Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelitek a mindent...

Hogyan kezelitek a mindent jobban tudò anyòst?

Figyelt kérdés

Anyòsom nagyon ránk telepszik. Hogy konkrèt pèldát emlìtsek, ma azzal jött, hogy hány töltelèkes káposzta kell nekunk az ünnepre, meg hogy ő megfőzi a hùslevest egyben, vagy akarok főzni külön?

Ha megmondanám a vèlemènyem, hogy szerintem az ünnepnek nem az ünnepi ebèdrol ès a sütikről kellene szòlnia, vèrig sèrtődne. A gyerekekhez, főleg a kicsihez valò hozzáállásárol is tudnèk ìrni, de ma ettől ment fel a vèrnyomásom.

2021. máj. 20. 14:06
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Elmondom milyen az én anyósom és akkor értékelni fogod a sajátod.Amiota meg van a gyerek 3,5 éve kb 3 látta,soha nem vigyázott rá ,soha nem főzött,max beszólt ,hogy mit kell rinyalni ,hogy fáradt vagyok a gyerekkel van bolcsi tegyem be.Amikor megszületett sem jött sem segíteni,sem semmi.Vart 3 hónapos koráig 😀😀😀és kb 2 kézbe vette és ennyi.....Neki annyi az unokazas ,hogy ha odaviszed 5 percet beszél hozzá ,aztán viheted magaddal haza mert a pia fontosabb.
2021. máj. 21. 19:20
 32/34 anonim ***** válasza:
Szerintem a többiek is megértenének, csak most kiragadtál 1-2, önmagában nem kirívó példát, én viszont a saját esetemből indultam ki, sok kicsi sokra megy alapon. Nálunk is alapvetően nem 1-1 esettel van baj, hanem hogy minden egyes alkalommal megy a kritika, mindig csak valami apróság. Egyébként pont emiatt lehet eltanulni azt a készséget, hogy engedd el, mert ha megfigyeled, sosem valami nagy dolgon kell változtatnod, sosem a te személyed van kritizálva, hanem valami apróság, csak egy icipici változtatás. Mint írtam, arról szól, hogy neki igaza legyen. De mivel nincs mibe belekötnie, ezért kiragad egy valamit, amin ha egy kicsit változtat az ember, még ugyanott tartasz. Pont mint nálunk a takaró esete: csak egy centivel húzza arrébb, de ez pont ugyanaz a szitu, mint mikor egy vitában valaki ragaszkodik hozzá, hogy övé legyen az utolsó szó, ugyan észérvek nincsenek. Tényleg nem tudsz egyebet kezdeni vele, próbáld minimalizálni a találkozásokat, felnőtt ember vagy, világos, ha nem anyósod arcát akarod bámulni állandóan, nem azért költözik el otthonról az ember, hogy utána újfent valaki megmondja, merre vagyunk arccal előre. Az a baj, hogy az ő korosztályuk még hozzá volt szokva, hogy fiatalon vállaltak gyereket, amikor tényleg kellett az embernek segítség (én anyósom pl egyetem alatt, úgy végezte el, hogy volt egy karon ülője), és most nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel, hogy a gyerekük már minden tekintetben felnőtt, a baba tervezett, nem csak úgy jön, mint anno, tele van az internet mindenféle kismamás csoportokkal, a YouTube főzős videókkal, ha az embernek kérdése van, inkább ilyen helyekre néz fel, mert az aktuális trendeknek, elvárásoknak megfelelő véleményeket, recepteket, akármiket fog találni. Nyilván nehéz, mert most 30 év alatt sokkal többet változott a világ, mint anno, ők meg nem tudnak lépést tartani ezzel.
2021. máj. 22. 10:56
 33/34 A kérdező kommentje:
A talàlkozásokat nálunk nem lehet csökkenteni, ez is az egyik problèma a sok közül, hogy bármikor betoppanhat.
2021. máj. 22. 11:15
 34/34 anonim ***** válasza:
51%
Akkor költözzetek el, de olyan messzire, hogy autóval is nehéz legyen megközelíteni. Jobbat nem tudok.
2021. máj. 22. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!