x beszél az anyukájával kb 15 percet.
2 hetente megyünk látogatóba
Ők kevesebbért jönnek kb 3havonta 1x,nekik ez kényelmes
Nekem az elején nagyon frusztráló volt,ennyit menni,ennyit beszélgetni,szépen lassan hozzá szoktam,hogy amúgy ez lenne a "normális" családi forma és a végére már én is igényeltem,és jól éreztem magam,hogy a család része lehetek
#6 vagyok
Kimaradt,hogy nincs unoka még
De szerintem ha megszületik a pici, biztos vagyok benne,hogy akkor meglenne az okuk rá
Már mondogatják,hogy akkor biztos többet jönnének
Sajnos ők ilyenek
Minden család más
Mi sem szeretünk chatelni, telefonálgatni. Hetente 1x beszélek a szüleimmel. Igaz, nincs gyerekem de mivel 3 órára laknak tőlem a szüleim, havi 1 látogatás fér bele (ők nem jönnek, mert az albi kicsi).
Párom is max. Heti 2x beszél szüleivel, akik 6 órára laknak, szóval ő még ritkábban jár haza . Ha lenne gyerekünk a gyerek miatt biztos többet beszélnénk, de gyakoribb látogatások nem lesznek.
A nagyszüleimet évente 1-2x láttam mert másik országban éltek. Néha leveleztünk, telefonáltunk. Szóval a ritkább interakciók számomra normálisak.
Így hogy közel lakik a nagymama, ez számomra érthetetlen. Ha az én szüleim laknának tőlem fél órára, akkor hetente egyszer biztos látogatnám őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!