Mindig minden helyzetben felveszitek anyósnak a telefont?
Ha valaki rendszeresen csak trécselni hívna, annak nem venném fel minden helyzetben, mert nem mindig érek rá erre, és nem is mindig van hangulatom hozzá.
De engem az ismerőseim, családtagjaim többnyire praktikusabb okokból hívnak. Anyósom sem hívogat csak úgy (tulajdonképpen szinte soha, maximum néha ír), viszont a férjem a gyerekkel hetente meglátogatja, néhány hetenként pedig én is velük tartok.
Én sem vagyok nagy családlátogató. Azt azért kicsit túlzásnak érzem, hogy mikor egy hónapig nem keresett titeket, akkor ti sem néztetek felé, pedig gondolom nem laktok messze egymástól, ha másnap el tudott menni lehordani.
Ő tényleg nagyon túltolja a nyomulást, de ti is tényleg elég érdektelenek vagytok. Talán próbáljátok lefixálni vele, hogy mondjuk 2 hetenként (vagy esetleg 3) személyesen találkoztok vele, és tisztázzátok, hogy ennyi fér bele az életetekbe, a heti több óra telefonálgatás viszont nem. Így tudja, hogy számíthat tőletek a figyelemre, de azt is tudja, hogy mikor és mennyire, nem minden nap várja, hogy vajon aznap hívjátok vagy mentek-e hozzá.
Nem valószínű, hogy ettől teljesen leáll, de szerintem valamivel nyugodtabb lesz, ha rendszert visztek a dologba.
Nem veszem fel senkinek a telefont. Ha valamit akarnak, ott az ímél, arra válaszolok.
Pont a hasonló szituk és órákig ömlengő rokonok miatt. Felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!