Apósom mindig azzal jön hogy a kert is az én feladatom lenne , mert a férfinak alapból is sok a dolga. Mit felelnétek erre?
Most született babánk és a benti munka bőven elég , magamra sincs is időm.
Mindig ha jön beszologat hogy a postaládát miért nem nézem, a kertben miért nem metszem a szőlőt, és hogy anyósom is csinálni szokta meg ilyenek.
Szerintetek?
Neked van igazad.
Azt mondanám neki, hogy ha a saját dolgát csinálná vagy segítene, akkor nem lenne ideje veled foglalkozni, hogy mit csinálsz.
20-as,
Akkor jó nagy szégyen az, akivel együtt élsz, ha hagyja, hogy te végezd a piszkos munkát. Sosem engedném a feleségem füvet nyírni. A 21. században végre vissza lehetne térni az értelmes, konzervatív gyökerekhez.
A mosogatás az egyik legpiszkosabb munka, és nem is évente nyolcszor kell csinálni, mint a fűnyírást.
Szerintem az, hogy a fűnyírás férfi munka, még a kézi kaszálós időkből ragadt be. Az fizikailag tényleg nehéz volt, egy fűnyírót viszont egy nő is eltologat.
A konzervatív gyökereknek valójában nincs mindig értelmes alapjuk. Amit nem nemi szervvel vagy nagy fizikai erőkifejtéssel kell csinálni, arra mindkét nem képes, főleg ha a dolog speciális tudást sem igényel, így könnyen cserélgethetők a feladatok.
Nekünk ugyan még nincs kertes házunk, de ha lesz, én is megfogom a fűnyírót, ha úgy adódik. A biciklim kerekén is kicserélem a gumit. A férjem is szokott mosogatni. Semmi értelme rosszul éreznünk magunkat attól, hogy amit meg kell csinálni, és meg tudjuk csinálni, azt megcsináljuk, ahelyett, hogy ülnénk a babérjainkon és a másiknak vinnyognánk érte. A munkamennyiség egyenlő elosztására ügyelünk, hogy egyikünk se érezze magát kihasználva.
Évente nyolcszor?😂😂😂 Tavasszal heti kétszer nyírom, nyáron hetente egyszer. Persze a 4 kilós elektromos fűnyíróval nem nehéz, azt egy 8 éves is eltologatja, de akinek nagy területe van, és nagy, benzinmotoros géppel dolgozik, azt nehezen tologatnád el.
A mosogatásra ott a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!