Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért gondolja anyósom, hogy...

Miért gondolja anyósom, hogy joga van így beszélni velem?

Figyelt kérdés
Ők egy kisebb városban laknak, én a mellette lévő faluban. Mikor megismerkedtünk a párommal, én egyetemre jártam. Olyan szakon tanulok, amivel egy faluban/kisvárosban nem igazán lehet elhelyezkedni. A párom szakmája mindenhol keresett, így megbeszéltük, hogy ha majd összeköltözünk, ezt egy nagyobb városban, konkrétan Szegeden tesszük majd. Említettem a szüleimnek is, támogatnak mindenben. Számítottam rá, hogy nem lesz ezzel bajuk, hiszen én már négy éve elég messze laktam hétköznapokon az egyetem miatt. A párom az apjával dolgozott a kezdetektől (azonos szakma), így gondoltuk hogy nehezebb lesz az elválás, de párom is érezte, hogy ki kell szakadnia otthonról, illetve a nagyszülők-rokonok is már pedzegették a témát. Beszéltünk a szüleivel, hogy mi a tervünk, mikor költöznénk stb. Párom talált is állást, találtunk lakást. Először anyós-após húzta a száját, de nem volt veszekedés. Kiderült később, hogy ők azt hitték hogy csak addig maradunk Szegeden, amíg ott tanulok mesteren, ezért nem szóltak semmit. Na mikor kiderült hogy ott szeretnénk letelepedni, házat venni stb, akkor kitört a háború. Anyósom szidott, hogy elrángatom a fiát akarata ellenére a világ végére (egy óra az út), rákényszerítem egy másik életre, kiszakítom a családi vállalkozásból stb. Igyekeztem nem magamra venni, de aztán elkezdte, hogy ha majd gyerekeink lesznek, elvárom tőle, hogy napi két órát utazzon, hogy unokázhasson? Mert ő úgy gondolta, hogy amint megszületik és hazamegyünk, ő rögtön ott lesz hogy az első fürdetésnél ott lehessen, velünk legyen az első napokban, hetekben EGÉSZ NAP, mert én úgysem tudom mit hogy kell csinálni, nem is főzök jól, nem vagyok jó háziasszony. Mikor mondtam, hogy nem szeretném ha ilyen alkalmakkor ott lenne, meg eleve ha minden nap jönne, megsértődött és olyan szóval illetett, amit én soha senkivel szemben sem engednék meg magamnak... Ennél a veszekedésnél párom nem volt ott, alig tudtam elmondani neki hogy mi történt, nem tudtam abbahagyni a sírást. Azóta nem beszéltem velük, de hagynak csúnya üzeneteket hogy ellenük fordítom a fiukat, mert a párom jól kiosztotta őket és azóta nem beszélnek ők sem. Nem tudom hol ment félre ennyire ez a szitu, miért állítanak be ilyen rossz embernek. Lehet, hogy én látom rosszul, már nem tudom. Szerintetek mi lenne a helyes lépés?

2021. jún. 5. 21:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nem tudja elengedni a fiát . Nem lehet,hogy sokat dolgozott az anyósod amikor kicsi volt a párod egyébként neked adok igazat
2021. jún. 5. 21:26
 2/20 anonim ***** válasza:
96%
Ne hagyd magad, a Ti életetek.
2021. jún. 5. 21:29
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Lehet én vagyok nagyon fáradt és nehéz az értelmezés de:

Együtt laksz a férjeddel és az anyósékkal? Mert ha nem, akkor nincs probléma, legfeljebb most tartotok egy kis mosolyszünetet a drága kedves mamával.:D

Ha a férjednek rendben van a költözés, és neked is, akkor teljesen mindegy ki mit gondol. A ti életetek, a ti jövőtök és boldogságotok. Ez ennyi.:)

2021. jún. 5. 21:29
 4/20 anonim ***** válasza:
95%
Hát, a helyedben nem igazán beszélnék velük többet. Nyilván ha lesz gyereketek, akkor megint csak a nagymamája lesz, de az még messze van, ha most egyetemre jársz még. Nem a te hibád, hogy ennyire melemásznak az életembe, valószínűleg az a hajuk, hogy megszokták a gyerekük jelenlétét, és nem tudják elengedni, bár ez nem jogosítja fel őket a te leszólásodra. Ha nektek kettőtnek megfelelő az az élet, amit elterveztetek, akkor senki másnak nincs joga azt megítélni. (Amúgy akkor sem, ha nem felel meg nektek, de az más kérdés)
2021. jún. 5. 21:31
 5/20 anonim ***** válasza:
96%

Huhh, kemény az ilyen. Nálunk a páromat nem engedtek messze tanulni(200km), mert annyira féltették és ezért úgy tartották otthon, közeli egyetemen, hogy beetették a párommal, hogy ÉN nem bírnám, ha oylan messze tanulna. Na. Most úgy telnek az évek, hogy hibásnak érzem magmat, mert felhasználtak, mikor én pont hogy küldtem volna páromat, mert jobb oktatás lett volna.

Megoldás az, ha elköltöztök és majd látják, hogy elvagytok nélkülük. Valamiért a fiúkat olyan nehezen engedik az anyukák... De a távolság csodás, nálunk megoldott minden problémát. Ha párod tud majd és akar is segíteni a gyereknevelésben, akkor pedig nem lesz probléma. Az a gyerek a tiétek lesz, nem kell oda az anyós.

2021. jún. 5. 21:32
 6/20 anonim ***** válasza:
96%

Ugyan nálunk nem anyós, hanem anyám de kb ugyan ez

Hisztizett, hogy elköltöztem (40kmel arrébb) majd megszületett a lányom, koraszülöttként, kissúllyal, 0 immunrendszerrel a covid kellős közepén

És ő első nap már jönni akart (5 napos volt a pici mikor konkrétan kibasztak a kórházból, mert sokan voltunk, és nekünk már úgyse kell légzéstámogatás)

Én meg nem hogy első nap, de kerek 6 hétig senkit nem engedtem magunkhoz, és mi sem mentünk látogatni senkit. Volt is harc rendesen. Amyósom megértette, hogy féltem a gyerekemet. Nem csak a mostani szar pandémia miatt, ha ez nem lenne SE jöhetett volna senki.

Igazából neked is az lenne a célszerű ha szarnál az egészbe, és csinálnátok ami NEKTEK jó

Ti életetek. El kell neki mondani, hogy élhette ő is a saját életét, hagyja hogy a fia is megélje a sajátját

2021. jún. 5. 21:35
 7/20 anonim ***** válasza:
99%

Az nagyon jó, hogy a párod kiallt melletetek.

Az még, hogy majd ő segít a baba szuletesenel éjjel-nappal, mert te úgy sem tudod, hát én is kiosztottam volna. Szóval egyetértek veled.

Amúgy majd megbékélnek szerintem. Főleg, ha lesz baba.

2021. jún. 5. 21:38
 8/20 anonim ***** válasza:
96%

Ha más nincs,zár(ha kaptak kulcsot)-,és telefonszámcsere.

Előbb-utóbb megértik.

2021. jún. 5. 21:57
 9/20 anonim ***** válasza:
94%
Vagy nem trágárul, de kerek perec a szemébe mondani hogy ez a helyzet, tartsa tiszteletben.
2021. jún. 5. 22:02
 10/20 anonim ***** válasza:
96%

"Mert ő úgy gondolta, hogy amint megszületik és hazamegyünk, ő rögtön ott lesz hogy az első fürdetésnél ott lehessen, velünk legyen az első napokban, hetekben EGÉSZ NAP"

Oruljon, hogy csak egy ora, mert en az ilyentol az orszag masik vegebe koltoznek!

2021. jún. 5. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!