Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós miért nem a valódi...

Anyós miért nem a valódi helyzetekben segít ?

Figyelt kérdés

Első babát vártam most 6 hónapos.

Anyós felajánlotta,ha szükség van rá nyugadtan szóljunk,szívesen jön és segít,csak szóljunk,de főleg az első pár hétben, amikor főzni, mosni,takarítani kell.

megköszöntem anyósnak,hogy felajánlotta a segítségét,de az első pár hétben boldogulunk együtt a férjemmel is, mert egy pár napos babával olyan sok minden dolog nincs,eszik,büfi,pelus csere,alszik az első 4 hónap ezzel telt, nyugodt éjszakák.

Mellette én mindent online intéztem

Telefonszámla,bank, Allianz, vásárlás,simán kihozzta a Tesco, futár is kedves volt mert megkértem,hogy legyen szíves felhozzni az 5re,mivel nincs lift,mert nagyon terhes vagyok,illetve most szültem.

Terhesség alatt is ez volt a menetrend nálam.

Anyósnak már akkor nem tetszett és húzzta a száját,hogy simán teszem veszem a dolgokat terhességnél és nem akarta elhinni,hogy tényleg nem kell segíteni akkora hassal.

Terhesség állapot nem betegség és megköszöntuk szépen,hogy gondolt ránk, tényleg szívesen örülünk ha segít,de egyenlőre nem érezzük szükségét,de mindenképpen szólunk ha elakadtunk.

Anyósnak nem is szóltunk mostanáig,a pici most lett hajfájos és most fogzik is

9 napja nem alszunk, érezzük is a férjemmel, hogy most valódi segítség kell.

Hívtuk anyós,hogy szeretnénk ha segítene hisz felajánlotta,hogy ha bármi van bármikor akkor szóljunk neki nyugodtan,erre anyós kikelt magából,hogy igen felajánlotta a segítségét,de ő az első pár hétre gondolt,mert ő akart mindent első dolgot a picivel megcsinálni, első fürdést,első alvás,első büfi és hogy én elvettem tőle az első mama unoka pillanatokat.

Mondtam neki,hogy ne haragudjon meg,de eddig a segítség nyújtása nem így mondta nekunk és amikor valóban segítség kell, inkább duzzog,mert nem az ő elképzelése szerint alakultak a dolgok.

Férjem is beszélt vele,hogy ez nem így működik a segítség felajánlása,hogy majd én megmondom mikor hol hogyan segítek.

Mihez kezdjünk, szükség lenne a segítségre ami komoly.

Más nincs a családban,már arra gondoltunk,hogy felveszünk egy bébi szittert aki segít az esti órákban.

Másik kérdés ti mit csináltatok amikor a ti babátok fogzott és hasfájos volt.

2021. júl. 29. 03:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/101 anonim ***** válasza:
85%
Mert forgalmat generálnak az oldalnak. Vissza-visszajárnak röhögni rajtuk az emberek (akiket át tudnak verni, azok ugyanúgy visszajárnak, csak ők felidegesítik magukat rajtuk), ha valami nagyon jó sztorit sikerül összekamuzni, azt valószínűleg megosztják páran az ismerőseikkel stb.
2021. júl. 30. 13:39
 92/101 A kérdező kommentje:

Innentől fogva

Anyósnak beigérek én is mindent aztán majd szarok a fejére

2021. júl. 30. 15:30
 93/101 anonim ***** válasza:
86%

Tedd azt

Nem érdekel senkit se

2021. júl. 30. 15:46
 94/101 anonim ***** válasza:
89%
Ja kérdező te vagy 10 emberes esküvös is .
2021. júl. 30. 15:48
 95/101 anonim ***** válasza:
87%
álljunk le. ne legyen meg az öröme a 100 kommenttel.
2021. júl. 30. 15:57
 96/101 anonim ***** válasza:
67%
backi ekkora hisztit csapni. egy nagyszulonek az unoka jo esetben olyan mintha a sajatja gyereke szuletne. a lanyom szuletesekor egy hetig szinte mindenki hozzafert a gyerekhez csak en nem, max ha etettem. es nem sajnaltam anyamtol, hogy furdetni akarja vahy dajkalni, vagy csak vele lenni. szinte meg pelust sem csereltem az elso napokban, mert mindent o akart csinalni es hagytam, mert nekem utana tobb idom volt vele foglalkozni. meg nehogy mar ne lehessen akkor pihenni nappal amikor a baba is . elmondasod szerint maximum kora delutanra kesz vagy mindennel. a babanak sem jo ha egesz nap csak alszik, en nem is hagytam igy legyen, ejjel annal jobban aludt. fajasra ott calpol, sokat segit. fogzasra is lehet venni gelt ami csillapitja a fajdalmat. egy ev utan a fiam is megszuletett es ket picivel nem rinyaltam annyit amennyit te, es mellettuk iskolaba is jartam.ha igy kikeszulsz egy fogzastol mi lesz kesobb? csak ugy megjegyzem meg nehezebb lesz
2021. júl. 31. 00:22
 97/101 anonim ***** válasza:
100%
Nem kora deutanra. Reggel masfel ora alatt.
2021. júl. 31. 07:44
 98/101 anonim ***** válasza:
97%

" 54/97 A kérdező kommentje:

Majd ha több gyereked is lesz,megtudod.

Nem lesz több gyerek mert elkotettem magam"

Kamu... egyszer elkötette magát egyszer majd csak fogja

2021. júl. 31. 08:54
 99/101 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

A "bármikor bármit" egy szófordulat csak, simán meggondolhatta magát és tényleg érezhette úgy is, hogy az első hetekben segítene. Azért lássuk be, hat hónapos a baba, kicsit vicces most előrángatni, amikor már meg is sértődött azért, hogy hanyagoljátok.

Ha felajánlom mondjuk egy költözés nél hogy "bármiben segítek" X-nek, akkor megyek dobozolni, fuvarozni, stb, de ne hívjon fél év múlva,hogy ugyan segítsek parkettázni vagy leverni a csempét. :D

Amit javasolni tudok:

- fizetett munkaerő és hátha anyós megenyhül, hogy tényleg ennyire gáz a helyzet

- lebeszélni hogy maradjon ott, de akkor ne köss bele, hogy mondjuk felkelti/felkapkodja a gyereket, úgyis ő marad fent vele és ettől hátha úgy érzi, hogy tényleg részese az unokája életének és emiatt máskor szívesebben fog segíteni

- küldd el őket (vagy férjedet) este sétálni, ha olyan környéken vagytok. Te is szusszanhatsz és lehet a kicsi is elpilled

- veszel egy nagy levegőt, lenyeled a büszkeséged és kedvesen, arányosan megkéred, hízelegve egy adagot hogy nagyon-nagyon jó lenne, kérem szépen Marika néni, nem akartam kihagyni/bunkó lenni, stb, most nagyon nagy szükség van a szakértelmére, mentsen meg.

Írtad,hogy más segítség nincs, így gondolom egyetlen nagymama lesz (jobban) jelen a gyerek életében,se magadat, se a kicsit ne foszd meg ettől. Ha dajka volt, akkor nyilván tisztában van azzal, hogy mi a jó, nem fog senkinek ártani, ha egy-két napig kipróbáljátok amit az anyós szeretne, főleg ha idegenek rá merik bízni a saját gyerekük :D

2021. aug. 3. 13:51
 100/101 anonim ***** válasza:
77%

Anyósra semmit nem tudok írni. Túl kell rajta lépni. Ennyi.

A másik problémára felvetés. Ha semmit nem aludtál volna az elmúlt 9 napba, akkor állva el tudnál aludni. Igenis, amikor a gyerek alszik, feküdj le, olvass valamit, ami kicsit unalmas, elaltat, de ha nem is alszol, akkor is csukd be a szemed, és próbálj ne gondolkodni, vagy hallgass megnyugtató zenét, szerintem fogsz majd tudni aludni.

Csak mellesleg jegyzem meg, az én gyerekem 5 éves koráig nem aludta át az éjszakát, és négy-ötször kelt (később kiderült, hogy hiperaktív és figyelemzavaros, a hiperaktivitás nála az alvásnál jött elő, hogy nem tudott magától visszaaludni, kevesebb volt az alvásigénye, most 13 éves, most bepótolja az alvást.) én pedig 2,5 éves kora után mentem dolgozni, és túléltem. Akkor aludtam, amikor tudtam. Alkalmazkodni kell és tudni is fogsz, mert a szervezeted alkalmazkodni fog.

2021. aug. 4. 08:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!