Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Máshol is nagy az érdektelensé...

Máshol is nagy az érdektelenség az unokákat illetően?

Figyelt kérdés
Anyósom abszolút nem érdeklődik az unokái iránt, havonta talán egyszer felhívja páromat /fiát/ telefonon de az hogy elhívna minket magától az nem fordul elő, hozzánk pedig nem jön mert nem szeret utazni. Nem egy városban lakunk de egymástól kocsival egy 20 perc max 30. Nekem ez olyan hihetetlen és legfőképp idegesítő hogy ennyire nem érdeklődik, de már kezdek beletörődni, a fiam pedig sokszor emlegeti. De az is fura hogy a saját felnőtt gyerekével sem beszél. Én a szüleimmel napi szinten, ki se bírnám ha nem beszélnénk vagy nem találkoznánk.
2021. júl. 31. 23:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Én apámmal párhavonta beszélek egy keveset és ennyi a kapcsolat a szüleimmel. Nincs mindenhol igény rá.
2021. júl. 31. 23:03
 2/16 anonim ***** válasza:
74%

Van ilyen. A gyerek a szülőké, nem a nagyszülőké.

Az sem biztos, hogy egészséges, hogy felnőtt, családos anyaként, te nem bírsz ki pár napot, hogy ne beszélj anyádékkal.

2021. júl. 31. 23:20
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
#2 én is így látom
2021. júl. 31. 23:36
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Tuti akad máshol is, és akad az ellenkezöjére is példa.
2021. júl. 31. 23:36
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Anyósomék semmit sem érdeklődnek, évi kétszer szoktunk kB menni hozzájuk, akkor is már én szoktam mondani, nézzük meg élnek e még. 2 unokájuk van, 9 és 1,5 évesek. Telefonon /messengeren sem szoktak beszélni a feleségemmel a szülei, engem meg letiltottak. (Az én szüleimmel gyakran találkozunk és napi szinten beszélünk.)
2021. júl. 31. 23:45
 6/16 anonim ***** válasza:
95%

Attól függ ki milyen családból jött

Én nem tartom anyámmal a kapcsolatotok mert egy toxik szülő aki mindentől mindenkitől tiltott,az volt amit ő akart,ha nem úgy van amit ő képzelt el már ment a hülye gyerek vagy...

Apámmal elváltak,apát 2 hetente láttam 2 órát kb

Szóval én így felnőttként apámmal havi 1x beszélek kb 5 percet és ennyi

Ellenben a párom,ő heti 3x beszél az anyukájával kb 15 percet.

2 hetente megyünk látogatóba

Ők kevesebbért jönnek kb 3havonta 1x,nekik ez kényelmes

Nekem az elején nagyon frusztráló volt,ennyit menni,ennyit beszélgetni,szépen lassan hozzá szoktam,hogy amúgy ez lenne a "normális" családi forma és a végére már én is igényeltem,és jól éreztem magam,hogy a család része lehetek

2021. júl. 31. 23:49
 7/16 anonim ***** válasza:
90%

#6 vagyok

Kimaradt,hogy nincs unoka még

De szerintem ha megszületik a pici, biztos vagyok benne,hogy akkor meglenne az okuk rá

Már mondogatják,hogy akkor biztos többet jönnének

Sajnos ők ilyenek

Minden család más

2021. júl. 31. 23:51
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam hogy nem bírok a gyerekeimmel csak azt hogy lehetne neki fontosabb a fia és a gyerekeink.
2021. aug. 1. 00:15
 9/16 anonim ***** válasza:
91%

Mi sem szeretünk chatelni, telefonálgatni. Hetente 1x beszélek a szüleimmel. Igaz, nincs gyerekem de mivel 3 órára laknak tőlem a szüleim, havi 1 látogatás fér bele (ők nem jönnek, mert az albi kicsi).

Párom is max. Heti 2x beszél szüleivel, akik 6 órára laknak, szóval ő még ritkábban jár haza . Ha lenne gyerekünk a gyerek miatt biztos többet beszélnénk, de gyakoribb látogatások nem lesznek.

A nagyszüleimet évente 1-2x láttam mert másik országban éltek. Néha leveleztünk, telefonáltunk. Szóval a ritkább interakciók számomra normálisak.

Így hogy közel lakik a nagymama, ez számomra érthetetlen. Ha az én szüleim laknának tőlem fél órára, akkor hetente egyszer biztos látogatnám őket.

2021. aug. 1. 00:37
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
Én vagyok a gyerek. Egyik mamámmal egy utcába laktunk, körülbelül 5perc alatt át lehetett volna menni/jönni. Ők soha nem hívtak, kiskoromban sem tartottuk soha a kapcsolatot (szüleim tartották vele, karácsonykor, mikuláskor voltunk mindig hozzájuk is, de máskor nem. Ezen alkalmakkor is a szüleimmel együtt voltunk. De mondjuk szülinapra sem mentünk és ők sem jöttek). Mivel nem alakult ki, hogy találkozzunk velük (a unokatesók is ott éltek) így egyáltalán nem tartottuk a kapcsolatot eddig, továbbra sem fogjuk. A gyerekével nálunk heti egyszer beszélnek. Másik oldalról viszont nagyon közel állók a rokonsággal. Ők 3utcányira laktak tőlünk még annó, de heti rendszerességel átjártunk, volt, hogy minden délután. Azóta külföldön vagyunk, telefonon tartjuk a kapcsolatot. Annyira nem szeretek telefonálni, de kétheti egyszer beszélünk vagy 3órát minden családtaggal.
2021. aug. 1. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!